Forum.Over.Net

Starševski čvek

avstrijske registrske tablice in registracija...

Default avatar

registracija1

ali se res ne da npr, če imaš avto registreran v sloveniji in če greš potem delat tja, ali ne moreš dat na avto avstrijske registrske tablice, ali moraš mogoče počakati, da ti na avtu poteče registracija in potem vse tam plačaš, še avstrijsko zavarovanje, in registarcijo, ali se lahko vmes zamenja registrske z avstrijskimi tudi, če ni že potekla registracija.
Pač plačaš samo avstrijske registrske, tisti vpis v prometno in to je to ali treba, še kaj posebnega plačat, ne vem, in kaj je to če treba, kakšno dajatev to treba plačati.


Kaj pa če npr tam kupiš avto, pa ga tam registraraš in vse urediš tam ali je potem še zmerom potreben kakšen davek oz plačati tisto glede co2 izpušnega sistema, če ga tam kupiš, ali to mogoče tukaj ni nič pomembno plačati. razen, če bi ga kupil v tujini in ga hotel potem tukaj registrerati potem pa treba plačati neke višje reči co2 in te zadeve, če pa ga kupiš in registraraš tam pa tega ni treba a kako.

No pa še to za zamenjavo registrskih za avstrijske tudi, če avtu še ni potekla registracija ali je to možno drugače, samo zamenjava tablic, če si tam zaposlen.
Default avatar

jao jao

Misliš, da bi bil večji frajer, če bi imel avstrijske registrske tablice?
Tablic pač ne moreš menjat kar tako, ker bi se ti to fino zdelo.
Default avatar

Barca

Avto lahko registriraš v državi, v kateri ima urejene papirje. Torej tam plačane vse uvozne dajatve, vsi davki, vse takse...
Default avatar

na izi

registracija1 je napisal/a:
A ti bi kar avstrijske tablice v slovensko prometno dovoljenje vpisal al kako?
In ja, sem ti že včeraj napisala, tud v Avstriji obstajajo davki in še kakšne druge dajatve.
Default avatar

nekateri znajo le kritizirat ter pametovat

Nič nebo večji frajer če bo imel Avstrijke tablice pač pa je to nuja.Če delaš v Avstriji in plačo prejemaš uradno moraš odpret bančni račun v Avstiji.Da odpreš bančni račun moraš bit prijavljen v Avstiji,če si prijavljen v Avstriji nesmeš vozit avto z SLO registarskimi tablicami ker si v prekršku.Moraš avto prijavit v Avstriji plačat vse dajatve davčne ter vse ostalo kar znese,zamenjat moraš tablice za Avstrijske seveda.