Starševski čvek

Zakaj cele dneve v službi?

Default avatar
Ljudje stokajo, da so cele dneve v službi. Spodaj je tema, da otroci vidijo starše šele ob 18ih zvečer, ker so prej v službi.
Ok, mi je jasno, da takrat pridejo iz službe, ampak torej gredo zjutraj bolj pozno v službo in se vidijo zjutraj?
Me res zanima kaj delate tisti, ki delate cele dneve? Pa pustimo recimo gradbince, ki poleti delajo res cele dneve, pozimi imajo pa potem več prostih dni in podobne primere.
Tule gor pa ravno dopoldan ogromno objav. Ko ste v službi. Če imate čas v službi na veliko pisat na MON, očitno potem res morate ostajat cel dan v službi.
Default avatar
Ne nekateri delamo tudi popoldan, otrci pa morajo zjutraj v šolo,.... kam pa bi prišli če bi vsak teden ko sem popoldan otrok zbolel da bi bil lahko z menoj doma
Default avatar
ni mi jasno je napisal/a:
Če gre otrok v šolo ob 7.30, ti pa začneš delati ob 9, ga ne moreš zjutraj videti, se ti ne zdi?
Default avatar
Recimo mi imamo doma firmo, ki je iz male firmice z leti zrasla v veliko firmo. Tako ima moj moz odgovornost do strank in do kar nekaj plac, da so tocno nakazane zacetek meseca, ker dela kar nekaj parov, moz, zena, pa tudi sine student je ze bil primer, bi se v primeru sesutja oz odpuscanja na kocko postavila recimo tudi kaksna druzina. Firma se mora razvijat, rasti, je fleksibilna in zato je moz od jutra do vecera v sluzbi. Ampak tu se nikoli nisem jokala, da se zaradi tega ne vidimo. Jutri ima recimo eno krajso turo popoldan in bomo iz tega naredili family turo. Prejle me je vprasal, ce bi konec meseca sli vsi na neko zadevo v Barcelono. Za USA naslednji mesec pa nas se ni povabil :-((
Default avatar
imam 9-urni delovnik. Od doma grem ob 6 in pridem domov ob 17. uri. Je potrebno še kaj razlagati, "zakaj smo cele dneve v službi"? Zaradi naših nerazumevajočih delodajalcev, ki si vsi po vrsti mislijo, da živimo samo za službo, da družina ne obstaja...
Default avatar
se ti ne zdi? je napisal/a:
Kako ga ne moreš videti? Menda ja ne spiš, ko tvoj otrok zajtrkuje in se ne posloviš od njega, ko gre od doma?
Default avatar
Midva sva oba na vodilnih položajih, od doma greva ob 8.30, otroci prej, ampak se zjutraj vidimo in tudi pogovarjamo. Jaz delam kdaj do zvečer, ampak to bolj poredko, vikende tudi, ostajam pa redno uro ali dve čez delovni čas. Mož velikokrat dela do zvečer in večino vikendov. Ravno prejšnji mesec so mu povišali plačo, ampak to na račun tega, da je prevzel delo še enega človeka in še večjo odgovornost, pa je že do zdaj delal najmanj za dva človeka.
Zakaj ostajamo dalj v službah? Ker delo mora biti narejeno in ker imaš dela za več kot enega človeka, moj moć trenutno dela za tri ljudi.
Default avatar
kaaj? je napisal/a:
Od 7.30 do 9 ga ne morem, a ne? Lahko ga vidim od 7 do 7.30, pa tudi ne vem, koliko je otrok navdušen, da me videva, ko se preoblači, lula, si umiva zobe.

In če bi spala, ko bi šel od doma? Je to greh? Nekaterih do dveh, treh zjutraj doma delamo za službo, veš?

