Forum.Over.Net

Starševski čvek

Tašča pride na kosilo - kaj skuhati?

Default avatar

nekaj znam

V nedeljo pride na kosilo tašča oziroma komplet familija. Kaj skuhati???
Default avatar

Yo_

Kaj bi pa sicer skuhala? Mislim, če ne bi imeli napovedanih obiskov.
Default avatar

kar imaš

Kar imaš na jedilniku v nedeljo, samo za par oseb več.
Default avatar

ArianeChavasse

pečen krompir, piščanec in paradižnikova solata. Lahko še juho. Za sladico pa sladoled. In nimaš veliko dela.
Default avatar

Yo_

ArianeChavasse je napisal/a:
S tem, da piščanca/e naredi na soli, pa nimaš sploh nobenega dela, nobene packarije, pa še zmeraj uspe ;)
Default avatar

nekaj znam

Rada bi se malo bolj izkazala, saj veste kaj mislim.

Drugače bi pa verjetno res jedli kake zrezke z rižem in solato ali kaj podobnega.
Default avatar

Prejšnji dan

Sama bi prejšnji dan pripravila mesno lazanijo, skuhala juho. Naslednji dan bi lazanijo le spekla, juho zakuhala, za sladico bi pripravila boulo ali pannocotto. Kuhinja bi bila "čista", dopoldan pa bi tekel veliko bolj mirno, ker Murphy ...


Srečno
Default avatar

Prejšnji dan

nekaj znam je napisal/a:
Kaj bi rada pripravila meso ali ribe. Delam v restavraciji in ti lahko svetujem kakašen recept, le povedati moraš kaj več...jeste radi bolj "močno" ali lahko hrano, morsko, ste ljubitelji zelenjave, koliko hodov si mislila ...
Default avatar

Yo_

Samo ne kompliciraj preveč, sploh ne z jedmi, ki jih še nisi pripravljala in ne veš, kako in če bodo uspele. Naredi nekaj, kar znaš in kar veš,, da pripraviš dobro.
Default avatar

nekaj znam

Prejšnji dan je napisal/a:
Tale predlog mi je zelo všeč. Bi lahko prosila za recept?

Se da lazanjo pripraviti brez bešamela, ker ga ne maramo?
Default avatar

lubiana

No, lazanja se meni ne zdi kakšen presežek, brez bešamela je pa itak brezveze. Jaz tašči nebi skuhala tega.
Zlato zapečen piščanec.......:))
Default avatar

pridem še jaz

sirovi - skutini štruklji, to naredi, tega ne zna vsak, magari ajdove naredi in za sladico kakšen boljši biskvit, jabolčno pito - to narediš že en dan prej. Če to narediš, pridem še jaz na kosilo :)
Default avatar

Prejšnji dan

nekaj znam je napisal/a:
Lahko jo narediš brez bašamela, v restavracijah se z bašamelom maže vse plasti, da je bolj sočna.

Če ne boš uporabljala bašamela narediš bolj tekočo omako in bo vseeno dobra.

Prepraži čebulo (da oveni), dodaj mleto meso in ga nekaj časa delaj na suho, preden vse skupaj zaliješ z mezgo (dobra je Mutti, pasirana) dodaš česnik da zadiši. Poljubno lahko dodaš tudi zelenjavo (bučke, korenje, por), vse skupaj začiniš in kuhaš dobre pol ure.

Ko je omaka pripravljena v namaščen pekač zlagaš sestavine dokler ti jih ne zmanjka.

Na testeninske oblate (Barilla, sama jih le malo oparim) dam omako, malo ribanega parmezana in mozzarele (bela piza od MU ali namenska mozarella za kuhanje-je manj mokra).

Zadnjo plast lahko prav tako kot prejšnje namažeš z malo omake, potreseš s parmezanom in mozzarelo, pečeš cca. 20 min na 200 stopinj. Če vidiš da se preveč obarva, sir porjavi, pokriješ z alu folijo.

Ko je pečena mora počivati vsaj 10 min, da se lepo reže. Sama pečeno pokrijem s folijo in nato jo čez 10 min režem in je super.
Default avatar

ja no

namesto bešamela uporabi pantakan zmešan z vodo
Default avatar

nekaj znam

pridem še jaz je napisal/a:
Tudi to se sliši slastno!

Lahko še tebe prosim za recept?

Saj upam, da bo tašča večkrat prišla in je zato dobrodošlih veliko predlogov. :)

Hvala za recept za lazanjo in vse nasvete res koristno verjamem še za koga drugega.
Default avatar

jaz bi tortilje

Naredi tortilje z različni nadevi in različnimi omakami in zraven solato. To je simpl, zelo dobro in zelo nasitno.
Default avatar

Prejšnji dan

Ena opcija je tudi svinjska ribica s panceto.

Na hitro pocvreš začinjeno (malo) svinjsko ribico, da zakrkne, nato jo oviješ v panceto (prešano), daš v pekač in delaš v pečici cca. 10 min na 180 stopinj.

Kot prilogo daš krompir, ki ga lahko narediš prav tako v pečici (dodaš mu pomodorine, olive, bučke, rožmarin, čebulo, ki si jo prej malo pocvrla, začiniš in je, aja olive zrežeš na manjše koščke, pomodorine na polovičke, bučke na kocke)
Default avatar

skor ne moreš falit

Naredi piščanca (narezan na kose) v smetanovo-česnovi omaki. Zraven pa ali njoke, ali kruhove cmoke. Meni bolj pašejo njoki. Dela ni veliko, uspelo bo,saj je enostavno. Za prej pa imej že od sobote skuhano juho-jo samo zakuhaš. Solato recimo paradižnikovo. Za sladico pa naredi jogurtovo strjenko. Narediš jo lahko že zjutraj, saj mora stati v hladilniku vsaj eno uro. Naj ti uspe !;)
Default avatar

La petite

A ti smem pomagat po francosko:
Tasca je nazadnje naredila za predjed prsut z melono, potem telecje zvitke v pecici in krompirjeve ocvrtke (dauphine, recejo oni) in na koncu solato. Aja potem pa se sadno solato.
Svakinja vceraj za predjed solato, potem pito s tuninim in losos nadevom (podobno quiche lorraine), kuskus in rattouille (kot sataras), desert kolac z breskvami.
Jaz pa danes za predjed paradiznikova solata in par popecenih kozic, za glavni lososov file, korenckov pire in blitva s cesnom, za sladico vanilij sladoled.
Evo dva francoska in en slovensko francoski meni, dobro pa vse troje :-) pozdrav iz Francije!
Default avatar

ma dej dej

ma dej no,lazanjo v nedeljo za taščo??je tašča starejša ženska,je bolj konzervatibne narave?

vsaj govejo juho naredi,pa morda še bučno juho iz buče hokaido oz. muškatne...+ostalo še,ampak lazanje pa jaz res nebi.