Starševski čvek

300 eurov penzije ima za 40 let delovne dobe

Default avatar
Moja 75 letna babica,ki je delala 40 let v smrdljivi prašičji farmi,naporna dela!
To ti je država,da dopuušča take penzije!!!!
Gnoj od gnoja ta lepa dežela!
Default avatar
...če je to čisto res....Al ni delala 40 let al pa ima več...
Default avatar
ne verjamem da ima za 40 let delovne dobe - polno delovno dobo, da ima 300€ penzije. Skeniraj in prosim dodaj kot priponko. Ne verjamem... Ko boš skenirala in priložila bom verjela.
Default avatar
Pa štej da mora it še za 1/3 dol ta plača je rekel Samo Milič, Je treba uravnovesit proračun, ne moreš več porabit kot zaslužiš.
Default avatar
penzion300 je napisal/a:
Tole pač ni res.
Od 1. januarja 2012 znaša najnižja pokojninska osnova 551 evrov. Upokojencu, ki ima 40 let pokojninske dobe in najnižjo pokojninsko osnovo, tako pripada 468 evrov pokojnine.
Default avatar
ne bo držalo je napisal/a:
?????????????????????? si padla z lune??????????????
Default avatar
penzion300 je napisal/a:
Ja, če pa penzije dobijo Kučan & co - in to trikrat več, kot so zaslužili BRUTO BRUTO svojih plač kdajkoli v življenju!
Default avatar
To je to ne. Delo v JU je ne samo izy in preplačano, še prekleto se bo poznalo ko greš v penzijo.
Oziroma ni preplačano, sindikatov v gospodarstvu ni in pol vidiš da je povprečna plača inženirja v Sloveniji 1300 bruto, ne veš ali bi se jokal ali smejal.
Default avatar
Za 38 let delovne ima ima tako penzijo ,ker je šla zaradi križa prej v penzijo,prej je še imela dodatek varnostni 80 eur pa ga je odklonila.
Default avatar
treba se prerinit v JU je napisal/a:
Ja, v javnem sektorju (in ne samo JU) se ne izplačuje plač na roko, v obliki dnevnic, honorarjev in podobnih neobdavčenih sranj, zato se tudi prispevki za pokojninsko dobo izplačujejo v sorazmernem deležu. Temu primerne bodo tudi pokojnine enih in drugih. Če sploh bodo, seveda.
Default avatar
Moja pa dobi za 25 let dela v tovarni, ostalo delala na kmetiji in si je plačevala kmečko zavarovanje celih 176€. Mar smo res socialna država.

Sam ko pomislim, da je potrebno za oskrbo v domu minimalno odšteti vsaj 700€???
Default avatar
Poznam kup ljudi, ki bodo v penziji crkovali po lastni krivdi. Večina jih je bivših s.p. jev, ki si niso izpalčevali predpisane bruto plače (ker oni pa že ne bodo sponzorirali države), ampak so si plačo raje izplačevali neobdavčeno, skozi namišljene potne stroške, dnevnice itd. Takrat so v žep pospravili kup neobdavčenega denarja, danes ko je čas za penzijo, nimajo pa zanjo nobene osnove.
Podobno je s preprostimi delavci. V naši firmi smo imeli konstantno vojno, ker so tisti z najnižjo plačo konstantno zahtevali da jim ne izplačujemo bruto plačo, ampak le nekakšen minimum, ostalo pa na roke. Ker da bodo tako v žep pospravili več denarja. Danes so nam za naše vztrajanje na legalnem izplačilu vsi tisti ki odhajajo v penzijo globoko hvaležni. So pač imeli srečo, da če že niso imeli lastne pameti se je našel vsaj nekdo, ki je namesto njih razmišljal o njihovi prihodnosti.
Default avatar
javno vs. zasebno je napisal/a:
haha, plačilo na roko, neobdavčena sranja..... Ma kje vi živite, so šli cajti.... V gospodarstvu si med srečkoti, če dobiš plačo do 15. v mesecu. Dejstvo je, da so v JU daleč previsoke plače- govorim za kader z visoko izobrazbo. Za primerljivo plačo v gospodarstvu je treba precej se potrudit. Pa saj nimam nič proti dobrim plačam, ampak na žalost jih to naše izžeto gospodarstvo ne more več financirat.
Default avatar
ena mona je napisal/a:
Ne vi imate prenizke plače. Vaših sindikatov ni in če so nič ne rečejo. Denarja je kolikor hočeš, samo ni razporejen prav. Posrali ste se v lastno skledo, ne prenašaj zdej tega dreka še v javni sektor.

