Tudi TORTA NUTELLA se mi ne zdi nič posebnega
Da ne bo kdo rekel, da kritiziram čez kulinariko, nikakor, ker je super zadeva.
Sem pa šla pogledat kateri recept je ocenjen kot najboljši izmed vseh. Torta nutella.
Sama je nisem še nikoli delala, sem jo pa že večkrat jedla na kakem praznovanju. Verjetno jo delajo ravno zato, ker je tako visoko na tej lestvici.
Meni se ni zdela nič posebnega, je za pojest kak majhen košček, velikega kosa tistega sladkorja in maščobe pa ne bi mogla spraviti vase.
Mislim, da je ta torta visoko predvsem zaradi enostavnosti in hitrosti. Če imaš še rad nutelo sigurno zmaga.
Jaz jo sicer naredimo po svoje. S kislo smetano in mascarpone, ker nam je všeč kombinacija kislo sladko. Ampak začela sem ravno po receptu. In še danes, ko je treba nekaj na brzino narediti je včasih to na vrsti. Sigurno pa ni noben presežek kulinarike.
Kar mene moti na strani kulinarika je pomanjkanje kritike. Občutek imam, da tiste, ki se med seboj poznajo je ena sama hvala pa če je recept dober ali ne. Tako, da vedno preberem res vse komentarje, da si ustvarim mnenje pa še vedno včasih rezultat po peki ni tak kot bi to pričakovala po oceni.
Je pa to sigurno neprecenljiva baza podatkov in sama jo veliko uporabljam.
nuteline torte je, da je zelo enostavna, preprosta, hitro jo narediš…, je tudi dobra, predvsem drugi dan,,
Lahko narediš kaj po svoje, okrasiš po svoje…v glavnem, je dobra…
Res je sladka, saj je tudi nuttela sladka, a pojesti jo moraš v mejah normale…Končno, torta je torta, ki mora biti sladka…., se ti ne zdi…
Tudi jaz sem jo naredila za en rojstni dan, otroci so se je zelo razveselili, ampak pojedli je pa niso. Sedaj naredim čokoladni biskvit po receptu za sacher torto, prerežem dvakrat, ga dobro namočim s sirupom iz breskovega kompota, med plasti dam mešanico narezanih breskev in gozdnih sadežev in to otroci zmažejo , odrasli pa se tudi ne pritožujejo. Pride veliko manj sladka in težka.
Se strinjam, da na kulinariki dobiš veliko receptov, ki niso ok, a jih vsi hvalijo, velikokrat pa naletiš na terno, kot sem jo jaz za krofe[/url].
Določeni avtorji kot so Riko in Tanja imajo ponavadi odlične recepte – njim lahko skoraj vedno zaupaš.
Res je. Tudi meni ni nic posebnega. In mi gre na zivce, da je ta torta skoraj na vsakem rojstnem dnevu. Glavno, da “gospodinje” pecejo domaco torto (tud ce sicer nima pojma o kuhi in peki), ampak vazno, da se pokaze, kako ona zna. Fuj. Potem se na vse pretege branim in izmisljujem, da me po sladkem pece zgaga, da sem ze fuuul sita, da pazim na postavo itd., ampak vcasih se ji vseeno ne ognem. Kaj naj potem s tistim kupom spackane cokoladne smetane in postano banano?
Jaz sicer rada pecem, ampak toliko samokritike pa imam, da ne dam cisto vsega na mizo. Torto vedno narocim pri preverjenemu peku.
Šavrinka, dej povej, kako narediš s kislo smetano in maskarponejem?![/quote]
Po navdihu 🙂
Nutelo zmešam s kislo smetano. Je odlična kombinacija. Mascarpone s stepeno smetano. Potem pa namažem eno plast z eno kremo, drugo plast z drugo kremo. Vmes seveda biskvit. In imaš sladko kisel okus 🙂 Lahko dodaš lešnike ali kaj drugega po okusu.
