Starševski čvek

vse klapa samo seks ne

Default avatar
Poročena sva 20 let. Lahko trdim da po vzponih in padcih imava kar dober zakon. Moža še vedno ljubim in čutim, da tudi on mene. Še vedno se poljubljava, objemava, crkljama, hodiva na sprehode z roko v roki, se trudiva en za drugega, da nama je prijetno enemu z drugim. Pred leti sva se prepirala zaradi otrok, niso to bili ne vem kako grozni prepiri, bolj sporekanje, zadnje čase pa prepirava zaradi seksa, oz. so prepiri že mimo, ker sem mu povedala, da če se postavi na glavo, ne bom seksala samo zato, da njemu ustrežem.
Če zavrtim zgodovino nazaj. V začetku zveze sveže zaljubljena je bilo normalno, da sva seksala kjer in kdaj se nama ponudila priložnost. Počasi je zaljubljenost prerasla v zrelo ljubezen, in iz brezskrbnega življenja z ustvarjanjem doma in družine so prišle tudi obveznosti in težave. Zdi se mi normalno, da po letih ni več metuljčkov v trebuhu in drgetanja po vsem telesu ob stiku z ljubljeno osebo. Seks je še vedno dober oz. se mi zdi , da z leti boljši, ko spoznaš partnerja do potankosti in veš kaj mu ugaja.
Da preidem k bistvu, težava je v tem, da jaz nimam več tako pogoste potrebe po seksu kot partner. On bi skoraj vsak dan, zdi se mi, da se njegove potrebe po seksu iste kot takrat, ko sva se spoznala. Zadnje čase si že zjutraj belim glavo kaj naj oblečem, da ne bo ob pogledu name razrajcan, kajti bože nedaj, da se kje pripognem, je že zraven, da se kam stegnem in mi pogleda koža ven, je že zraven, okrog mene hodi kot pav in se šopiri, me nagovarja k seksu. Če ga poljubim, objamem, malo pomasiram, že misli, da bova seksala. V glavnem njegov dan se vrti samo okrog seksa. Mene pa je prav to pričelo odbijati, da vsako stvar obrne v seks in daje mi občutek, da ko kaj postori doma, pričakuje, da bova zaradi tega seksala. Sva se pogovorila in sem mu povedala, da se včasih počutim , kot da sem prostitutka in mu plačujem njegovo opravljeno delo doma z seksom. Seksava 1krat na teden , včasih več ali pa tudi nič. V samem seksu se zelo dobro ujemava in uživava oba do vrhunca.
Včasih se je zgodilo, da se je cel dan mulil name, če zvečer nisem hotela seksat, ker sem bila recimo preutrujena, ali pa mi enostavno ni bilo do seksa in je bil užaljen, če sem mu rekla, da mu pomagam do vrhunca na drugačen način. Ker vidim, da je pomanjkanje seksa zanj velik problem zadnje čase razmišljam o razhodu. Sem mu povedala, da bi bilo mogoče boljše, da si poišče sebi seksualno primerno partnerko, in da se tudi jaz več ne želim ubadati z občutkom krivde in njegovo surlo do poda, ko ga ne potešim,pa noče niti slišati o tem in prav zaradi tega zadnjega pogovora se je sedaj navidezno umiril.
Resno razmišljam o razhodu, ker lahko mu na vseh področjih ugodim, da bo mu prijetno, samo v seksu pa žal ne morem, ker tu so čustva in se ne morem in nočem prisiliti, da bi mu ugodila samo zato, ker si on želi.
Default avatar
En tak, na suhem par mesecev, je včeri pisal...pejt mal prebrat...sam tolk v razmislek...preden se dokončno odločiš.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
Hmmm, ne vem, če res vse tako klapa, kot ti misliš. Sicer je res, da so želje po spolnosti lahko zeloooooo različne in strinjam se, da je zoprno, če bi eden kar naprej, drugi pa malo manj, ampak če gremo zdaj po principu, da smo se človeku, ki ga ljudimo, pripravljeni prilagajat, potem.... hm..... bi morala že davno najti kompromis. Verjamem, da ti je nadležno, če dec non stop taca po tebi in ne razume oz. noče razumet in sprejet, da ti včasih enostavno preseda. Tudi mi2 sva imela take faze, ko je non stop "tacal" po meni in mi je dejansko šlo na jetra. Samo potem mi je ena sodelavka, s katero sva si bili bolj blizu, enkrat rekla, da naj bom zaboga srečna, ker njen je ne opazi sploh, pa ima lahko na sebi najbolj seksi perilo.

