Forum.Over.Net

Sex v mestu

Anonimni odrasli pogovori o seksu, spolnih praksah in skritih fantazijah. Zmenki, iščem, iščeš? Vse kar ste želeli vedeti o seksu pa si niste upali vprašati.

10 RAZLOGOV PROTI POROKI.

Default avatar

Paco Moralles

(Malo za šalo, malo zares)

10. Ženske se po poroki zapustijo

Dobro vemo, da skoraj vse ženske po porodu pridobijo nekaj kilogramov, nedavna raziskava Univerze v Queenslandu pa je pokazala, da se po poroki zredijo tudi tiste brez otrok. V povprečju lahko pričakujete, da boste po desetih letih zakona imeli sedem kilogramov žene več.

9. Zakon zapira mnoga vrata

Možnost izbire dela življenje zanimivo, poroka pa širok izbor pripadnic lepšega spola eliminira na eno samo žensko. Nič več flirtanja s sodelavkami, osvajanja v nočnih klubih in priložnostnega seksa za eno noč. Če seveda želite, da bi vaš zakon trajal…
8. Poroka je drag špas


Številke, ki jih govori statistika, kažejo, da je poroka iz leta v leto vse dražja. Prejšnjega leta so samo v ZDA za poročna slavja zapravili okoli 71 milijard dolarjev. Seveda boste po poroki v skupnem proračun imeli dva dohodka, a kaj, ko boste morali še nekomu razlagati, za kaj ste porabili svoj denar. Kdaj pa bo zakon postal še dražji? Po ločitvi!

7. Zakon je le črka na papirju

V času, ko je monogamno razmerje in skupno življenje z ljubljeno osebo povsem sprejemljivo, res ne potrebujeta uradnega potrdila vajine ljubezni od države ali cerkve. Takšen certifikat ni nič več kot nepotrebna in potencialno draga formalnost.

6. Poroka pomeni konec spontanosti

Poročeni pari imajo čudno predstavo o spontanosti, ki vključuje mesece načrtovanja, brskanja po koledarju in odpoved v zadnjem trenutku. Spontanost v zakonu pomeni veliko kompromisov, zaradi česa pa se seveda izgubi njen čar.

5. Poroka prinaša velike odločitve

Kompromisi v zakonu pa niso povezani le z malenkostnimi vprašanji. Po poroki se bosta morala sporazumeti tudi o tem, kje bosta živela, koliko otrok bosta imela in kako bosta porabila svoj denar. Tu boste morda še imeli nekaj besede, pri manj pomembnih odločitvah pa bo tako ali drugače vedno zmagala njena volja.

4. Poroka pomeni konec seksa

No, ne povsem – morda se vas bo usmilila za rojstni dan in praznike. Seksala bosta v vedno isti zakonski postelji, v vedno istem spolnem položaju, njena pripravljenost za eksperimentiranje pa bo ponavadi imela le kratek rok trajanja.

3. Zakoni so vse krajši

Ne glede na to, kako zaljubljeni ste in kako trdno ste prepričani, da bi prav z njo želeli dočakati starost, obstaja velika verjetnost, da se motite. Statistika kaže, da se dandanes že skoraj vsak drug zakon konča z ločitvijo – ste pripravljeni tvegati? Morda pa bi raje še malce počakali…

2. Nič več adrenalina po poroki

Ko so v vaših rokah življenje, denar, zdravje in prihodnost neke druge osebe, bi bilo od vas precej sebično, če bi nadaljevali s tveganim življenjskim slogom. Adrenalinski športi, hitra vožnja in druga mala vznemirjenja morajo postati le del vaše divje preteklosti. V zakonu morate upoštevati tudi interes vaše partnerke, kar pomeni, da ne morete več početi prav vsega, kar vam pade na pamet.

1. Zakon je za večno

Si lahko predstavljate, da bi z eno samo osebo živeli do konca svojega življenja? Zavedajte se, da je ločitev le strahopeten izhod v sili, in ne pozabite, da se ljudje lahko tudi spremenijo – tudi če sedaj vneto prikimavate, po desetih ali dvajsetih letih morda ne boste več prepoznali osebe, s katero ste idealistično zapluli v zakonske vode.
Vsakdo ima seveda pravico do svojega mnenja, zato vam ga ne bomo vsiljevali – tokrat smo vam predstavili deset razlogov proti poroki, v nadaljevanju članka pa vam ponujamo 10 razlogov, zakaj se je vendarle dobro poročiti.

Vir: Kaj ima ljubezen s tem (FB)
NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!