Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

Ali in kakšen nakit nosite?

Default avatar

antilopa

No, pa še ena tema o nakitu. Ali nosite nakit in v kolikšni "količini"? Kakšen nakit vam je všeč in kakšen ne? Ste kdaj dobili v dar nakit, ki ga ne marate nositi ali celo mislite, da vam prinaša smolo? Ali ste kdaj prodali zlato, ker ga več ne uporabljate? Za bolj umetniške duše - ali ste kdaj sami izdelali kak kos nakita? Ali uro štejete med nakit, ali pa je za vas le "nujni pripomoček"?

Sama pri nošenju nakita nikoli ne pretiravam, ponavadi imam en bolj opazen kos, ali pa čisto nič. Ne maram kičastega, preveč svetlečega ali pisanega nakita. S tem mislim primere, ko osebe sploh ne opaziš, ker te nakit tako zmede. :)) Všeč pa mi je nakit iz kristalov (npr. ametist, tigrovo oko, oniks ipd.). Ure več ne nosim, ker uporabljam tisto na mobitelu.
Default avatar

FrutaBELA

Si prepričana, da nisi uporabila iskalnika ali pa vsaj prebrskala, če se je ta tema že pojavila?
Default avatar

antilopa

seba111 je napisal/a:
Dobro, ne boš zamudil na zmenek - s FrutaBELO. :)))
Default avatar

antilopa

seba111 je napisal/a:
Ne vem, katera je tvoja simpatija. Ne berem misli. :))) A tu v virtuali se tudi zaljubljate?
Default avatar

antilopa

seba111 je napisal/a:
Ti si naju s poetom kar poparčkal. No, saj je tip kar prijeten, lepe pesmi piše, fajn razmišlja....druge monovke mi ga bodo zavidale. :)))
Default avatar

Robi...

seba111 je napisal/a:
Misliš, da je tema o nakitu le slučajnost ? :)
Antilopa je napisal/a:
In kaj ima hudobija z nošenjem nakita ? :)

Sam pa ne maram nakita in okraskov.
Default avatar

Bikini_

Redno nosim samo poročni prstan. :)
Opažam pa, da odkar so mobiteli, zelo zanemarjam nošenje ročne ure, čeprav sem jo prej redno nosila od 1. razreda osnovne šole dalje. Sem si kakšno leto nazaj omislila takšno v obliki obeska na verižici, pa je bilo nekaj časa zanimivo, sčasoma pa malo manj.

Na Primorskem smo bili od nekdaj zelo pod vplivom Italije, tako da so tudi none recimo vnukinjam rade kupovale zlat nakit. V mlajših letih sem to še nosila, zdaj že dolgo ne več. Je vse lepo shranjeno, skupaj z drugimi tovrstnimi predmeti, ki že ob nakupu niso bili mišljeni, da jih nekdo nosi, ampk da jih ima kot nek spomin večje vrednosti. Zaenkrat mi ne pride na misel, da bi to prodala.

Drugače pa imam nekaj biserčkov za posebne priložnosti, ki delujejo sicer manimalistično, ampak lepo. In tudi kakšen dragocenejši kos bolj vpadljivega nakita, ampak to nosim bolj izjemoma, ko je prava priložnost za to in temu primerna tudi obleka. Tudi nakit, ki sem ga dobila od mojega dragega, ne nosim redno, je pa shranjen na posebnem mestu.
Pri meni se najde tudi veliko po mojem okusu izbrane bižuterije, ki jo kombiniram z oblačili. S poletnimi oblačili, z raznimi bolj odprtimi dekolteji in podobno, praktično vedno, pozimi manj. Tukaj se najde marsikaj, od steklenega nakita do bolj masivnih kovinskih ogrlic, lesen nakit, ... Poleti imam rada imam tudi "bangles" zapestnice.To so tisti obročki, v različnih izpeljankah.

Nekaj časa sem tudi sama izdelovala nakit, zgolj zase in za kakšno darilo prijateljicam, ampak od tega je je minilo že nekaj let. Tega nakita zadnje čase ne nosim, ga imam pa shranjenega.

Kakšnih posebnih amuletov ali kaj podobnega nimam. Nosim pa "za vsak slučaj" medaljo sv. Benedikta na obesku za ključe, moj dragi pa okrog vratu. :)
Default avatar

NM-3w

ne nosim

ga pa bejbam kupim, kadar se dobro "odrežejo", ko se "potrudijo" ... bolj, kot da je bilo "zadnjič" ☺
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-
[sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub]Number One[/sub]
Default avatar

antilopa

Vidim, da so me že skoraj poročili v moji odsotnosti. :)))

Seba111, a ti to veš nekaj več kot jaz? :))
Default avatar

Margot-

Dva prstana: enega mi je podarila prababica, njej babica..., star je ... bog ve x 100 let, čudovit, z gravuro (risba), precej velikim briljantom in drugega, ki mi ga je podaril partner, enostaven, z nizom poldragih kamnov, verjetno najcenejša varianta iz takratne ponudbe, pa še to se mi zdi, da je moral vzeti na obroke :)) Klinc, če sva bila pa revna ko cerkveni miši.
.....

Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.
Default avatar

antilopa

Margot- je napisal/a:
Mah, važno je, da ti ga je dal iz srca.
Default avatar

Pandora1

Ja, seveda nosim. Diamante, smaragde, najraje pa rubine.... Hec :))))))

Sicer pa mi je nakit zelo pomemben, ker se v njem počutim bolj "seksi". Brez uhanov me ne vidiš nikjer, brez njih se počutim prav gola. isto je veljalo za prstane do pred nekaj leti, zdaj jih pa v bistvu sploh ne nosim več.

Verižive in zapestnice pa nosim v odvisnosti od "obleke" - če ta to zahteva.

V mlajših letih sem nosila predvsem zlat (in v manjši meri srebrn) nakit, sploh ker sem bila alergična na nikelj. Zdaj pa imaš na voljo toliko bižuterije, ki mi ne povzroča alergičnih reakcij, tako da v bistvu nosim zlato bolj poredko. Bisere ja - ampak barvane, beli so mi "preresni".

Nakit, za katerega se odločam, praviloma ni niti klasičen niti minimalističen (in na žalost tudi ne posebej poceni :(). Vedno so mi všeč posebni kosi, posebne kolekcije, zadeve, ki imajo izrazito osebnost. Rekla bi skoraj, da izberem raje bolj klasična oblačila in jih obogatim z bolj posebnimi čevlji in drugimi dodatki, med katere sodi nedvomno tudi nakit. TAko da neka klasična oblačila sploh ne izgledajo več klasična, ko jih "opremim".

Nakit večkrat dobim za darilo. Od partnerja ali staršev. S starši se "ujemam" v okusu popolnoma, partner pa me praviloma vključi v izbiro (beri pelje s sabo) ali omogoči zamenjavo (njegov okus je bistveno bolj klasičen od mojega ...)

Ure ne nosim, imam mobitel in jo vidim v avtu. Raje si dam zapestnico. Tudi poročnega prsta ne nosim. Zaročnega zgolj včasih, če paše k "ostalemu" nakitu.

Nimam umetniške žilice in kar bi ustvarila sama bi bilo kvečjemu kičasto in ceneno. Tega pa ne maram.
Default avatar

Misonkka

Ne maram zlata.Nosim zgolj uro in kakšne srebrne uhančke z modrim pridihom:) ..takrat nimam zraven še verižice.Je samo eno ali drugo.Ne nosim prstanov,poročni je prav tako shranjen.Držim se pravila "manj je več"..))
Default avatar

NM-3w

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.-
[sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub]Number One[/sub]