Forum.Over.Net

Starševski čvek

Razdor zaradi staršev, sedaj mi je žal

Default avatar

Žalostna zelooo

Tako je bilo pred nekaj leti. Dolgo sem prijateljevala z enim kolegom, ki je sin družinskih prijateljev. Dolgo časa smo se redno obiskovali kot prijatelji, on je bil mojima všeč kot človek, priden, delaven.... samo bolj mamina copata. Samo sem vedela,da je dober po srcu, vse zna naredit, skuhat, pospravljat.... že od malih nog priden kot mravljica. Dolgo let sva se gledala, se tipala, no potem sem se ojunačila in mu priznala, da ga že dolgo časa ljubim. Postala sva par, oba sredi dvajsetih let. Moje starše je to ful presenetilo, začela sta grdo govoriti o njem, da ima samo srednjo šolo, da je navaden delavec, da štepa svojo mater.... Res grdo.... No in po dveh tednih najine kratke zveze sem nekega dne prejela v službi klic od očeta, da če takoj ne preneham z zvezo, da se me odpove kot oče, da nimam več očeta.... In ker sem popustila pod pritiskom, sem prekinila zvezo. Prijateljstvo med družinama se je nehalo, skregali so se med sabo zaradi naju.... V glavnem cela štala. Midva pa sva samo nemo opazovala. Oddaljila sva se, se izogibala eden drugemu....
Sedaj deset let kasneje še ga vedno nisem pozabila. Vem, da je poskušal imeti potem neke zveze, pa mu ni uspelo, še vedno je sam. Jaz sem sedaj v zvezi, imam enega otroka, vendar nekako globoko v srcu čutim, da to ni to. Ljubim partnerja, vendar pa nekako skrito ljubim tudi njega. Včasih se ujamem, ko sanjarim o njem, ko se sprašujem, kaj počne,..... Želim si ga kontaktirati, pa ne upam. Celo sanjarila sem o tem, da bi bil moj skrivni ljubimec....


Težko mi je, ljubim očitno dva.
Default avatar

sami hinavci

očitno ste sami hinavci na kupu. tvoji starši, ti, tale fant ima res srečo, da se vas je ognil v velikem loku.
Default avatar

Žalostna zelooo

Zakaj sem pa jaz hinavka?
Default avatar

res je!!

sami hinavci je napisal/a:
Točno tako! Kup hinavcev, ki nimajo razčiščeno v glavi.
Default avatar

jaooooooooooo

Žalostna zelooo je napisal/a:
recimo tole, upaš povedati možu da ljubiš dva? verjetno ne
Default avatar

Mone monaste

Kot ponavadi, vrle MONE znajo samo popljuvat žensko, ki ima probleme. Pfuj, sram vas bodi, ve ste eni peszedi, pa hinavke.
Če ne znate pametno svetovat, pa se sploh ne javljajte.

Primož, svetujem, da poiščeš dotične IPje, in jim doživljenjsko prepoveš komentiranje.

Sram vas bodi. Sicer ne odobravam avtoričinega obnašanja, pa vendar, se raje vzdržim ogabnih komentarjev.
Default avatar

bratec in sestrica

Ne vem zakaj sem se ob branju takoj spomnil enega primera, kjer so na spletu obupno iskali rešitev zelo nerodnega problema, ko sta se zaljubila polbrat in polsestra.
Seveda je mamica hotela rešiti na način, da nihče ne izve in najbolj odobravan nasvet je bil, da zlata mamica in biološki oče skupaj speljeta zaroto, da jih spravita narazen, pri čemer so dovoljena vsa sredstva.
Kar tako, slučajno se mi je utrnilo iz spomina, na nič ne namigujem
Default avatar

Žalostna zelooo

Toliko v vednost hinavkam:

moj sedanji partner ni imel hiše, avto star, tako da nek bogataš ni bil, ni imel visoke šole, delal kot navaden delavec, za otroka pa sem širila noge pred ginekologom, saj imava otroka preko umetne oploditve, tako da ne mi s takimi primitivnimi....

Kot drugo, klonila sem pred očetovo besedo, ker sem bila takrat še odvisna od staršev, ravno sem iskala prvo zaposlitev, si iskala svoje stanovanje,.... pa sem jih še kako potrebovala, sta pa oba taka odločna karakterja, celo življenje sem bila žal njuna lutka, vse dokler se nisem osamosvojila in odšla od doma. Takrat pa je bilo žal za marsikaj že prepozno.... Tako da ne mi s tem, da sem hinavka, ker nisem, nisem ga izkoriščala, ampak resnišno ljubila in mi je bilo vsekakor zelo hudo, da sem morala to narediti. Zelo hudo.
Default avatar

Primož

Seveda lahko poveste svoj pogled, ampak to boste naredili brez grdih besed in žaljivk.

primož
*************************************************************************************
www.mgc-bistrica.si

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.
https://www.facebook.com/med.over.net
Default avatar

Žalostna zelooo

Hvala, Primož.
Default avatar

dobro..

Žalostna zelooo je napisal/a:
Dobro. Ampak, če nekoga iskreno ljubiš in si z njim zaželiš otroka, a potem ni mal hinavsko mislit na nekoga iz preteklosti in celo priznati, da ljubiš oba?? Za moje pojme ne ljubiš nikogar dovolj.
Kako bi bilo tebi, da bi tvoj mož sanjaril o eni ženski iz davne preteklosti?
Pusti preteklost in živi sedaj, če ti mož seveda kaj pomeni.
Default avatar

nehaj sanjariti

Poglej, to so sanje. Idealiziranje. Vprašanje, kje bi bila, če bi s tistim fantom res ostala skupaj. Lahko bi se skregala, lahko bi se že zdavnaj ločila. Tega pač ne moreš vedeti.