Govorim teoretično. V praksi jaz ne hodim v službo, ampak delam doma, da sem lahko cel dan z otrokom. Delam pa do štirih, petih zjutraj, da oddelam svojih osem ur, začnem pa ob devetih zvečer, ko gre otrok spat. Spim največ pet ur na dan in bi razumela vsako mamico, ki hoče zjutraj malo potegnit.
Default avatar
oba z možem je napisal/a:
Tvoj mož dela za tri ljudi, ker noče bit doma.
Default avatar
moja mama je delala turnuse. en teden dopoldne in en teden popoldne.
takrat, ko je delala popoldne, je prišla domov okoli pol dvanajste ponoči. in ja, je spala, ko sem zjutraj ob 7ih odhajala od doma. v bistvu je tisti teden, ko je bila popoldne, nisem videla praktično nič.
Default avatar
"oba z možem" - gresta oba od doma 8.30 , ob 11 ih pišeš na mon, pol pa do 5ig visiš v službi, da se ni treba ukvarjat z otroci. Rajši več denarja (za več ljudi delat, zakaj, pa toliko brezposelnih?) kot več z otroki. Avtor ima prav.
Default avatar
Ker imamo tak delovnik?
podnapis: ne delamo vsi od 6 do 14 in ne delamo vsi samo 8h/dan.
Default avatar
si ze slisala za deljen delovnik?
Default avatar
Problem je, ker so ljudje ujetniki služb in ne dela. To pomeni da je tvoj urnik določen, moraš biti tam če imaš kaj delat ali ne. Nekateri so tako dobro zverzirani da so sposobni svoje delo opraviti v pol manj časa, pa morajo žal viseti v službah dokler urica ne naredi bingabonga. Novodobni podjetniki tudi dobro vedo da je storilnost delavcev do 9 ure na nuli. Včasih so delavci do 9h pili kavice in kadili, da so se ogreli na delovno temparaturo, zdaj morajo to narediti doma izven delovnega časa.
Ubogi otroci tako cel dan ne vidijo svojih mamic in očkov. Kriva je balkanska miselnost izkoriščevalskih podjetnikov. Družina je ničvredna, delavca je treba ožet dokler ne crkne, važno da se polnijo žepi direktorjev.
Default avatar
Tisti, ki delate popoldan, torej niste cel dan v službi. Torej nisem mislila na vas.
Tiste, ki vam gredo otroci ob 7:30 v šolo, ve pa ob 9ih v službo. Vstanite prej naredite otroku zajtrk.
Če greste v službo ob 9ih in pridete domov ob 18ih, to ni cel dan. Še vedno je 8ur+ prevoz.

Tisti, ki imate 9 urni delovnik. Torej je vsak teden presežek. Torej ali te ure koristite in potem ste kak dan proste ali kako? ALi so te ure plačane kot nadurno delo?

Tisti, ki delate za tri. Ste mogoče pomislili, da bi kak brezposeln z veseljem sprejel delo vsaj za enega.

Moja mama. Seveda, logično kar praviš. AMpak še vedno to ne pomeni, da je bila cel dan v službi. Bila je popoldan ali dopoldan. Ne pa cel dan.

Dokler bo MON, predvsem dopoldan, ko je večina v službi, poln objav. Ne verjamem, da morate biti cele dneve v službi. Če greš ob 9ih v službo in greš domov ob 17ih, je to še vedno samo 8 ur.
Razumem gradbince, razne sezonske delavce, delavce na kopališčih, smučiščih, na poljih, sadovnjakih... tam se v sezoni potegne na cel dan,a mpak so potem drugič več dni prosti.
Default avatar
Jaz sem, ko sem bila se v Sloveniji, delala od 9-5, za mednarodno firmo, kjer se je vcasih se ootegnilo, nadure neplacane. Ampak delo super, sefi enkratni, folk super, delalo se je pa non-stop. Glih danes sem oremisljevala, kok mi je blo ful z uzitkom it v sluzbo.
Default avatar
Yo_ je napisal/a:
Torej me zanima ali imaš tisto, kar je nad 40 ur na teden plačano ali te ure kasneje koristiš?
Če jih lahko koristiš, torej imaš enkrat drugič prosto. ALi pa so plačane ure?
To mi je uganka kam s temi viški ur.
Default avatar
ni mi jasno je napisal/a:
nisem rekla, da je bila cele dneve v službi. rekla sem, da je vsak drugi teden nisem videla skoraj nič. razen ko sem ji rekla adijo, ko je bila še v postelji. se pravi eno minuto zjutraj.
jaz sem hodila od doma ob 7ih in prišla ob 15 z busom. ona je hodila od doma ob 13ih in prišla z busom ob 23:30 zvečer.
Default avatar
ni mi jasno je napisal/a:
ostanejo firmi.
Default avatar
ni mi jasno je napisal/a:
V petek lahko koristim višek - odidem prej, v kolikor ni preostanka dela, ki je za opravit, kar je praktično nemogoče v večini primerov, ker se firma takrat ne zapre. Plačano ne dobimo nič. Če te ure koristiš v celoti, se pravi za en delovni dan, si itak samo na izgubi, ker ne dobiš nadomestila za malico in prevoz.