Starševski čvek

Bo Downov sindrom kdaj ozdravljiv?

Default avatar
Sorodnica ima otroka z Deownovim sindromom, ne vem točno, kako ga zdravijo, vem pa, da je hodila precej v Rusijo, ko je bil majhen, da so ga tam nekaj zdravili oziroma mu blažili. Zdaj je star 15 let, ni kot povprečen najstnik, je pa za nekatere stvari prav brihten, za nekatere pa na ravni 5 letnika...
Default avatar
blažijo baje že je napisal/a:
si ti ziher, da nisi zamešala avtizma in downovega sindroma?
Default avatar
Dawnov sindrom ne bo ozdravljiv, ker gre za kromosomsko napako.
Default avatar
si ti ziher? je napisal/a:
Nisem zamešala, toliko pa menda že ločim oziroma prepoznam mongoloidnost, saj je očitna.
Default avatar
Taka upanja so na zalost po cent za ducat. Vse mogoce raziskave dajejo ogromno upanja, za vse mogoce bolezni, potem pa vse potihne, ker upanje ne vodi nikamor. Ze sam clanek pove, da je problem, ker se lahko razvije rak. Ob zanostivi ima bodoci otrok spremenjeno genetsko sliko, in tega nihce ne more ozdraviti, ker ne vidim moznosti, kako spremeniti kromosome v normalno stanje. Jaz vidim vecjo moznost za uspeh v preventivi proti dejavnikom, ki sprozajo Downsa, to je pri starsih.
Default avatar
Dokler bo Downov sindrom posledica okvare kromosoma, ki se zgodi že pri oziroma takoj po oploditvi, je edini fizicni način, da se ga odpravi, fizicno popravilo kromosoma. Ki pa ga kot tehnika na ljudeh ne bo še pa še časa, ker seveda tega ne bodo dovolili. Vse ostalo je nažalost samo mlatenje prazne slame.

In te otroci so zelo pogosto zelo nadarjeni na nekaj področjih, na nekaterih pa nikoli ne prerastejo predšolskih otrok.
Default avatar
ker gre za kromosomsko napako že ob samem začetku pri delitvi celic, niti pod razno ne more biti daownov sindrom ozdravljiv, otroci imajo značilne poteze obraza in ostale tipične značilnosti, ki se ne morejo kar tako naenkrat spremenit, če dobiš ne vem, neko zdravilo, injekcijo...kvečjemu mogoče bi lahko bil "ozdravljiv" avtizem, tu ne gre za napake na kromosomih..
Default avatar
Topsy je napisal/a:
spet, to velja za avtizem, a ne?
ker nikjer nisem zasledila, da bi bilo za downov sindrom značilna huda nadarjenost na kakih področjih. so pa lahko zmerno do težje duševno prizadeti, čeprav to ni nujno in imajo nekateri samo fizične težave.
Default avatar
avtizem? je napisal/a:
Lahko da velja za avtizem, zagotovo pa velja za DS. Seveda je vse odvisno od stopnje okvare. Pri nekaterih se težav sploh ne vidi in živijo samostojno zivljenje, delajo, imajo druzino in otroke. Jih "vidis" le po izrazu na obrazu. Nekateri pa celo zivljenje prezivijo v instituciji. Zalostno, a resnično je pa tudi, da je zelo veliko odvisno od njihovih staršev oziroma njihove volje, da se takega človeka vkljuci v normalno zivljenje. In ko jih enkrat spoznas, jih enostavno vzljubis.
Default avatar
Mariskomu očitno niso najbolj jasne neke osnovne stvari. Do DS pride takoj, ko se moška in ženska sp.celica združita. Popravki tam in takrat za nazaj niso najbolj verjetni:)
Default avatar
Seveda.

Tako kot se v telesu lahko dnk na slabše spremeni,tako se lahko tudi okvarjen dnk popravi.Ogromno dejavnikov vpliva na dnk!

Vprašajte se zakaj so prenehali raziskovat telo,DNK in možgane???Ker je ključ vesolja!!!In kdo odkrije ključ vesolja,ne rabi zdravnika,zobozdravnika,zdravil,avtomobila,denarja,kupljene hrane,....