Starševski čvek

klinc pa zdrava prehrana

Default avatar
Ker smo se družinsko zredili, sem se odločila, da jemo zdravo in tako shujšamo, namesto, da bi se šli kake diete. Rezultat dveh tednov je: +2,5kg!!!!!!!

Prej sem pojedla za zajtrk in večerjo po 2 sendviča z belo kajzerico, majoneza, maslo, salama, sir, sendvič kot bomba, za kosilo juha, ful priloge, pošten kos mesa, pa skozi cel dan kake piškotke, čokolada obvezno, vsaj 3-4x na teden še kako pecivo.
Zdaj jem zjutraj 50g ovsenih kosmičev z mlekom, sadje, za kosilo polnozrnate testenine, polnozrnat riž, malo krompirja, malo mesa, 3x na teden ribe, porcija kosila je cca 2/3 prejšnjega, pa še bolj zdravo. Popoldan jem sadje ali sveže paprike, paradajz, včasih oreščke in za večerjo 2 majhna kosa kruha, doma pečenega iz čiste črne moke, pirine moke (skupaj nista več kot 70g, prej sem ga pojedla 120g za večerjo) namazana s skuto ali pa recimo dam gor papriko, zelenjavo, včasih pršut, včasih pojem 1 kos kruha in kozarec jogurta recimo.

Prvi teden nisem bila nič lačna, nisem nič shujšala, zdaj sem pa že par dni lačna kot volk in sem se zredila za 2,5kg! Jem ful bolj zdravo, ful pazim kaj jem, pojem manj, kile pa gor!
Še najhujše od vsega pa je, da skozlulam in prdim, prdim po vsakem obroku kot zmešana, kar naprej luftam! Klinc pa ta zdrava prehrana!
Default avatar
Ne se hecat. :)

Kar omenjaš, sploh ni tako zelo zdrava prehrana. Pa še vedno poješ preveč.
Default avatar
težko rečem kaj je vzrok, ampak priporočam ti nasplošno manj hrane več gibanja..moj recept je tak kadar želim shujšati: pijem samo vodo jem zelo zelo majhne obroke in po 17 uri ne meljem v ustih nič več kadar me zagrabi lakota spijem veliko vode tako da dobim občutek sitosti in seveda nič sladkarij sadja pa v om.koločinah saj tudi to močno redi.. včasih sem bila mnenja da za zajtrk moram pojesti velik sendvič sedaj imam že en navadni jogur vrh glave ali pol banane.... veliko imamo v glavi...
Default avatar
In kaj potem, če si lačna ?
Misliš, da boš umrla, če boš čutila lakoto ?
Da moraš nonstop imeti poln želodec ?

V resnici si odvisna od hrane, kar se kaže na tem prepričanju, da ti občutek lakote predstavlja nočno moro.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Ne, ne mislim, da bom umrla in lakota mi ne predstavlja nočno moro.
Nočna mora mi je, da sem lačna in da se redim. To mi ne gre skup.
Default avatar
Odpovej se vsemu, kar je povezano z moko.Raje malo več mesa, kot pa samo dve žlici testenin ali kosu kruha, pa bo rezultal čudovit. Pa še napenjanje bo izginilo. Mimogrede, meso sploh ne redi toliko, kot bi človek mislil.
______________________
Default avatar
hmmh je napisal/a:
Vedno sem tako hujšala, zmanjšala hrano, več gibanja, shujšala, opustila, se zredila. Zdaj si želim drugačno zgodbo.
Default avatar
Robi... je napisal/a:
V primerjavi s prej, jem veliko bolj zdravo, veliko sveže zelenjave in sadja, kar prej sploh nisem, ne jem več bele moke, kvasa, glavne obroke sem zmanjšala za 1/3, ne jem sladkarij. Mislim, da je sprememba dovolj velika za začetek.
Default avatar
sama najbolje poznaš svoje telo, mi tukaj ti ne moremo pomagati, lahko se pa znebiš evrov in si najameš svetovalca hehe ;P sicer pa kot vidim rada veliko ješ prvo kot prvo zmanjšaj količino hrane parkrat pojdi spat z lačnim želodcem da opaziš razliko ko se zbudiš kadar greš spat s polnim želodcem ali praznim in redno se tehtaj, redno pomeni vsak dan tako se ne moreš zanemarit če kdaj dobiš kilo ali dve se par dni bolj odrekaš hrani, sicer pa koliko tehtaš in si velika?
Default avatar
ne gre mi je napisal/a:
Drugačna zgodba je lahko samo, če boš drugačno življenje sprejela za običajni modus vivendi, ne pa ga opustila, ko boš oklestila kile (ki si si jih nabrala seveda prav z vzorci, h katerim se potem vrneš). Ali pa se enostavno sprijazni z viškom kil.
Default avatar
ne gre mi je napisal/a:
Morala se boš naučiti, da lakota ne pomeni to, da moraš nekaj jesti. Telo še naprej zahteva svoje, zato je potrebno zavestno vplivati na količino hrane, ne pa misliti, da lakota predstavlja stradanje.

