Forum.Over.Net

Starševski čvek

švica in slovenija

Default avatar

švica.

No ne razumem se dosti na politiko, ampak zakaj so pred osamosvojitvi obljubljali, da bo slovenija kot Švica, samo nekaj povem, slovenija ne bo nikoli kot švica, ker je to preveč močna država, močnejša od vseh evropskih tam ima en navadni delavec po 3.000eur plače, pri nas pa 500eur.
Pa da bo slovenija kdaj švica, to so samo sanje ki se ne bodo nikoli uresničile.
lp.
Default avatar

švica.

ja kdaj pa bo, čez 500let, hehe.
ne vem kako lahko eni rečete, da bo slovenija kot švica, kako sploh, ne vem, to bi se lahko prej reklo za nemčijo, in to.
No čez tolko let pa bodo lahko vse evropske države kot švica, ne samo slovenija ane.
Default avatar

Antun

Čebelar z orglicami živi bolje kot v Švici itd. nekateri so vedeli, da bodo živeli kot v Švici...Za nekatere je Slovenija še boljša kot Švica. Nihče jim nič ne more, niti "pravna" država, lahko počnejo kar želijo in pri tem jim pomaga celo skorumpiran sodni sistem. Nihče ni nič odgovoren, nihče ni nič kriv, miljarde so pa kar izginile in še kar izginevajo.
Default avatar

vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne

švica. je napisal/a:

Pravzaprav se ne razumeš kaj dosti na marsikaj ne samo na politiko.
Zato pa take kvasiš brez repa in glave.

Slovenija lahko postane Švica v ENI minuti, samo narod se mora tako odločiti in potem delovati tako kot je treba !!!! Dokler pa bo večina naroda tako nevedna in nerazgledana kot si ti, pa je seveda stvar nemogoča !!!
Default avatar

Narod tukaj!

vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne je napisal/a:
Kako, kako, povej nam, vodi nas!
vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne je napisal/a:
Razsvetli nas, ubogi narod, razglej nas, ozavesti nas!
Default avatar

Splošna razgledanost

Povprečen švicar je pošten in delaven. Se ne "znajde" na vsakem vogalu kako pretentati sistem, delodajalca, soseda. Na šiht hodijo delat. Vse ki štrlijo iz tega načina življenja po hitrem postopku utišajo in onemogočijo. Kje lahko sedaj v tem najdeš sploh kakršnokoli, vsaj najmanjšo paralelo s povprečnim slovencem?

V švici lahko omejeno število tujcev samo tiho in marljivo dela. NIKOLI na ulici švicarskih mest ne boš slišala, da tujci glasno govorijo v svojem jeziku. Nikjer ne boš slišala glasnega navijanja svoje muzike. Nikjer jih ne boš videla, da protestirajo za svoje pravice. Nikjer jih ne boš videla, da vsiljujejo svojo kulturo. Si ne upajo. Ker jih bodo po hitrem postopku poslali domov. Če so hudo pridni in hudo tiho, imajo po mnogih letih bivanja in dela možnost dati svoje ime na referendum v svojem okraju. Na referendumu potem njihova širša okolica glasuje, ali je možna podelitev državljanstva. Kje pa tukaj najdeš kakršnokoli paralelo s Slovenijo?

V švicarskih bankah ležijo milijarde naropanih dolarjev in dragocenosti. Ki so jih nacisti pokradli Židom, ki so jih diktatorji pokradli svojim državljanom, ki so jih mafijci zaslužili s kriminalom, ki so jih goljufivi podjetniki pokradli svojim firmam. Švicarji ta denar samo upravljajo in živijo od obresti. Kje pa tukaj najdeš primerjavo s Slovenijo?
Default avatar

kruta resnica

Najprej si poglejte švicarsko produktivnost, švicarsko farmacevtsko industrijo, švicarsko tehnologijo na področju medicinskih pripomočkov..preden sanjate, da si zaslužite švicarske plače.

Sloveniji bolj pritiče primerjava s Slovaško.
Default avatar

purpIe fIag

Naj še nas prodajo. Bi imeli potem dovolj samo za njihove potrebe?

DVOJINA JE ZAKON!
Default avatar

vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne

Narod tukaj! je napisal/a:

Tako kot sem se jaz sam izobrazil se lahko vsak, kdor se hoče.
Javne knjižnice, internet, mediji, ... predvsem pa zavestna odločitev, da se ne pustim voditi za nos.

Kdor hoče se bo že sam, kdor pa ne in je len, tega pa milijon modrecev ne spravi k pameti !!
Default avatar

Narod tukaj!

vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne je napisal/a:
Skratka blablablabla.....

Samo nekaj težiš in nakladaš, ko bi bilo treba pa kaj konkretnega povedat (bog ne daj celo kaj konkretnega naredit), pa rep med noge in blablabla....
Default avatar

vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne

Narod tukaj! je napisal/a:

Jaz sem po prepričanju "neoliberalec" - skratka sedaj veš bistveno :)))
Dokler pa je to zate in za večino v Sloveniji nesprejemljivo, pa ti lahko 1001x razložim v detajle pa je itak vse skupaj brezveze.
Ko bo narod opravil "domačo nalogo" osebne edukacije (Švicarji, Nemci, Avstrijci, .... so jo) se bo mogoče bolj konstruktivno pogovarjati
Default avatar

Narod tukaj!

vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne je napisal/a:
Kriza, ki se v Evropi in še kje vleče že od 2008, je posledica neoliberalizma.
Default avatar

pepe007

Kdove zakaj je Švica Švica... Mogoče zato, ker so ženske dobile volilno pravico šele leta 1971?
Ne namigujem na nič, razen na to, da ni nekje drugje samo absolutno bolje, temveč so vmes tudi slabe reči. Značilnost Slovencev je predvsem, da smo pesimisti. Že statistika samomorov kaže na to. Imam kolega Američana in ta zna iz uspešne šolske tekme njegovih otrok narediti "svetovni" uspeh. Kaj šele iz "zgodovinske" 50 let stare hiše. Mislim, da mi ne funkcioniramo tako. Sicer obstaja določen kup hvalisavcev, ampak načeloma se držimo bolj nazaj. Zato pa niti ne znamo ceniti tega, kar vseeno imamo. V zadnjih 20-ih letih se je ogromno spremenilo. Na bolje. Vsaj jaz to vidim. Če ne drugega, se čez Trojane ne cijazim v nepregledni koloni na sestanek nekje v Lj. Zavedati pa se moramo, da nismo bili navajeni razmišljati s svojo glavo in skrbeti zase. Zato je skrbela "mati država". Še danes najdeš ljudi, ki mislijo, da Zavod za zaposlovanje išče službe...
Po drugi strani smo Slovani dokaj neučinkoviti, kar se tiče celotne zgodbe. Rusi so ogromno stvari izumili, do masovne proizvodnje pa so se praviloma upehali in praktično celi vzhodni slovanski blok ne zna narediti enega avtomobila brez licence. To sva zadnjič debatirala z enim Rusom. Mislim, da smo precej podobni. Avstrijci so denimo iz odpadnega lesa naredili zgodbo o biomasi. Donosno zgodbo...
Default avatar

vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne

Narod tukaj! je napisal/a:
Poglej katera stranka je v Švici po vsakih volitvah v koaliciji (ponavadi jo ravno ta stranka sestavlja) :))))
In to zadnjih mnooooooooooooooooooooogo let!!!

LIBERALCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kriza je izključno posledica CRONY kapitalizma, neoliberalizem je pa le tvoja nočna mora !!!!!
http://en.wikipedia.org/wiki/Crony_capitalism
Default avatar

tomaz

Slovenija JE Švica, če gledaš standard, ko se voziš okrog. Ker pa v glavi nismo Švica, so pa plače nizke in slaba samopodoba.

V glavi bomo Švica, ko se bomo držali dogovorov in pustili pri miru kar ni naše ter pridno delali za svoje.
Default avatar

vse je stvar odločanja kaj je prav in kaj ne

tomaz je napisal/a:

Tako je !! Podpišem !!!
Default avatar

ni blablablabla

Narod tukaj! je napisal/a:
možak ima čisto prav; ti boš pa razumela, ko se bo začela kriza pri nas...
Default avatar

mirijam

Dokler so/smo take barabe, nam ni pomoči. Vsak samo gleda kje bo kaj dobil in izcuzal in okrog prinesel vsakega, samo, da bi več imel.