Forum.Over.Net

Starševski čvek

imate tudi vi v tej vročini vsa okna zaprta in puščene rolete?

Default avatar

v temi

mi imamo vse zaprto in zaroletano.zvečer ob osmih odprem čisto vsa okna in balkonska vrata in tako imam do cca 7.30 zjutraj,ko spet vse "zabijem"

pa vi?
Default avatar

samo zjutraj

Vsa okna imamo na vzhodno stran, zato zjutraj oziroma dopoldan vse zaroletamo, ko gre sonce čez, pa rolete gor in pozno popoldan začnemo počasi odpirat okna, da pride malo zraka noter. Pozno zvečer, po 9. uri, pa vsa okna na stežaj...
Default avatar

cllara

v temi je napisal/a:
Zaprta okna, spuščene rolete dokler je sonce, nekje do 14.00 ure in prižagno klimo. Zvečer ob 20.00 se mi zdi zrak še tako topel, da še ne zračim, kvečjemu po 24.00 uri.
Default avatar

leteči netopir

imam skoraj vedno zaprto. podnevi zaradi vročine, zvečer pa zaradi insektov.
Default avatar

vroče...

ja tudi vse zaprto razen zvečer pa malo na stežaj tam ob ene 9:00
Default avatar

odprto cel dan

imam odprto cel dan. potim se, če je zaprto al pa odprto (imamo samo žaluzije). če je zaprto je še huje, ker se toliko segreje stanovanje, da rata tako zatohel zrak kot da je bilo cel mesec zaprto.
Default avatar

QBR

odprto cel dan je napisal/a:
Ja, ko stanovanje enkrat segreješ od znotraj, deluje kot krušna peč. Paziti in zapirati, ter prezračevati zgolj ponoči, je treba pred pričetkom navala vročine.
______________________
Default avatar

vroče...

no mi imamo samo žaluzije dol pa malo tko odprto okno kje, ali pa zraven še vrata od sob.da zrak kroži in žaluzije dol, je takoj bolje.
Default avatar

okna in vrata

Sam res, ej, glavna teme te dni: kakšno temperaturo imate in kako luftate.

Čez noč vse odprto in nato zapiram in odpiram okna hkrati s potjo sonca. Trenutno imam odprto eno okno v dnevni sobi. Sicer se temperatura nekoliko zviša, ampak je zrak vseeno znosnejši, kot če je zabito, meni je hitro preveč zatohlo in rabim dotok svežega zraka.

Danes se je na srečo ponoči lahko fletno shladilo, ker je pihal vetrič, prejšnjo noč je pa zrak dobesedno stal in je bilo v stanovanju komaj kaj razlike.
Default avatar

vroče...

je pa tudi problem to, da če je ponoči odprto da pridejo insekti ki jih sovražim npr, komarji in še kaj.
Zato je dobro imeti ko je odprto okno še zunaj na zunanji strani okna mrežico za mrčes, potem pa so lahko okna odprta celo noč povsod po hiši, tista ki so višja seveda ne tista spodaj pri vrtu.
Default avatar

tema kot v rogu

No, malo pretiravam. Po osmi zjutraj zaprem in zagrnem. Odgrnem šele okrog 20h, odprem še malo kasneje. Čez noč vsa okna in balkoni odprti na stežaj.
Default avatar

okna in vrata

Ja, mi imamo komarnike, samo potem se ne zrači tako zelo fajn. Zjutraj potem odprem še brez komarnikov (na srečo so v tej vročini tudi muhe očitno neaktivne, sicer bi imeli že vse polno muh, živimo na vasi).
Default avatar

melisssa

Čisto vsa okna so zaprta in zaroletana. Odprla jih bom šele okrog 9h ali pol 10h zvečer, ker se prej sploh ne splača in bodo odprta tam nekje do 8-9h zjutraj, ko spet vse zaprem.
Default avatar

vroče...

no mi tudi živimo na vasi, pa imamo včasih res polno muh in sploh nimamo kmetije samo psa.
Default avatar

polkna

Mi imamo polkne na hiši in v taki vročini vse zaprte, tako da je res precej temno. Najhladneje je v kleti, v pritličju je še znosno, v mansardi pa je meni prevroče, otrokom pa ne.
Default avatar

enako pri nas

Ravnokar sem pogledala: na 600 m imamo na senčnem balkonu 35 st, v stanovanju pa 28- Zaroletano imamo vse, zaprto tudi, ker je tudi na senčni strani čez 30 :((( Se nima od česa luftat. Klime nimamo, šibajo vsi stropni ventilatorji, ki jih imamo. Odprem šele po 21h, prej je to ubijalska poteza :( Imam k sreči komarnike, tako da imamo ponoči v stanovanju totalen prepih!
Default avatar

živimo kot zombiji

zabiti z roletami, pa je kljub skrbnemu zračenju samo ponoči in zjutraj v hiši 28C. to je menda rekord. prej me je v tej hiši vsa leta zeblo celo poleti.
Default avatar

blokovsko lj

Meni nič ne pomaga, ko zgodaj dopoldan gre sonce iz ene na drugo stran. Do 12h je zunaj že vse tako zgreto, da puha vroč zrak noter, če odprem okna. V stanovanju imam danes 30stopinj. Celo noč je bilo vse na široko odprto, zjutraj sem zaprla in zagrnila. Da bi kuhala, si sploh pomisliti ne upam ! Kavo sem skuhala ob 7h zjutraj in konec. Jutri bo baje še topleje(.
Default avatar

jgtffffa

Pa to človek sploh ne more doumeti ... Ko je bila dolga zima ste takoooooooooo jamrali, zdaj že spet takooooooooooooo jamrate. Ljudje, živite, pa životarite.
Naj povem, da sem jaz zelooooooooo uživala v dolgi zimi in zelooooooooo uživam v vročem poletju. Dejte probat tudi vi.