Npr inženirji če bi bili dobro povezani bi lahko rekli da zahtevajo 2x kratnik povprečne plače, podobno kot zdravniki in do takrat ustavijo vso proizvodnjo v Sloveniji. Ampak tega ne bodo naredili ker si ne upajo.
Default avatar
Plačila na roko se še vedno na veliko uporabljajo, vsaj v storitvenih dejavnostih. Zato te še vedno vsak drugi obrtnik vpraša, če rabiš račun. Ker če ga ne zahtevaš, on iz tvojega plačila da delavcem denar na roke. Ne vem kje živiš, da tega ne vidiš.
Okoli izobrazbe je pa tako. Ni vsak ki izobrazbo ima, tudi strokovnjak. Eni imajo papir in znanje, drugi samo papir. V JS je veliko birokratskih mest, kjer res ne rabiš biti genijalec za njihovo opravljanje. Zahteve po visoki izobrazbi niso namreč zaradi potreb dela, ampak imajo vlogo filtra, da že vneprej izločiš 90% morebitnih prosilcev, ki se v preteklosti niso bili pripravljeni učiti. Sicer bi se na delovno mesto ene referentke javilo 5000 prosilcev. Tistih nekaj ki službo dobijo, imajo potem izobrazbi primerno plačo. Ki je daleč od tiste, o katerih tako rade razpravljate absolutno nevedne MONe. Ve gledate plačo enega direktorja zavoda, ne vidite pa sto podrejenih, ki pod nim delajo za 800€.
V realnem sektorju je papir podoben filter, kot v javnem. Le da so tam potrebe po znanju realne. Tukaj pa se zatakne. Naš šolski sistem je že leta podrejen tiskanju papirja, ne pa izgrajevanju strokovnjakov. Zato pride v firme 90% kanonfutra in 10% potencialni strokovnjakov. Ti zadnji dobijo poštena delovna mesta in plače, oni drugi pa tako kot kanonfuter v JS tolčejo po 800€ mesečno. Le da se ponavadi ob tem trkajo po prsih kakšni strokovnajki da so in kako da so podplačani. Obstaja pa zelo enostaven test za ugotavljanje strokovnosti. Kdorkoli v RS ki misli da je dober, naj za leto ali 2 odpre svojo firmo.Tisti dobri bodo šli kot rakete pod nebo. Tisit slabi (90%) se bodo morali pa končno sprijazniti s svojih 800€.
Default avatar
Ah, dajte no, gospodarstveniki. Sami ste si krivi. Kdo pa je uničil skoraj vsa podjetja. In od kod so tajkuni? Kje imate kake sindikate, da se borijo za vaše pravice, če se že sami ne znate. Vi, samo prelagate odgovonost na druge, na JU in na državo. Sami pa ste najbolj krivi, zato kjer smo sedaj.

In nehajte že jamrat. Rajši kaj naredite zase. Najlažje se je smiliti samemu sebi. Res vas imam že dosti.
In penzijo ima nekdo tako, kot si jo je s svojim delom pač zaslužil. Če je imel minimalno plačo in če ne izpoljnjuje pogojev za polno pokojnino, pač ne more imeti veliko penzijo. Tako to pač je.
Default avatar
Dejstvo je, da je treba javni sektor zmanjšati najmanj za polovico, ker ga proračun ne more več plačevat. Ker JS ničesar ne proizvaja ampak samo porablja, to tako je. Upam, da čimprej pride trojka in naredi red.
Default avatar
Takole je to je napisal/a:
Ojojoj. Razmišljaš kot ena misica, kaj še, kdaj bo mir na svetu. ČE pogledamo tehnični kader natančno ugotovimo da Slovenija sploh ne potrebuje visokoizobraženega kadra ker visokotehnolških firm skoraj ni. Tu tudi dobimo tistih tvojih 10%.

Proizvodnja motorjev v Kopru-Tomos, propadlo, Litostroj, propadel, prav tako Iskre, Metalna, TAM....

To je tako kot da zrušiš vse bolnice v Sloveniji in pustiš samo enih par zdravstvenih domov in zdej se en kup zdravnikov bori in prijavlja na delovno mesto medicinske sestre. Točno to se je zgodilo v industriji, iščejo magistre za delo tehnikov.
Default avatar
V JU je plača za VII. stopnjo (ne začetnik) 1300 evrov (in od tu napreduješ naprej). To so službe za razne svetovalce / inšpektorje. Ne mi govorit o 800 evrih. In to nisem bila na razgovoru samo za eno delovno mesto. Sem skoraj na rit padla, ker,da sem v gospodarstvu zaslužila toliko sem morala krepko garati.
In še vedno mislim, da so to previsoke plače.
In jaz v gospodarstvu nimam sindikata, ki bi skrbel za mojo rit. Mislim, da večina ljudi pozablja, da v gospodarstvu ni sindikatov za vsak poklic, tako kot so v JU: V bistvu so bolj po panogah, pa še to so bolj redki.
Sem že napisala, da nimam nič proti visokim plačam. Le gospodarstvo ne zmore več vzdrževati tako razsipne JU (pa ne mi metat naprej policajev, med sester,...- je ogromen bazen kadrov, ki bi se jih lahko zmanjšalo).
Naša generacija pa penzije ne bo videla. Pika.
Default avatar
ja ja 300 eurov je napisal/a:
za poln delovni čas?
skoraj ne verjamem.

sicer pa naj neha jamrat, če je odklonila varstveni dodatek, ji še ne gre tako hudo.
ali pa naj ji tisti, zaradi koga se je odpovedala denarju, tale varstveni dodatek plačujejo.