Jaz ti pa povem, da si na podlagi takšnih neuresničenih sanj ponavadi naredimo neke zgodbice v glavi, ki so seveda oh in sploh in izjemno super, romantične. Pač sanjarimo:) Nisi edina. Samo zavedaj se, da je to le sanjarjenje, realnost bi bila pa najbrž popolnoma drugačna.

Če hočeš slišati kakšno bolj divjo zadevo, potem lahko napišem, da z njim nimaš urejenih eteričnih vezi. Ko boš šla guglat o tem, se zavedaj, da so določene stvari "nevarne". Lahko se sama lotiš tega recimo, da meditiraš in se mu zahvališ za njegovo prisotnost v tvojem življenju in za to izkušnjo. Pač sama "pretrgaš" to vezo z njim, ki jo s temi mislimi itak tudi sama ustvarjaš. Da se zadeve uredijo na nevidnih nivojih. Ja, najbrž me bodo sedaj popljuvali.

Na koncu je odločitev tvoja. Ali boš sanjarila o tem fantu, ali ga boš kontaktirala, ali boš poskusila s svojim možem poustvariti romantiko in odnos, ki si ga predstavljaš s tistim fantom. To je v tvojih rokah.

Drugače pa življenje tako prinese stvari, ki so prave:)
Default avatar

ne vem no

Mislim, ne vem no, ampak taka velika življenjska ljubezen pa to že ni bila, ker drugače ga ne bi pustila, ampak bi od staršev zahtevala razumsko razlagoali pa bi se z njim dobivala na skrivaj.

Pozabi, ni bila ljubezen, si samo zdolgočasena v zakonu. Najdi si kaj za počet, te bodo te misli hitro minile.
Default avatar

zakaj pa?

ZAKAJ JE TO HINAVSKO????
Zato, ker je tule vam budalom izpovedala svoja čustva??
Je vsaj pošteno povedala !!
Default avatar

samo tole me zanima

Žalostna zelooo je napisal/a:
No in po dveh tednih najine kratke zveze sem nekega dne prejela v službi klic od očeta,

take nedoslednosti me zmotijo in potem zaradi tega razmišljam ali je to vse skupaj sploh res.

In, zakaj ju je zmotil prvi, ki je imel "le" srednjo šolo: da ima samo srednjo šolo, da je navaden delavec, ta drugi pa ne? ni imel visoke šole, delal kot navaden delavec, sploh glede na to, da ste bili s prvo družino celo družinski prijatelji?

Drugače pa, pusti stat, bi temu jaz rekla in, kot so že povedali ostali pred mano, dolgčas ti je, zakon vama je postal rutina in sedaj bi ti malo razmigala vse skupaj.

Ni druge, vsedita se s tvojim sedanjim dol, tole, kar si zaupala nam, povej njemu, vajino zgodbo zaključi, bo najbolj pošteno. Potem pa veselo začni pecati prvega.... Samo, da ne boš čez leta spet tukaj jokala, da si ga polomila in da šele sedaj vidiš, kakšno napako si naredila. Veš, tiste zgodbe, ki si jih napletemo sami v glavi (kako bi bilo, če bi bilo), so daleč od realnosti.
Default avatar

ni ljubezen

Enako tudi jaz mislim.
Default avatar

pa kakšna ljubezen

Ta ženska nima vsega pospravljeno v glavi in najde en kup izgovorov .
Sedaj imaš družino otroka moža ,ki ga kaoo ljubiš .in ti bi si
nekdajnega omislila kot ljubimca res si prismojena ženska .
Potem boš pa spet tukaj pisala kako je tvoj ugotovil sem ga prevarala
in spet kot v ribnici mi je žal in ostale fore kot sedaj .Vzemi se v roke
in raj sedaj povej možu ,da ga iskreno ne ljubiš in da ti je samo kot vmesna postaja
in ,da čakaš ,da te zasnubi možak iz preteklosti .Haloooo res škoda besed za take ženske
,ki ne vedo kje imajo rit kje glavo.
Default avatar

Tbb

Vama ta vez ni bila usojena ker drugače bi se bojevala zanjo. Verjamem, da imaš na njo same lepe spomine saj je trajala le 14 dni. Predvidevam, da trenutno nisi srečna, zato sanjariš in poveličuješ neko vez katera pa se ni niti razvila. Jezna si nase in na starše da so imeli nate tak vpliv. Pokliči ga in ga povabi na kavo in morda spoznaš da to ni to in prenehaš iz senarjenjem. Če pa ugotovita da0je to res ljubezen tvojega življenja naredi korak. Živi se le enkrat.
Default avatar

ena tecka

No, če ga imaš res rada, ga boš pustila pri miru in mu ne boš na vrat nakopala same sebe, ki si v zvezi, z otrokom in sanjaš. Ne zasluži si tega, ti se pa sprijazni, da ga nisi imela dovolj rada, da bi bila z njim, ko ti je zaškripalo in se je šlo za tvojo komoditeto, torej je bilo že tako namenjeno. Definitivno si pa on res ne zasluži, da mu sesuješ temelje še v drugo, niti tvoj partner in otrok, nič kriva pa bi jima povzročila travme zaradi sanjarij. Ker si se takrat narobe odločila, nosi posledice sama, ne pa da razmišljaš kako boš imela ljubimca in uničila še troje življenj zraven.
Default avatar

ni da ni

Čisto takole je, nisi imela razčiščeno takrat in nimaš sedaj.
Sprejemati odgovorne odločitve, pomeni biti odrasel.
Ti pač (še) nisi!