Starševski čvek

Kaj vam pomeni vaša družina?

Default avatar
Kaj vam pomeni vaša primarna družina, oče, mati, bratje in sestre?
Default avatar
kakšno je to vprašanje?
Default avatar
Veliko, žal je bratova žena posebne sorte, tko da si nisva več blizu. S starši imam pa super odnos.
Default avatar
Pomeni precejšen del mojega sveta.
Default avatar
res vrednota? je napisal/a:
Nč kej posebnega. Z mamo itak še vedno nisem razčistila in najbrž nikoli ne bom. S sestro se videvamo občasno, se dobro razumeva, čeprav sva zelo različni. Oče pa...se mi smili, ker je živel z mojo mamo... Nč kej fajn družina, veliko enega sranja bi rekla.

S taščo se bolje razumem kot z lastno mamo :( Lahko ste mi fouš, ampak meni ni fajn to...
Default avatar
Brata imam rada, če pa mame in očeta ne bi nikoli več videla, ne bi niti opazila.
Default avatar
Tata mi je umrl že pred mnogimi, mnogimi leti. Še zdaj ga pogrešam. Edini brat mi je umrl lansko leto. Skoraj da ga ni dneva, da se ne bi zjokala. Zdaj imam samo še mamo,ki je že v letih in skrbim zanjo.
Imam pa svojo družino, moža, tri otroke, zeta, vnučka. Moje življenje!
Default avatar
Žal primarna zelo malo, saj me oče in mati nista naučila veliko, kar se tiče dobrih druinskih odnosov in medsebojnega spoštovanja. Se pa zelo dobro razumem z obema babicama in vsemi strici. Mi pa toliko več pomeni ''sekundarna'' se pravi zdajšna družina, ki sem si jo ustvarila, hkrati pa želim in delam na temu da moja otroka živita v zdravi družini zdobrimi odnosi in spoštovanjem. Mislim, da iz urejene družine otroci lažje razvijejo vrednote in druge pomembne lastnosti za samostojno življenje.
Default avatar
Dorfy je napisal/a:
To bo zdaj verjetno dlakocepljenje, ampak me je zbodel ta izraz "urejena družina". Če vprašaš moje starše, je moja družina popolnoma urejena. Vse je pospravljeno, zlikano, avto vozijo redno na servis in otroka (=mene) so vzgajali, kot se v urejeni družini vzgaja. S prepovedmi, omejitvami, dajanjem v nič in brez kančka ljubezni, da se ne bi slučajno pokvaril. Žal je otrok kljub vsej urejenosti svojih staršev in primarne družine malo čuden, ampak za to niso oni krivi. Saj nisi imela tega v mislih, ne?
Default avatar
Rok-1 je napisal/a:
Kot bi mi vzel besede z jezika... Veliko.
Default avatar
Moja primarna družina je moj temelj, nekje trden, nekje majav, nekje že malo načet, nekje pokrpan, nekje moderno obnovljen in skratka vse sorte, ampak je moj temelj. Vse kar sem danes, je zgrajeno na tem temelju, tudi moja sedanja družina stoji na njem.
Default avatar
odjavljena je napisal/a:
Kako je to žalostno prebrat.

No, jaz staršev žal več nimam, imam pa sestro in dva brata in se redno srečujemo 1x na mesec ali na 2 meseca, kakor nanese.
Default avatar
mineštra družinska je napisal/a:
Pri meni je vse opisano popolnoma enako !!