Tudi to ni noben kulinarični presežek ampak za kdaj na hitro pa paše 🙂 Predvsem ni tako zelo sladka kot je nutelina torta po receptu iz kulinarike.
ne, torta je lahko v končni fazi tudi osvežilna, sočna, sadna, lahka, se ti ne zdi. kremno, smetanova :_)
take so meni najljubše.
drugače pa glede teme. zadeva je taka, da če nekomu ni všeč nutela, mu tovrstna torta pač ne bo všeč, pa je recept lahko še tako dober ali zanič, ga pač ne more oceniti. kot če ne bi marala gobjega hašeja (mesnega pa), potem bi se pa “zgražala”, kako lahko gobji haše vsi tako hvalijo in to na kulinariki, ki naj bi bil nek oh in sploh portal. saj razumete, kaj sem hotela povedati.
meni osebno ta torta sigurno ne bi bila všeč, kot mi ni sacher kot mi ni všeč baklava, ker je vse preveč sladko, spocano. meni osebno so všeč pač sadne in zelo zelo sočne zadeve. in če bi bila nutelina torta še tako božanska je pač ne bi probala. ni šans. sem pa slišala pri slabih tovrstnih tortah ja hahaha da je bolje če bi jedel nutelo na kruhu, s piškotom, z biskvitom …
Torto za otroški rojstni dan vedno sama spečem in to čokoladno, vsako leto malo drugačno. Pobrskam po tujih internetnih straneh po receptih priznanih kuharjev, ne kar nekaj od enih tipov iz forumov (to velja za domače in tuje). Ne zaupam toliko. Lani je bilo deset otrok in trije odrasli, pojedli smo celo torto brez problemov, otroci so pojedli po dva kosa. Za rojstni dan dati torto iz nutelle na mizo bi me bilo sram, po pravici povedano. Nimam problema speči en biskvit ali palačinke in namazati z nutello, tudi za obiske, kot čokoladni namaz na kruh je zakon, ampak za rojstni dan pa ne gre. Malo preveč dam na to, kaj si ljudje mislijo o moji kuhi in peki.Pa abolutno bi mi bila presladka, ne samo meni temveč tudi otroku.
Ne maram ne Nutelle ne torte Nutella, pa jo pogosto delam, ker jo imajo otroci radi. Se ne oziram na to, kaj je meni dobro, pač pa, kaj hočejo tisti, katerim je torta namenjena.
Drugače se pa nepoljsko Nutello dobi v vsakem Muellerju, sama pa uporabljam za peko kar Hoferjevo Nutoko, so ženske na kulslo rekle, da ni posebne razlike, v ceni je kar konkretna.
Sama nimam občutka, da bi se komentiralo in ocenjevalo kar na lepe oči, sama zadevo, ki je lahko všeč večini uporabnik kulslo, brez težav skritiziram. En tak recept je definitivno tisti za biskvit za torto, ki nikoli ne pade dol, pa še kakšen bi se našel.
JOJ KAKO STE ENE FINE. TO, DA SE KDO ZA KOGA KAJ POTRUDI, NAREDI PO SVOJIH NAJBOLJŠIH MOČEH IN IZ SRCA, TO PRI VAS NE ŠTEJE, ANE. JOJ STE BEDNI.[/quote]
Pa zakaj sem zato fina? Kje pise, da je vse, kar je DOMACE, tudi dobro? A samo zato naj glasno hvalim, ceprav je ogabna?
Iz srca pa lahko specete kaksne piskote ali pecivo, pa bo ok.
Meni so pa ravno kupljene torte ponavadi zanič.
Sicer pa pohvaljena, da imaš toliko samokritike, da takole priznaš, da pojma nimaš o peki in da si v bistvu ena razvajena snobovka :)[/quote]
Kupljeno ne pomeni, da grem ponjo v Leclerc, ker tiste so res zanic. Kupim pri enem mojstru, ki pece doma in prodaja tudi v gostinske lokale. Socne, dobre, okusne in lepe.
Cepa iz mojega zapisa uspes prebrati, da nimam pojma o peki, pa cestitam. Veselo peko nuteline torte se naprej :))