Starševski čvek

Slovenci in Bavarci

Default avatar

modrecus1111111

Tudi Slovenci smo bili nekoč zelo podobni Bavarcem, pridni, delavni, praktično isti smo bili, razen v jeziku. Potem pa pridejo tovariši na oblast z balkansko miselnostjo, ki je od evropske civilizirane miselnosti odaljena za približno milijardo svetlobnih let in v Sloveniji ustvarijo novega človeka, kranjsko klobaso zamenja burek, polko zamenja užičko kolo, srednjeevropski kulturi in delovne navade zamenja balkansko nadmudrivanje in zdaj smo tam kjer smo, to je v JugoSloveniji, kjer ljubljanski gazda sredi Ljubljane ponosno najavi "jednog i jedinog Halida Bešlića", najvišje literarne nagrade in državni denar dobiva človek, ki mu je najvišja umetnost povzdigovanje balkana, naše edino pristanišče pa pod komando dobi človek, ki v Nemčiji niti vodja strežbe v šiptarski menzi ne bi mogel postati.
Default avatar

Karass

Se strinjam.
Default avatar

hejj

hej modrec, kaj si ti po izobrazbi?
Default avatar

meseršmit

Se strinjam in tudi Bavarci so bili v davnini naši severni sosedje, Avstrijci so pač neki "svaljek", ki je nastal med nami in njimi, ko je nemški vpliv asimiliral Slovane.
Default avatar

nadmudrivanje

Ti 100%-ni Slovenec Modrekus mi pa se razlozi, kaj pomeni beseda nadmudrivanje. Je ne razumem, in mislim cisto resno.

Toliko vas je tu, ki kritizirate juznejse Balkance, sami pa ne znate spraviti skupaj niti enega stavka, brez njihovih besed.

Torej, prevod, prosim.