Starševski čvek

Spanje brez plenice

Default avatar
Koliko so bili vaši dvojčki stari, ko ste jih dali spat ponoči brez plenic.
Jaz nevem kako se naj lotim tega. Me skrbi, da potem ne bomo nič spali :)

Lahko pa odgovorite tudi tiste brez dvojčkov kako ste se tega lotile in kako dolgo je trajalo, da je bila postelja suha celo noč.

Naša sta navajena, da pijeta pred spanjem in je posledično do jutra polna plenica. Tako,da bi morala odvadit še pitje pred spanjem :/
Default avatar
Starost? je napisal/a:
Pitje pred spanjem nima veze.
gre se za hormon v telesu !!
Drugače pa oba pri 2 letih
Default avatar
Dve leti in štiri mesece -deček
dve leti in tri mesece -deklica
Nista dvojčka
Default avatar
In kako je potekalo odvajanje. A ste rekle, od danes naprej si brez plenice, ne lulat v posteljo in je postelja bila suha? Ali je bila prej večkrat plenica suha čez noč?
Pomoje bo tk, da bo parkrat postelja mokra potem bota pa pogruntala, da je potrebno ponoči it na stranišče, če ju bo tiščalo. Sam sploh se ne morem pripravit do tega, da bi ju dala brez plenice spat. Sam bo treba, da bo en strošek manj.
Default avatar
Kadar bosta pripravljena na to ... oz. kadar bosta imela nekaj časa suho plenico ponoči. Našadva sta bila preceeeej pozna za se rešit plenice ... dokončno sta se znebila DNEVNE plenice šele tam nekje okrog 5-tega leta. Pri enemu je potem tudi istočasno odletela nočna plenica (ko je bil kak teden popolnoma suh ponoči sem mu prenehala dajati plenico ponoči) ... ta drugi pa je bil večji problem in smo se potem te nočne plenice rešili šele čez kak mesec in imel je kar nekaj nočnih nesreč (medtem ko ta prvi skoraj nobene).
Default avatar
Starost? je napisal/a:
Najprej je bila plenica suha pri popoldanskem spancu. Naslednji dan je ni več dobil in se nikoli ni polulal.
Ko je bila nočna plenica suha par dni, se je otrok strinjal (star enih 2.5 ali 3 leta), da mu jo ne damo več. Itak ko je bil brez plenice čez dan, mu je bilo čudno,da jo dobi zvečer.
Ušlo mu je samo 1x toliko, da so bile mokre gatke. HB, jaz sem lulala skoraj do šole.

Moj nasvet...itak ne moreš otroku ukazati, naj ne lula ponoči. Dokler ima otrok mokre plenice, mu jih dajaš, pa strošek gor ali dol. Ko so plenice suhe, pa nabaviš nepremočljivo podlogo za vsak slučaj.

Večernega pitja ni treba omejevati, bi pa jaz že zaradi zdravja vztrajala, da otrok pije samo vodo (in potem čudežno ni več tako žejen:))
Default avatar
bugnavilea je napisal/a:
Do 5 leta plenice čez dan????
Default avatar
Mi smo začeli tako, da smo po 18.30 uri omenji pitje , nato sem jo ob ponoči, preden sem šla spat, dala lulat in nato še enkrat ob 4h uri zjurtraj....to sem nekaj časa ponavljala.
nato sem počasi premikala uro. ...na 1:00 nato na 2:00...dokler ni prišo do 6:00. Torej iz 2x bujenja počasi prešla na 1x bujenje ...dokler ni uspelo ostati suh brez bujenja.

Čeprav sem govorila, da tega ne bom počela nikoli, mi ni preostalo drugega. Hormona je imela dovolj.
Default avatar
bujenje bujenje je napisal/a:
Mi na misel ni prišlo, da bi jih ponoči zbujala za lulanje, ker se mi to zdi bolano. Počakaj, da bo plenica suha zjutraj, pa po nekaj dneh proč z njo.

Razen, če ima kakšne zdravstvene težave.
Drugače pa so do treh let običajno suhi, pa ni treba pretiravat.
Default avatar
Starost? je napisal/a:
Default avatar
Deklica pri 18mesecih (socasno s plenicko cez dan), se zgodi da se polula mogoce 1x mesecno.
Sin pa je bil podnevi suh pri dveh, ponoci pri 3 letih. No na zacetku so bile nezgode pogoste, vendar samo zjutraj (celo noc je bil suh, zjutraj pa je bil ocitno tako navajen ze, da je trajalo nekaj casa da je preklopil... Cca 1 mesec)

Zvecer pijeta oba,in ponoci ju nikoli ne zbujam za na wc
Default avatar
Bolano, bolano... je napisal/a:
Ej, ...tudi meni se je zdelo bolano, pa sem na koncu edino na tak način uspela navadit otoka brez plenice. Star je bil 4,5let in je zelo rad pred spanjem pil. Pri prvem in tretjem otroku sem jo ukinila, ko sem zjutraj našla plenico suho. Torej poslušaj otroka, vsak zahteva drugačen načrt, zato je dobro, da prebereš čimveč idej kako so to delali drugi, pa pač poskušaš, ena metoda ti bo sigurno uspela. srečno!
Default avatar
Preden sta sla spat sta sla tudi lulat.
Dala sem jima hlace notri pa tetra plenico.
Ob 22 do 22.30 ko sem sla tudi sama spat sem ju se enkrat poizkusila dati lulat ( prinesla sem kahlico k postelji).
Vode nisem omejevala, res pa je da sta imela zelo toplo posteljo(da se ne bi nahladila in dalje lulala....hmm ce je to kaj pomagalo ...?).
Zjutraj pa smo vstali ok 6..in spet lulat. Kake tri tedne je trajalo. Eden pri 3.letih, drugi pri4..
....pa ne se prevec obremenjevati...in tresti slabo voljo ob nesreci na malcke....