Ne vem, zakaj zate želja po spolnosi s tabo tako ...ne vem, ogrožujoča. Pač moža še vedno privlačiš in ti to pokaže. Če pa ne razume, da ti včasih ni in da seks ni nekaj, kar mu "pripada" za pokošeno travo, potem imata pa problem nekje drugje. Nekaj najhujšega, kar se med dvema lahko zgodi je, da seks postane "plačilna valuta" in odloča o tem, a bo pri hiši dober dan ali se bo kuhala mula in ali bo nekaj narejeno ali ne. Seks je po mojem daleč nad tem nivojem in če vse pred tem štima, potem ni problem, če se dva z različno potrebo po spolnosti prilagajati drug drugemu in ne vlečeta surle, če enkrat nekomu ne da - da pa tudi drugi upošteva, da je za drugega spolnost zelo pomembna. Ne vem, tukaj je zelo ajsi teren in zelo lahko je užaliti partnerja.
Default avatar
pa bi živela sama, če bi se zaljubil v drugo?
Default avatar
Kot bi brala svojo zgodbo. Sva se pred kratkim razšla iz povsem istega razloga.
Default avatar
moj je tak da bi skos..ga lepo pogledam..pa bi...klikla..hlace...on bi skos! in mi je ze reku da mu grena zivce ker cuti da gamam za seksualnega maniaka...pa sem jz misnla da sm nimfo..vsaj drugi so mi vcas tak pravl...zdj pa vidm da sm jz semilina :D

a tvoj ne hodi v sluzbo?!
Default avatar
a ti tudi? je napisal/a:
Jebela no, da greš zaradi ega narazen, mora bit pa REEEEEEEEEEES hudo :(((((
Default avatar
Si pa packa. Ne maraš ga več, pa vseeno vztrajaš z njim in mu delaš skomine s svojo prisotnostjo. A ti je treba tega?
Default avatar
Za določene ljudi je res pomanjkanje seksa lahko nepremostljiva ovira. Zame recimo ne bi bila, ker ne postavljam seksa na prvo mesto in bi razumela, če recimo partner ne bi mogel zaradi kakšne bolezni ali ne bi želel tako pogosto kot jaz, bi pač izbrala kakšno drugo varianto za potešitev.
Ljudje smo različni in imamo različno postavljene vrednote v partnerski zvezi, zato želim temu priti do dna. Če partnerju res toliko pomeni seks in se ne želi sam potešiti oz.da mu jaz pomagam, sem pripravljena zvezo zaključiti,ker mu žal na tem področju ne morem ugoditi in ne želim, da je njegovo vedenje podnevi odvisno od tega kako je preživel večer in še ob pogledu nanj jaz postanem slabe volje.
Če bi se zaljubil v drugo, bi živela sama oz, bi si poiskala partnerja in posledično tudi gledala na to da se seksualno ujemava oz. da nima večjih potreb od mene.
Default avatar
Nekaj vzpodbudnega je napisal/a:
Ni res. Še vedno ga ljubim in občudujem. Rada ga objemam in poljubljam, rada se z njim crkljam, obožujem njegovo masažo,prijetno mi je ko me on poljublja in objema, še vedno včasih rada dam pobudo za seks in ga presenetim na kakšnem kočljivem mestu,seveda, ko sem razpoložena za seks, ampak ne morem pa seksat vsaki dan samo zato, dabi njemu ugodila,kapiš
Default avatar
No jaz se pa počutim žensko ko vidim da jo moj mož po 20 tih letih še vedno popolnoma nor name. Midva tako neizmerno uživava da take zapise prav ne razumem. Tudi jaz nisem glih ljubiteljica seksa ampak ker vem da moj to rad počne, storim vse da se imava fajn. Seks se mi zdi najbolj glupa stvar za razhod v zakonu. Mogoče sem staromodna,ampak taka sem. Ženska brez moškega pogleda ne more biti ženska. Na stara leta pa ratate zatežene babnice ker ugotovite da zdaj vas prav nihče več ne pogleda. Niti pes, kaj šele tip.
Default avatar
Tega pa ne razumem, avtorica, najprej napišeš, da seksata v povprečju enkrat tedensko (kar je malo), potem pa, da ne moreš seksat vsak dan samo zato, da bi mu ugodila.

Če je tako naredita kompromis in seksajta najmanj trikrat tedensko. Ker po moje on kar trpi, če je željan seksa vsak dan, dobi pa ga le 4 krat mesečno.
Default avatar
ne morem nič je napisal/a:


Razumem egoizem... Rada bi, da se v zakonu ugodi tebi. Tuje ugodje ti je pa že odveč. Pišeš samo, kaj TEBI ugaja, ko se on potrudi. Da bi se pa ti potrudila, to pa ne. Samo takrat bo seks, ko tebi paše. A misliš, da njemu vedno paše tebe masirat in se matrat s tabo? On to počne tudi takrat, ko njemu ni do tega, ampak ti ugodi, ker ve, da boš zadovoljna. Ti pa samo tisto in takrat, ko tebi odgovarja. Ko tebi ne, tudi njemu ne sme. Enkrat te bo načevljal, potem boš pa spet tudi ti naenkrat znala delat dedcem tisto, kar njim paše, samo da kakšen pri tebi ostane.
Default avatar
Bubamara je napisal/a:
Po svetu hodi veliko nepotešenih tipov, pa daj ti par komadom, da bodo potešeni. Aha to pa ne, ker ti bi pa samo tvojemu, ker ga ljubiš in ker trpi in mu želiš ugoditi. Torej primer, da bi bil moj partner sadistično nagnjen in bi užival ob moji bolečini bi mi ti predlagala, da se vsak dan fentam, da bo on zadovoljen in ne bo trpel,bolano
Default avatar
Po svetu hodi veliko nepotešenih tipov, pa daj ti par komadom, da bodo potešeni. Aha to pa ne, ker ti bi pa samo tvojemu, ker ga ljubiš in ker trpi in mu želiš ugoditi. Torej primer, da bi bil moj partner sadistično nagnjen in bi užival ob moji bolečini bi mi ti predlagala, da se vsak dan fentam, da bo on zadovoljen in ne bo trpel,bolano

Halo ženska to je tvoj mož. Tale odnos pač pove vse o tebi. Ti mu ne daš seksat ker si egoistka, ko bosta šla narazen pa ne boš nikoli upala priznat zakaj sta šla. Preprosto zato ker veš da ni problem v njemu
Default avatar
Dve misli sta se mi hkrati porodili v glavi, ko sem tole prebrala. Prva - iščita kompromis. če bi on vsak dan, ti pa enkrat na teden, je mogoče trikrat tedensko srednja in najboljša pot (pa čeprav precej čara izgine, ko ubereš tak matematični pristop). Druga je pa manj "razumska" in verjetno zato bolj iskrena: a veš, koliko žensk bi želelo, da bi bilo pri njih doma tako? Da še po tolikih skupnih letih vidiš, da si te partner želi, da si mu zanimiva in privlačna... a ni to vseeno nekaj lepega in dragocenega? Meni bi zagotovo bilo....
Default avatar
Nekaj vzpodbudnega je napisal/a:
To ni egoizem in ne gledam na zakon tako, da se samo meni ugodi. Sem napisala zgoraj, da mu lahko ugodim na vseh drugih področjih, samo pri seksu ne. Tudi meni kdaj ni, pa ga zmasiram, mu grem zvečer ko si zaželi npr. speč najljubšo pecivo, pa bi raje ležala na kavču, pa naredim nekaj, ker me prosi ali pa zato,ker vem, da ga bom presenetila in bo ful vesel. Tako, da ne ti meni o egoizmu, ker verjetno, bi si že poiskal ljubico, če ne bi vse drugo tako dobro klapalo.
Default avatar
rešitev je, da mu dovoliš, da ima ljubico, pa bosta oba na boljšem...ti boš imela mir, on pa bo potešen.
Pa še sama ne boš na stara leta, drugače nikol ne veš, kje boš pa našla zdaj tolk dobrega partnerja, pa da se še pri seksu ujameta...težka. Če boš pa sama, boš pa ratala zagrnjena mona.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Če znaš življenje izkoristiti, je dovolj dolgo. (Seneka)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Default avatar
Sicer so pa moški tudi sami krivi. S svojo sitnostjo ženskam sporočajo, da je seks neka dragocenost, ki jim jo ženske dajo po milosti njihovi. Ženske so manipulatorke, ki uživajo v moči in seveda to takoj pograbijo, da lahko bebce vozijo okoli po svoje. Tapravi desci so se v ključnem trenutku sami od sebe umaknili, da babam nič več ni bilo jasno in so potem same nastavljale, da bi si v strahu zagotovile "pripadnost" svojih moških. Pravi fukači nikdar niso prosili za f u k.
Default avatar
Mene se na tem forumu pogosto zmerja, da sem čistunska in zategnjena - ampak evo, tu se pa strinjam z Ragljo. Če si sposobna tolerirat, da si tvoj mož najde eno samo za tovrstna opravila, bi mogoče to bila dolgoročna rešitev. Če je seveda sprejemljiva za oba. Poudarjam: ZA OBA in to brez fige v žepu.