sirova omaka
Ja, ti pa glih veš, kakšna omaka je tam….[/quote]
Pa saj veš, da Yo vse ve. Vse. Spozna se na kuho, na gostilne, na živali, na finance in računovodstvo, psihologijo, medicino, agrokulturo, umetnost, finomehaniko, filozofijo… Sem kaj pozabila?
Tale naša Yo je tako univerzalna, da mi res ni jasno, kje hodi da je ne ukradejo?!?!
mah ne se kregat no……………..me je sam zanimal, če kdo ve………………….mi kdaj pa kdaj gremo in ko se vračamo iz morja se ponavad vedno tam ustavmo, pa mi je res dobra………………..kolk je pa kej zdrav opa ne komplicirimo, ker med šihtom se tud na malco v gostilne, menze in restavracije hodi pa še noben ni umrl zarad tega…………………moj recimo fizično dela in ne vem če bi lahk še pisala in kracla po munu, če bi mu za na šiht dala za malco jabolke:)
Če govoriš o sirovi omaki za zrezke ali njoke, je osnova sladka smetana.zrezke popečeš, začiniš preliješ s smetano ( za kuhanje ali čim bolj gosto, jaz dam Pomursko za stepanje). Potem pa na zrezke ali v omako nariban ali tanko narezan sir, obicajno kar edamec.
Za testenine pa na maslu popražim česen , zalijem z mešanico slafke in kisle smetane, začinim z baziliko itn, dodam nariban sir da se stopi. Omaks ne sme zavreti ker kisla smetana ne sme vreti.