Če se rediš, to pomeni, da še vedno ješ preveč, oziroma preveč kalorično hrano.
Sadje je treba jesti le na tešče. Ne smeš kombinirati škroba in mesa. Treba je piti več vode....
Default avatar
strupenjača je napisal/a:
Saj ravno zato hočem zdaj popolnoma spremeniti prehrano v tako, da jo lahko furam celo življenje, ne neke diete, ki jih zguraš kak mesec, potem pa ne gre več.
Default avatar
QBR je napisal/a:
Hvala za nasvet. Meso me tudi bolj nasiti kot kake testenine, bom spremenila.
Default avatar
In najprej v glavi razčisti kaj bi sploh rada, ne pa kritizirati zdrave prehrane, ki je kao kriva za tvoje nabiranje kil.
Default avatar
hmmh je napisal/a:
Ja, nisem jutranji jedec, sem pa dnevni jedec, zvečer jem kakih 5 ur pred spanjem, pogosto tudi več. ker s polnim želodcem ne morem spat.
Prej sem se pri hujšanjih vedno tehtala vsako jutro, zdaj sem prevzela "zdrav nasvet", da se tehtam 1x na teden, ampak bom res šla na tehtanje vsak dan, ker poznam to in pomaga :)
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Pijem cca 2 litra na dan, to že stalno.
Prej sem pojedla več, količinsko in kalorično, pa sem imela zadnje leto konstantno težo.
Sadje jem dopoldne, včasih na tešče, včasih ne, popoldne redko, ker mi ne paše.

LAkoto ne jemljem kot stradanje in ne posegam po prigrizkih. Samo moti me, da sem lačna in se redim, prej sem pa vola pojedla, pa se nisem zredila niti za gram v enem letu.
Default avatar
Še en nasvetek. Brez dnevnega računanja kalorij tudi ne bo uspeha.
Ne blebetam pa kar tako. Namreč, v dveh mesecih sem spravil dol 16 kil. In še vedno jih počasi zgubivam, brez da bi se naprezal.
______________________
Default avatar
Robi... je napisal/a:
Ne kritiziram. Pravim samo, da mi ne gre, da imam težave s tem in rada bi jih odpravila.
Default avatar
QBR je napisal/a:
Recept? :-)
Nekje na netu je bila formula, da si izračunaš, koliko kalorijpotrebuješ dnevno, najprj samo za splošne življenjske funkcije, potem si pa lahko še v tabeli pogledal, koliko kalorij gre za katera opravila. Imaš morda to formulo? V glavi imam številko 1.600, samo ne vem od kje mi, pa bi jo preverila.
Default avatar
[quote=""ne gre mi""]
LAkoto ne jemljem kot stradanje in ne posegam po prigrizkih. Samo moti me, da sem lačna in se redim, prej sem pa vola pojedla, pa se nisem zredila niti za gram v enem letu.
[/quote]
To pa glih ne gre skupaj.
To pomeni, da si se zredila le ob dietah oziroma ob zdravi prehrani ? :)