Forum.Over.Net

Starševski čvek

Javna tribuna: Enterosgel – konec prebavnih težav

Default avatar

IztokFranko

Zima se začenja, hkrati pa so se zopet začele pojavljati bolezni in težave, ki se značilno pojavljajo in prenašajo med skupinami otrok v vrtcih in šoli.

Vas zanima, kako hitro in učinkovito odstraniti prebavne motnje, zaustaviti driske, rotavirusne težave in podpreti zdravljenje alergij pri vašem otroku?

Enterosgel je medicinski pripomoček, ki ima široko področje uporabe. Hitro in zelo učinkovito po naravni poti odpravi prebavne motnje, pospeši razstrupljanje telesa ter pripomore pri zdravljenju alergij, atopičnega dermatitisa, težav s prebavili in še kaj.

Več o tem vam bo v naslednji uri povedal Janez Erčulj, mag. farm.

Več: http://med.over.net/clanek/javna-tribun ... nih-tezav/
Default avatar

JanezErculj

Lep pozdrav vsem, ki ste danes z nami na javni tribuni. Na voljo sem vam za odgovore na vprašanja, ki so povezana z Enterosgelom in vsemi področji, na katerih se uporablja.

lep pozdrav, Janez Erčulj, mag. farm.
Default avatar

Deo

Mene bi zanimalo, ali je ta zadeva primerna tudi za otroke - od koliko let naprej?
Default avatar

otrociiiii

A to je samo za otroke?
Default avatar

JanezErculj

JanezErculj je napisal/a:
Uporabnik Deo, pozdravljeni!

Enterosgel je medicinski pripomoček tipa 2a, registriran za uporabo od rojstva naprej, primeren za celotno življenjsko obdobje.

LP, Janez Erčulj
Default avatar

gel?

Kot sem zasledila je to gel. Ampak, kako se uporablja ta gel? Uživa? Danka?
Default avatar

mati alergika

Na kakšen način pomaga pri alergijah?
Default avatar

JanezErculj

Deo je napisal/a:
Izdelek je primeren za vse starosti, vključno od rojstva naprej. Doziranje je prilagojeno starosti in je seveda navedeno na embalaži. S starostjo raste tudi celodnevni odmerek.

Lp, Janez Erčulj
Default avatar

lahkoo

sicer sem proti kakršnim koli prehranskim dodatkom za otroke, sploh že pri novorojenčkih, me pa vseeno zanima. to pomeni, če ima dojenček krče, ga zvija bi mu to načeloma olajšalo, pomagalo.

in kako naj bi dala ta gel teden dni staremu otroku, sicer mu itak ne bi dala ... pa vendar.

kakšen je pa okus?
Default avatar

JanezErculj

JanezErculj je napisal/a:
Gel se uporablja za uživanje. Lahko ga zaužijete samega, ga poplaknete z vodo ali ga vmešate v vodo ali drugo tekočino in popijete.
Default avatar

šesticaa

ne predstavljam si, kako ta pripomoček deluje?
Default avatar

JanezErculj

JanezErculj je napisal/a:
okus je nevtralen, dozira pa se glede na starost. Novorojenčku ga dajemo skupaj z tekočino, 3x/dan tretjino čajne žličke oziroma 1,5-2g.
Default avatar

JanezErculj

mati alergika je napisal/a:
Enterosgel je enterosorbent, ki preide preko črevesja in v njem veže alergene in snovi, ki drugače preidejo v telo in zvečajo odzivnost našega imunskega telesa na alergene. Ob enem vpliva s tem, da razbremeni jetra, na hitrejše izločanje teh snovi iz telesa ter hkrati pripomore k znižanju draženja ter hitrejšem okrevanju pri akutnih izbruhih alergij. Pospeši zdravljenje kot podpora standardne terapije, hkrati pa pripomore tudi preventivno. Kot zanimivost, pri atopičnem dermatitisu poveča dobo remisije brez težav za 1,5 krat.
Default avatar

13-ka

Jaz sem ga pa enkrat že probala...samega, in je res neprijetnega "okusa", a kako naj temu rečem... tako kot če bi v usta dobil mivko, ali droben pesek. Ga je bolje z nečim zmešati, ali potem zmanjšamo njegov učinek?

Lep pozdrav
Default avatar

krempelj črni

Pozdravljeni,

v poplavi raznih čudežnih "medicinsko prehrambenih" dopolnil me zanima naslednje: na koliko številčnem vzorcu je bil opravljen randomiziran klinični preizkus (RTC) reklamiranega Enterosgela, kdo ga je opravil - koliko skupin raziskovalcev in randomiziranih udeležencev je sodelovalo in kje so dostopni/objavljeni podatki raziskav in sami postopki preizkusa.

LP, Marjan
Default avatar

JanezErculj

šesticaa je napisal/a:
Enterosgel preide naš presnovni trakt in kot spužva na sebe in v svoje pore veže patogene bakterije in njihove izločke, npr. Salmonelo, E. Coli, Shigello. Isto vež tudi rotaviruse in hitro pomaga pri odpravljanju prebavnih motenj, povzročenih z virusi. Hkrati veže tudi snovi, ki se iz telesa izločajo preko jeter in žolča in prepreči njihovo ponovno absorpcijo v telo. Te so konjugiran bilirubin, težke kovine, določene žolčne kisline, presnovki dodatkov pri hrani, itn.

Lp, Janez Erčulj
Default avatar

kje se dobi

Ali se gel lahko kupi v lekarni?
Default avatar

mati alergika

JanezErculj je napisal/a:
Moj otrok (in večina drugih alergikov) ima alergijsko reakcijo na snovi, na katere je alergičen, že ob stiku s kožo ali (ustno ali drugo) sluznico, prav tako ima alergijsko poslabšanje astme ob že vdihavanju alergena. Če vaš preparat deluje šele v črevesju, mu torej ne more nič pomagati?
Default avatar

JanezErculj

13-ka je napisal/a:
13-ka, me veseli, da ste ga sprobali in upam, da je bil učinek pozitiven. Okusa je točno takega, kot ste opisali. Lahko ga zmešate z vodo, čajem, sokom, pri otrocih pa ga priporočamo vmešati v kašasti, gosti sok ali redko kašico. S tem ne zmanjšamo njegovega učinka, brez strahu. Opozoriti moramo le, da ga je potrebno jemati pol ure pred ali 1,5-2 uri po jemanju kakršnihkoli zdravil.

LP, Janez Erčulj
Default avatar

spregledali?

lahkoo je napisal/a: