Forum.Over.Net

Enostarševske družine

Biti starš v enostarševski družini pomeni biti odgovoren za vse - vzgojo, gospodinjstvo, finance. Na tem forumu boste našli odgovore na vprašanja, ki vas težijo in o katerih si ne upate govoriti.

STIKI PO DOGOVORU

Default avatar

AlenkaG

V zadnjem času sem se srečala s kar nekaj ljudmi, ki imajo stike po dogovoru in bila popolnoma zgrožena. Pri njih stiki potekajo nekako takole: ko se tistemu, ki izvaja stik, zazdi, da bi videl otroke, pokliče in pride. Včasih pride vsak dan, včasih na 2 ali 3 tedne. Pač kot se jim zdi, da bi imeli čas. Najhujše v vsem tem je to, da je njim to ok, ter so zelo ponosni nase, ker imajo tako določene stike. To je po mojem mnenju zelo sebično in egoistično. So mogoče pomislili na ubogega otroka, ki dneve in dneve sedi pred oknom in upa, da bo danes tisti pravi dan, da bo danes videl očeta/mamo. In konec koncev so tako sebični in vase prepričani, da verjamejo, da bivši partner nima drugega v življenju, kot da čaka, kdaj bo poklical. Halo! Po drugi strani, pa tisti, ki to dopušča…ste kdaj pomislili, da to nikakor ni dobro za otroka, da si na ta način ne boste mogli ustvariti novega življenja in si v življenju vzeti tisto kar vam pripada, česar ste vredni. Da pa ne bi zgubljala besed o tem, kaj se dogaja, če se stiki ne izvajajo oz. so ovirani.

Jaz iskreno sem proti stikom po dogovoru, ker ni stalnosti, ni jasnosti in ne vidim niti enega elementa, ki bi bil v korist otroku. Še manj, pa ti daje možnost, da si urediš življenje, ter posledično ustvariš možnost, da ima otrok polno otroštvo.

In ker ne trdim, da je to nekaj najhujšega, ali narobe, me zanima, zakaj so stiki po dogovoru dobri, kaj je glavni argument, da so boljši, kot dogovorjeni?
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

Jalur

To ni stvar ureditve "po dogovoru" vs. "fiksni stiki". To je odraz odgovornosti tistega, ki stike izvaja in njegovega odnosa do otroka. Lahko piše "po dogovoru", pa so stiki redni in pogosti. Po drugi strani pa lahko piše "ponedeljek in sreda od 15-18 in vsak drugi vikend", pa se oče prikaže 1x na mesec. To nima nič s tistim, kar piše na papirju ampak z odgovornim starševstvom.
Default avatar

histerija na kubik

Mah.
Odkar sem prebrala, da je morala mama med počitnicami otroka dostavljati ob 13. uri pred šolo, ker je bilo v sodni odločbi pač določeno, da ga oče pobere po pouku pred šolo in se oče ni pustil premakniti, da bi po otroka prišel na njegov dom (ne tako daleč od šole), sem mnenja, da gre pri pametnih vse skozi, pri neumnih pa nič.

Popolnoma nič ne škodi, če so stiki določeni uradno, da se ima človek na kaj sklicevati. Neskrbnik, če je dogovor kršen, in upajmo, da nekega dne tudi skrbnik, če se neskrbnik ne bo držal urnika.
Pri nas sicer imamo uradni dogovor, kot ga je narekoval bivši mož, v praksi so pa več ali manj po dogovoru, in jih je veliko manj kot po odločbi, sploh ko je kakšna velepomembna pasja procesija, ki bi brez njegove udeležbe propadla. Ampak to je že druga zgodba.
Default avatar

Jalur

Zavedati se je treba tudi, da so pravila (urniki stikov) napisana v določenem trenutku v življenju. Ko se razmere spremenijo, je treba spremeniti tudi pravila. Histerija je napisala en neumen primer določenih stikov. Še bolj bizarna bi bila npr. varianta, da piše v sodbi, da oče prevzame otroka v vrtcu, neskrbnik pa pri tem striktno vztraja še potem, ko je otrok že v šoli. Tudi urniki izvenšolskih dejavnosti se spreminjajo, kakor tudi urniki v službah. Da vztraja mati pri stikih v sredo ob 15h, če oče konča službo ob 17h, ker so tako zapisali pred petimi leti je tudi svojevrstna neumnost.
Ne vem, no, po mojem je vsakemu skrbnemu staršu jasno, da se je potrebno pri stikih prilagajat in dogovarjat. Čisto se strinjam, da so urniki narejeni zaradi neodgovornih osebkov, po drugi strani pa ravno takim tudi urniki nič ne pomagajo, da bi se stiki normalno in redno izvajali, brez da otroka maltretiramo zraven z raznimi čudnimi zahtevami, nerealnimi pričakovanji ali neizvajanjem stikov.
Default avatar

Mick1

Jalur se strinjam. V resnici je pa dostikrat tako - na primer v mojem primeru, da pač nekega rednega delovnega časa ni. Šef si zmisli in jaz moram. Jebi ga. Zato pa preživnina taka kot je, sicer je nebi bilo. In jaz se moram prilagajat njej, ki ob 15h čaka pri uri in drvi kamorkoli pač že.
Default avatar

AlenkaG

Resnica je žal takšna, da pri ločitveni bitki in še nekaj let po tem ni vedno vse lepo in ravno stiki, ki so natančno določeni so v tistem trenutku najbolje, kar lahko otrok dobi. Potem ko je možen dogovor, je to zgolj list papirja.

Ampak Mick, ravno z določenimi stiki lahko manipulirate predvsem moški oz, neskrbniki. Če vi ne pridete na stik, skrbnik ne more nič, če skrbnik ne da, denarno odgovarja. Tako da...

Kot sem napisala, se s stiki po dogovoru ne strinjam zgolj iz tega vidika, ker ni reda in skrbnik potem čiča in čaka, kdaj bo neskrbnik poklical. Pa mislim, da je ena ravno tu pred kratkim imela težavo, ker je imela dogovorjeno da med glavnim počitnicami ima oče po dogovoru nekaj dni otroka. In potem se on ne zna zjasnit, ne moreš na morje, nič...

Dejstvo pa, ko se strasti umirijo in ločenca začneta vsak svoje življenje, je vse lažje. Je pa časovno, v povprečju, to po 3 letih od ločitve.
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

histerija na kubik

No, stiki na papirju pomagajo neskrbniku, ki si res želi imeti stike z otrokom, pa mu skrbnik to skuša oteževati oziroma preprečiti. Mislim, da je to njihova edina korist.

Glede nereda pri stikih, če so po dogovoru: takšno je pač življenje. Urnik se otrokom vsako leto zamenja, vsako leto so večji, starši imajo morda tudi svoje zadeve, sploh skrbnik vedno bolj diha, čim starejši so otroci, in si lahko privošči tudi kakšen svoj hobi. Tudi pri otrocih vedno kaj pride vmes - tekma, celodnevna ekskurzija, bolezen, kup obveznosti za naslednji dan ... Torej so stiki po dogovoru pravzaprav življenjska nuja. Mene to niti ne moti, moti me spreminjanje vikendov, ker to pomeni, da si dejansko ne morem splanirati ničesar zase en ali dva meseca vnaprej. Se še vedno ne morem sprijazniti, da je meni logično, da se prilagajaš otrokom, bivšemu je pa logično, da se vsi prilagajamo njemu.
Default avatar

Mick1

Alenka. Strinjam se s tem, da nekaterim ni pomoči in je edina opcija, da so stiki fiksni pa tudi če so butasti. Kot sem v drugem postu napisal ravnokar, pa se jaz na tak nivo ne bom spustil. Nenazadnje sem bivši jasno povedal, da naj pove, če ne želi, da sem otroku oče in naj ima jajca in bo sama za vse in naj ima vsaj toliko osebnega ponosa in se v tem primeru odreče tudi lepi preživnini.

Kakorkoli že. Jaz bom svoje dosegel. Pripravljen sem se tudi dokončno odpovedati otroku, ker sem enostavno predober in imam otroka preveč rad, da bi mu naredil to, da bo imel zaradi mame očeta po obrokih in bo prej ko slej zaradi tega plačeval ceno.

In prosim Alenka. Če je v ozadju res korist otroka bo prebrala kak moj sms in mail in ne bo nič čičala in čakala, ker če ona noče komunicirat (očitno zato, ker misli, da je moj edini življenjski cilj dobiti njo nazaj), je to čisto njen problem s katerim nimam jaz nič. Meni se zdi povsem jasno, da z otrokovo mamo komuniciram vsak dan (to mi je v zadnjem letu dni uspevalo točno en teden) in davno so minili časi, da bi si še želel živeti z njo....

In iskreno povem, da bom naredil vse kar lahko, da se gospo malo strokovno pregleda, ker pomoje je tako zmešana, da raje ne mislim kaj počne z otrokom.
Default avatar

Lella

Pozdravljeni, zanima me kako naji bi stiki potekali pri 7m starem otroku..S sodisca imava sodbo da so po dogovoru, ampak sedaj moj otrok kadar jo je vzel k sebi in novi partnerki (zaradi katere naju je zapustil 3 mesece po porodu) prihaja jokav, stiki so bili tudi na najinem domu in otrok histerično joka in tudi zvecer ne zaspi ob uri kot tudi se cez noč zbuja...Sama sem mu svetovala da naj se stiki vrsijo pri nas doma, v otroski sobi brez moje prisotnosti, dokelr ne vzpostavita nek normalen odnos..Dokler je bil otrok se majhen in sposoben samo spati jga je oce imel tudi po sluzbi(čez poletje) p 3 ure zunaj na sprehodu...Obcasno tudi pri sebi doma..Odkar je s to partnerko, je otrok histericen in joka,8nekje od 4m starosti) hlipa, čeprav je sit in naspan..Meni osebno ni vsec da se otrok dere, taksnega joka pri meni se nikoli ni bilo in da je pod stresom, ki ga ne potrebuje..In da dobivam taksnega otroka, enako je ko so stiki pri otroku doma..Mislim pa da otrok nekaj cuti, njegovo napetost..itd..

Djstvo je, da sem se sama sprijaznila z vsem, in da gledam na otroka..Četudi so stiki doma, mi ni neprijetno, ker vem da gre za otroka in si zelim da vzpostavita neko vezo..

Mnenje, nasveti...???
Default avatar

histerija na kubik

Imam občutek, da je bivši pripravljen sodelovati in narediti marsikaj, da bi bilo otročku okej?

Kaj pa, če bi šla skupaj na sprehod, na primer, da se srečate zunaj in tako otroku omogočita, da sam pokaže zanimanje za očeta?
Tole zdaj so ravno meseci, ko otrok začne kazati strah pred tujci oziroma osebami, ki jih ne videva stalno. Tako da je lahko povezano s tem, lahko s tem, da otrok čuti tvojo morebitno napetost, lahko čuti očetovo tremo ...
Poskusita z majhnimi koraki, se pravi, da se otrok najprej navadi njegove face, glasu, potem bo počasi verjetno že reagiral tudi na kako ponujeno igračko in podobno ... Upam, da ima ati vsaj malo občutka in se zaveda, da ga otrok ne more vzljubiti čez noč.
Default avatar

Lella

Vse to sva ze naredila, tudi skupni sprehodi..Vsak dan in .to traja ze 4 m da je histericen..In ne ne strinjam se stem da se boji tujcev, ker otrok je v blizini tako poznanih in nepoznanih ljudi in se jim smeje in ceblja , pravi dobrovoljcek.In jaz nisem vedno prisotna..( in obisk sestre na 14 dni---otrok vriska od veselja in tako veliko govori, obisk očeta--sprejme ga z nasmehom, potem pa kakor ga vzame k sebi in je z njim..jok, i)..V meni ni nikakrsne napetosti, ker potem bi se mi otrok drl nonstop, tako pa je obratno...In kakor ga oče ogovarja, prime v naročje je jok...pri drugih ni tako..In po tej logiki ko otrok videva vsak dan očeta, s tem da ga je tudi ze previjal in nahranil bi moral kazati ugodje in lagodnost...Pa ga ne...Kaj se pa potem dogaja pri njima doma s parterko, da je otrok histericen in da me kliče že po eni uri bivsi naj pridem naproti? Tako je bilo poleti....in so se zaceli skupni sprehodi...In tudi to verjamem da njegovi ni vsec da hodi k otroku, ker pridse samo za eno uro in se to so nonstop sms ali klici...Dejstvo je, da je otrok tako pri njem doma in pri nas doma v njegovi blizini histericen...Zakaj?...
Default avatar

Lella

Kako bi bivsi naredil vse da bi bilo otročku ok...Ne vem no.Bolj so v ospredju njegove zelje kot korist otroka..Nekako postavlja kdaj bi on rad videl otroka, ko ga ni..niti ne omeni...Rad bi da bi se otrok navadil nove parterke..kao..zaradi katere sva se razlsa in je ta zenska ki ni nikakrsen vzor in zgled mojemu otroku, mene osebno napadala ze med nosecnostjo in vse to dobesedno vzela za tekmo z mano, samo da ga dobi..Mislim da je njej figo mar za otroka ampak ssedaj dela vse da ustreze svojemu ljubcku--bivsemu..Zacela sta tudi skupno zivljenje, se preselila v drugo stanovanje in moj otrok..naj bo podvrzen..temu?...In ja..verjamem da nekaj ni OK...Kaj pa..ne vem,,četudi sem poskusala s pogovoro,, postane zivcen..pravi mi tudi jaz manipuliram z otrom, čeprav je imel vedno stike vsak da(kakor je izrazil sam zeljo) in sem se mu jaz prilagodila...In potem so neumni izgovori, da je otrok utrujen, da je lačen...Vedno je otroka dobil sitega, naspanega etc....
Default avatar

mislim, da

je otrok v takem obdobju, da ima strah pred tujci - verjetno moškimi osebki, če se sestre ne boji, pa sindrom ločitve od matere se približuje... Probaj si kaj prebrat o tem v knjigah o psihologiji dojenčkov ali pa povprašaj za nasvet kakšnega kakovostnega pedopsihologa.

Verjetno bo to obdobje kmalu minilo - verjetno pri enem letu, ko bo šel v varstvo/vrtec in bo otrok začel zaradi starosti lažje psrejemat nove face. Naj se bivši še naprej trudi, ti pa tudi in verjetno so trenutno skupni sprehodi najboljša opcija oz. stiki pri vas. Saj ne bo večno trajalo. Tista partnerka pa itak ni pomembna oseba v otrokovem življenju - ne sekiraj se zaradi nje.
Default avatar

Lella

No ne vem, vema pa da se moskih fac --tujih ne boji..torej? Sestro sem navedla samo kt primer, ko jo vidi na vsake cca 14 dni ali mesec, očeta pa vsak dan..priblizno...Tudi ostali ljudje, pa tudi prijatelji in znanci...moskega spola namrec..nobenih tezav...

Partnerica...ja..se ne sekiram..raje razdrla familjo, čeprav tudi on veliko kriv..Zgleda da ikma nizko samopodobo in izziv tekmovanje v zivljenu..Sedaj bi bila rada otrokova prijateljica...hahhaha

Samo mnenje me je zanimalo..in otrok nima tezav pri moji odsotnosti
Default avatar

Lella

In ce otrok prihaja v obdobje ko je ločitev od mame malo tezja, zakaj potem to traja ze od 4m starosti otroka????..Ne vem no...mislim da oče globoko v sebi ve...
Default avatar

trdna

SAma sem v enaki situaciji. Najmlakši je starr 10 mesecev, očetu ga dam na 14 dni soboto 2 uri.Otrok ni jokav, samo spati ne more pa vame se zakoplje. Večja dva otroka pa prespita pri njemu čez vikend oz. že v petek po 17 uri greta k njemu, če je seveda doma. Takšen dogovor imava med seboj, toda ko pride petek ima gospod vedno sestanke ali pa je na službeni poti.TA vikend oz. petek je že bil tak, kliče večjega otroka in mu pove da ga pred 20 uro ne bo domov. Kasneje ga spet kliče, da bo prišel po 21 uri, lahko pride takrat po njiju. Jaz besna, takrat sta že v postelji, dejansko si ne morem vzeti čas zase, ker ne vem do zadnjega kako in kaj, kajti mož najprej stopi v stik s sinom. Tožbo za ločitev sem vložila, kajti njega je tudi pritegnila mlajša sodelavka, ki nima želje po svojih otrocih. KDAJ LAHKO NAJMLAJŠI PRESPI NOČ PRI NJEMU OZ. ALI JE PO ZAKONU določena kakšna meja glede starosti. ON trenutno živi pri svojih starših 500m stran od nas.NI ŠEL ŠE ŽIVETI Z NJO. HVALA za odgovore.
Default avatar

AlenkaG

trdna je napisal/a:
SAma sem v enaki situaciji. Najmlakši je starr 10 mesecev, očetu ga dam na 14 dni soboto 2 uri.Otrok ni jokav, samo spati ne more pa vame se zakoplje. Večja dva otroka pa prespita pri njemu čez vikend oz. že v petek po 17 uri greta k njemu, če je seveda doma. Takšen dogovor imava med seboj, toda ko pride petek ima gospod vedno sestanke ali pa je na službeni poti.TA vikend oz. petek je že bil tak, kliče večjega otroka in mu pove da ga pred 20 uro ne bo domov. Kasneje ga spet kliče, da bo prišel po 21 uri, lahko pride takrat po njiju. Jaz besna, takrat sta že v postelji, dejansko si ne morem vzeti čas zase, ker ne vem do zadnjega kako in kaj, kajti mož najprej stopi v stik s sinom. Tožbo za ločitev sem vložila, kajti njega je tudi pritegnila mlajša sodelavka, ki nima želje po svojih otrocih. KDAJ LAHKO NAJMLAJŠI PRESPI NOČ PRI NJEMU OZ. ALI JE PO ZAKONU določena kakšna meja glede starosti. ON trenutno živi pri svojih starših 500m stran od nas.NI ŠEL ŠE ŽIVETI Z NJO. HVALA za odgovore.
Nikjer ni zakonsko določeno kdaj lahko otrok oz. mora otrok prespati pri očetu, to je dogovor med staršema, ter je od primera do primera različno.

Glede ostalega, ste šele na začetku bitke in postavljanja življenja na noge. Ne glede na to, da še nista uradno ločena uredite najprej stike. Takole kar imata zdaj ni dobro ne za vas, ne za otroke. Določite in tega se naj drži.

Če mi je všeč sodelavka...vse se vrača, vse se plača. Ne rabite takšnega moškega, ona je v tistem trenutku bila zanj boljša odločitev, a to še ne pomeni, da vas ne čaka nekdo, ki vas bo dejansko vreden.

Veliko sreče in čim manj sporov vam želim na poti k svobodi in miru.
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

trdna

AlenkaG je napisal/a:
trdna je napisal/a:
SAma sem v enaki situaciji. Najmlakši je starr 10 mesecev, očetu ga dam na 14 dni soboto 2 uri.Otrok ni jokav, samo spati ne more pa vame se zakoplje. Večja dva otroka pa prespita pri njemu čez vikend oz. že v petek po 17 uri greta k njemu, če je seveda doma. Takšen dogovor imava med seboj, toda ko pride petek ima gospod vedno sestanke ali pa je na službeni poti.TA vikend oz. petek je že bil tak, kliče večjega otroka in mu pove da ga pred 20 uro ne bo domov. Kasneje ga spet kliče, da bo prišel po 21 uri, lahko pride takrat po njiju. Jaz besna, takrat sta že v postelji, dejansko si ne morem vzeti čas zase, ker ne vem do zadnjega kako in kaj, kajti mož najprej stopi v stik s sinom. Tožbo za ločitev sem vložila, kajti njega je tudi pritegnila mlajša sodelavka, ki nima želje po svojih otrocih. KDAJ LAHKO NAJMLAJŠI PRESPI NOČ PRI NJEMU OZ. ALI JE PO ZAKONU določena kakšna meja glede starosti. ON trenutno živi pri svojih starših 500m stran od nas.NI ŠEL ŠE ŽIVETI Z NJO. HVALA za odgovore.
Nikjer ni zakonsko določeno kdaj lahko otrok oz. mora otrok prespati pri očetu, to je dogovor med staršema, ter je od primera do primera različno.

Glede ostalega, ste šele na začetku bitke in postavljanja življenja na noge. Ne glede na to, da še nista uradno ločena uredite najprej stike. Takole kar imata zdaj ni dobro ne za vas, ne za otroke. Določite in tega se naj drži.

Če mi je všeč sodelavka...vse se vrača, vse se plača. Ne rabite takšnega moškega, ona je v tistem trenutku bila zanj boljša odločitev, a to še ne pomeni, da vas ne čaka nekdo, ki vas bo dejansko vreden.

Veliko sreče in čim manj sporov vam želim na poti k svobodi in miru.
Midva bova zelo težko kaj uredila, ker se on nič ne premakne. Ta teden je bila njegove sreda me kliče v torek jutri ne gre(praznoval) potem pa naslednja sreda mu rečem, NE tako pa ne pa 1.november bi jih peljal na grobove,v torek sta ju vzela njegova starša na izlet, četrtek je hotel da pride po njiju njegova sestra, mu rečem če je normalen, da so otroci kot žoga, ki se podaja. Zahteval bom še drugi dan v tednu, ker ne bom mogel vedno v sredo (letos pridejo ravno prazniki) verjetno mu to ne gre z novo partnerico v korist, pa mu ne mislim nagajat samo otroke naj ima ob sebi, ker si to želijo oz. želita.Ne bo mi pustil živeti, ker si ne morem nič planirati za naprej, vsaj dokler ne bo nič rešeno.Jaz sem mislila, da bo šel živeti z njo, pa živi pri svojih starših. ALI je to zaradi postopka, da bo v lepi luči na sodišču(javno nastopa) ne vem, nobenemu ni jasno zakaj je doma. Vsi njegovi prijatelji- tapravi, sorodniki, poročna priča so z menoj in otroci;kajti nobenem se ni nikoli sanjalo, da je on kaj takšnega narediti, sploh pa ,da je to tako dolgo peljal.SAmo njegovi doma so ga sprejeli odprtih rok.
Default avatar

AlenkaG

trdna je napisal/a:
AlenkaG je napisal/a:
trdna je napisal/a:
SAma sem v enaki situaciji. Najmlakši je starr 10 mesecev, očetu ga dam na 14 dni soboto 2 uri.Otrok ni jokav, samo spati ne more pa vame se zakoplje. Večja dva otroka pa prespita pri njemu čez vikend oz. že v petek po 17 uri greta k njemu, če je seveda doma. Takšen dogovor imava med seboj, toda ko pride petek ima gospod vedno sestanke ali pa je na službeni poti.TA vikend oz. petek je že bil tak, kliče večjega otroka in mu pove da ga pred 20 uro ne bo domov. Kasneje ga spet kliče, da bo prišel po 21 uri, lahko pride takrat po njiju. Jaz besna, takrat sta že v postelji, dejansko si ne morem vzeti čas zase, ker ne vem do zadnjega kako in kaj, kajti mož najprej stopi v stik s sinom. Tožbo za ločitev sem vložila, kajti njega je tudi pritegnila mlajša sodelavka, ki nima želje po svojih otrocih. KDAJ LAHKO NAJMLAJŠI PRESPI NOČ PRI NJEMU OZ. ALI JE PO ZAKONU določena kakšna meja glede starosti. ON trenutno živi pri svojih starših 500m stran od nas.NI ŠEL ŠE ŽIVETI Z NJO. HVALA za odgovore.
Nikjer ni zakonsko določeno kdaj lahko otrok oz. mora otrok prespati pri očetu, to je dogovor med staršema, ter je od primera do primera različno.

Glede ostalega, ste šele na začetku bitke in postavljanja življenja na noge. Ne glede na to, da še nista uradno ločena uredite najprej stike. Takole kar imata zdaj ni dobro ne za vas, ne za otroke. Določite in tega se naj drži.

Če mi je všeč sodelavka...vse se vrača, vse se plača. Ne rabite takšnega moškega, ona je v tistem trenutku bila zanj boljša odločitev, a to še ne pomeni, da vas ne čaka nekdo, ki vas bo dejansko vreden.

Veliko sreče in čim manj sporov vam želim na poti k svobodi in miru.
Midva bova zelo težko kaj uredila, ker se on nič ne premakne. Ta teden je bila njegove sreda me kliče v torek jutri ne gre(praznoval) potem pa naslednja sreda mu rečem, NE tako pa ne pa 1.november bi jih peljal na grobove,v torek sta ju vzela njegova starša na izlet, četrtek je hotel da pride po njiju njegova sestra, mu rečem če je normalen, da so otroci kot žoga, ki se podaja. Zahteval bom še drugi dan v tednu, ker ne bom mogel vedno v sredo (letos pridejo ravno prazniki) verjetno mu to ne gre z novo partnerico v korist, pa mu ne mislim nagajat samo otroke naj ima ob sebi, ker si to želijo oz. želita.Ne bo mi pustil živeti, ker si ne morem nič planirati za naprej, vsaj dokler ne bo nič rešeno.Jaz sem mislila, da bo šel živeti z njo, pa živi pri svojih starših. ALI je to zaradi postopka, da bo v lepi luči na sodišču(javno nastopa) ne vem, nobenemu ni jasno zakaj je doma. Vsi njegovi prijatelji- tapravi, sorodniki, poročna priča so z menoj in otroci;kajti nobenem se ni nikoli sanjalo, da je on kaj takšnega narediti, sploh pa ,da je to tako dolgo peljal.SAmo njegovi doma so ga sprejeli odprtih rok.
Normalno je, da ga starši sprejmejo, saj je vendar njihov, Prav pa sicer ni. Ko boste imeli on list papirja bo malo lažje, če ne drugače, ker bo vsaj tiste dni moral imeti otroka, če ne, boste vi potem lahko vložili noter predlog za zmanjšanje in potem za prekinitev stikov. Mu povišate preživnino in si nabavite varuško. Vi si boste uredili življenje, on pa s takim pristopom ne. Čas bo pa tako in tako naredil svoje. In ni važno kdo je na vaši strani, ampak bolj to, kdo vam dejansko pomaga.
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

trdna

AlenkaG je napisal/a:
trdna je napisal/a:
AlenkaG je napisal/a:

Nikjer ni zakonsko določeno kdaj lahko otrok oz. mora otrok prespati pri očetu, to je dogovor med staršema, ter je od primera do primera različno.

Glede ostalega, ste šele na začetku bitke in postavljanja življenja na noge. Ne glede na to, da še nista uradno ločena uredite najprej stike. Takole kar imata zdaj ni dobro ne za vas, ne za otroke. Določite in tega se naj drži.

Če mi je všeč sodelavka...vse se vrača, vse se plača. Ne rabite takšnega moškega, ona je v tistem trenutku bila zanj boljša odločitev, a to še ne pomeni, da vas ne čaka nekdo, ki vas bo dejansko vreden.

Veliko sreče in čim manj sporov vam želim na poti k svobodi in miru.
Midva bova zelo težko kaj uredila, ker se on nič ne premakne. Ta teden je bila njegove sreda me kliče v torek jutri ne gre(praznoval) potem pa naslednja sreda mu rečem, NE tako pa ne pa 1.november bi jih peljal na grobove,v torek sta ju vzela njegova starša na izlet, četrtek je hotel da pride po njiju njegova sestra, mu rečem če je normalen, da so otroci kot žoga, ki se podaja. Zahteval bom še drugi dan v tednu, ker ne bom mogel vedno v sredo (letos pridejo ravno prazniki) verjetno mu to ne gre z novo partnerico v korist, pa mu ne mislim nagajat samo otroke naj ima ob sebi, ker si to želijo oz. želita.Ne bo mi pustil živeti, ker si ne morem nič planirati za naprej, vsaj dokler ne bo nič rešeno.Jaz sem mislila, da bo šel živeti z njo, pa živi pri svojih starših. ALI je to zaradi postopka, da bo v lepi luči na sodišču(javno nastopa) ne vem, nobenemu ni jasno zakaj je doma. Vsi njegovi prijatelji- tapravi, sorodniki, poročna priča so z menoj in otroci;kajti nobenem se ni nikoli sanjalo, da je on kaj takšnega narediti, sploh pa ,da je to tako dolgo peljal.SAmo njegovi doma so ga sprejeli odprtih rok.
Normalno je, da ga starši sprejmejo, saj je vendar njihov, Prav pa sicer ni. Ko boste imeli on list papirja bo malo lažje, če ne drugače, ker bo vsaj tiste dni moral imeti otroka, če ne, boste vi potem lahko vložili noter predlog za zmanjšanje in potem za prekinitev stikov. Mu povišate preživnino in si nabavite varuško. Vi si boste uredili življenje, on pa s takim pristopom ne. Čas bo pa tako in tako naredil svoje. In ni važno kdo je na vaši strani, ampak bolj to, kdo vam dejansko pomaga.
Kaj mi pa sedaj svetujete? Danes je klical najstarejšega otroka 8 let, da bo šel z njim na lov. Na lovu je več kot 70 lovcev. Jaz nasprotujem temu.Otrok je res hodil z njim na prežo, nikoli pa na skupne love, ker se nisem jaz strinjala.Na teh lovih se marsikaj dogaja, to ve tudi on, nočem mu nagajati, toda kot oče se ne vede odgovorno, ker je že letos ko sta bila oba otoka v avtu razbil steklo, ko je vlekel pištolo v avtu. Tudi mani niso nič povedali, ker so vedeli kakšna bo moja reakcija. Samo stekla ni bilo na vratih potem pa sem izvekla od otroka kaj se je zgodilo. Napisala sem mu sms, da se ne strinjam in naj se odloči kaj je pomembno. Odgovor nazaj, saj bo še en otrok tam. Kaj naj naredim?Kajti vedno bo prisotnost orožja pri njemu.