Avto.Over.Net

Pomoč voznikom v prometu

mehanik "posodil" moj avto svoji ženi,naredil 100+ km

Default avatar

patonires!

Pozdravljeni,
Zaradi manjšega popravila sem pustil avto pri mehaniku (s.p.)
Ko je bil avto gotov sem videl po števcu,ki sem ga popisal,da je naredil z mojim avtom brez mojega dovoljenja oz.sploh vedenja skoraj 150km..avto bi
Naj vozila celo njegova žena,vidi se da so očitno vozli tud otroke (moja mala v avtu ne je) sedaj pa je polno drobtin po otroškem sedežu,tud drug dvd v predvajalniktw..
V glavnem znakov več kot dovolj.niti natankali niso..tak da se niti niso trudili skrit.
Kaj to pomeni,da ne morem nikakor ukrepat?imam kako možnost in kako?
Hvala za odgovore,ampak res me je "dvignilo"..kaj če bi se
Zgodila npr.nesreča ali če ga bi slikal radar?no,to še tako ni rečeno da ga ni.kaj potem???
Sam sem bil ta čas službeno v tujini in lahko brez težav dokažem.
Sedaj pa mi je še en,tudi bivša stranka tega serviserja povedal,da so se pred leti tudi z njegovim avtom vozili (ne samo mehanik,še celo sosed) mu malo zvili blatnik in se na koncu še arogantno obnašali.res pa on ni popisal km,temveč je srečal tujega človeka v svojem avtu na cesti..
Default avatar

lukarupnik

Pozdravljeni, ne vem kaj naj odogovrim. Skrajno neresno s strani serviserja. Sicer je to kaznivo dejanje, vendar boste serviserju težko dokazali stanje števca pred oddajo vozila v servis, saj bi se moral opraviti prevzemni zapisnik. Predlagam, da zadevo prijavite policiji. Le ta bo težko dokazala uporabo vozila s strani serviserja ali koga drugega. Kot rečeno je zadevo težko oz. skoraj nemogoče dokazati. Verjetno boste od serviserja slišali odgovor, da je šel testirat vozilo in je zato moral prevoziti nekaj km. Vsekakor pa ne cca 150km in absolutno bi moral imeti Vaše dovoljenje. Za naprej oz. za drugič zahtevajte zapisnik o prevzemu vozila. V zapisniku morajo biti označene poškodbe vozila (če so) in stanje km ter goriva. Dobro je vozilo pred oddajo tudi slikati z vseh strani in števec. Kaj drugega vam ne preostane in seveda ne vozite več vozila tja ampak kam drugam. Lp.
******************************************
Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK
Litostrojska cesta 40a, Ljubljana
040/310-140, 01/518 13 56
http://www.prvaavtosola.si, [email protected]