Starševski čvek

letalo - letimo prvič

Default avatar

mojca aja

Pozdravljeni,
z družino gremo z letalom v Grćijo - iz Maribora. Z možem nisva letela že več kot 20 let , otroka (10,6 let) letita prvič.
Imamo malo treme in nasveti, izkušnje bi nam bili zelo dobrodošli, da ne bomo kot eni loleki...


Nekaj vprašanj.
- na kaj je treba biti pozoren ob prijavi ob izpolnjevanju obrazcev
- gremo popoldne iz Maribora, vroče bo, oblečeni bomo v kratke bluzice in hlačke . ali je v letalu hladno, klima - potrebujemo jopice?
- se posadka predstavi, sproti povedo kje se leti
- kje imate potne liste, fotoaparate, telefone - pri sebi ali v omaricah zgoraj,
- kakšne torbe imajo ljudje za na letalo, tiste okrog pasu, bomo z nahrbtniki preveč planinski
- kaj se dobi za malico, to najbolj zanima otroka in kako je s pijačo, jo sam izbereš, kaj imajo, je to po želji sok, cola,...da se že prej zmenimo kaj naj naročijo, ne pa da pol ne bodo vedli kaj bi pili
- je še možno da se pokuka v pilotsko kabino
- kakšna so stranišča
- jemljete tablete proti slabosti za otroke
- prtlago do avtobusa pelješ sam, ali že prihitijo nosači, ki pričakujejo napitnino
- se v hotelih še more izpolnjevati prijavnica z vsemi podatki, včasih si moral napisati še poklic

Za vsak nasvet, izkušnjo, obnašanje na letalu in letališču se zahvaljujem.
Default avatar

Rednnammay

hmm.. letela sem vsaj 25krat že..od boingov 747 do Mcdonald douglas tipa letal..
se pravi verjetno boste imeli tip letala Airbus.to je prvo.sprejme do 50 potnikov ali celo samo 30.
če greste z agencijo vam vse obrazce in letalske karte oni priprvaijo.če greste sami računajte na dodatne letališke takse ki znajo bit visoke. cca 50 eur.ostalo ni treba nič izpolnjevat.
zdaj s potnimi listi in ostalo je tako. vedno ko sem jaz letela je bilo tako da prtljaga je prtljaga in se jo odda. imaš pa vsak svoj majhni ruzaček,torbico ki jo vzameš na letalo in se jo zgoraj v kabine posprvai. notri imejte pasport,izkaznice,denarnice,denar,robčke,vodo,telefon,kozmetiko šminka za dame take drobnarije. to imejte skos pri sebi. dali boste tudi čez RTG in notri ne sme biti pilic in škarij in vžigalnikov in ostrih predmetov vam jih bodo odvzeli ker je po 11 septembru vse noro poostreno. ko boste prišli gor,jaz imam torbico vedno pri sebi. čeprav tudi če jo daš v omarico ne bo hudega saj jo imaš nad sabo in tako skos kontrolo kdo odpira in kdo ne.ne nahrbtnik je prav luštna stvar. za prtljago so kovčki in večji popotniški ruzaki,za na letalo imata otroka komot ruzaček. vidva pa torbice. ne priporočam tiste za okrog pasa ker so premjahne in ovirajo ko se pomikaš po letališču in kažeš dpokumente.. skratka premajhne so za vso kramo..če ste ekonomski razred,kar verjetno ste je pijača brezalkoholna po mili volji pravtako voda. na letalu imajo vse vrste pijač. juice,coca cola,sprite,fanta,voda. alkoholne se plača. za kosilo je super,ponavadi imaš kakšen zrezek in široke rezance pa tortica za sladico pa recimo gobova juhica,jaz ko sem letela v Moskvo sem dobila lososa ampka majhen košček,za Miami smo dobili testenine bolognese saj smo leteli z air france in francoski sir za zajtrk.. različno je.. od letala do letala. mogoče boste imeli grško solato? v pilotsko kabino zelo redko spustijo. če so otroci mislim da bodo bolj prizanesljivi. to moraš vprašat že ko se vkrcate gor pocukaj stevardeso če lahko ko bo na avtopilotu prideta otroka pokukat,takrat jejo kosilo. tako reci in boš lahko šla pogledat.stranišča so zelo majhna in mičkena.. pozabi na seks na letalu ker ni placa! hehehe so pa zelo lepa bela in čista. voda je na voljo in vse normalno deluje kot doma.tablete za slabost niso potrebne. slabosti na letalu ni,bolj naj te skrbi pritisk,za to ni tablet,moja sestrca ko sve šle u rusijo je imela težave s pritiskom in so ji potegnili dol zasilno masko s kisikom. ko je dihala pol ure se je stanje izravnalo in je bilo ok. tisti ki na letališču nosijo prtljago ne pobirajo napitnin. bolj se boj napitnin v hotelu tam pa so. tuisti na letališču pa sploh nimajo časa niti slučajno.za hotel pa žal nevem ker je odvisno od kategorije zvezdic. manj ko ima zvezdic manj komplicirjao. srečno pot!:))
___________________________________________________________
http://www.facebook.com/rednnammay
___________________________________________________________
Default avatar

Se tole

Pozdravljena

Redna ti je veliko povedala, jaz bom pa se malo dodala.

Najprej si ze doma oglejte na karti, kaksna prtljaga je dovoljena. Vecina prevoznikov dovoli le se 1 kovcek na osebo, ki lahko tehta od 20 do 0kg (tocna maximalna teza brez doplacila je odvisna od prevoznika. Poleg tega dovolijo se manjsi kos prtljage, kot je majhen kovcek, racunalnik ali nahrbtnik. Velikost in teza tega kosa prtljage (carry-on, kabinska…) sta spet dolocena, se pa razlikujeta od prevoznika do prevoznika. Na vsakem letaliscu imajo kovinske kosare v obliki kovcka, in rocna prtljaga mora iti brez problemov v to kosaro. Ce je prevelika, je e morete vzeti v potnisko kabino.

Tule je nekaj primerov dimenzij in teze za rocno prtljago:
–European Carriers–
Aer Lingus – Size: 22″x18″x10″ (50 linear inches) – Weight: 13lbs
Air France – Size: 21.5×13.5″x10″ (46 linear inches) – Weight: 26lbs
Alitalia – Size: 18″x14″x10″ (42 linear inches) – Weight: 11lbs
British Midland/BMI – Size: 22″x18″x10″ (50 linear inches) – Weight: none
British Airways – Size: 22″x16″x8″ (46 linear inches) – Weight 26lbs
EasyJet – Size: 22″x16″x8″ (46 linear inches) – Weight: none
Finnair – Size: 22″x18″x10″ (50 linear inches) – Weight: 22lbs
Iberia – Size: 18″x14″x10″ (42 linear inches) – Weight: 22lbs
KLM – Size: 21.5×13.5″x10″ (46 linear inches) – Weight 26lbs
Lufthansa – Size: 22″x16″x8″ (46 linear inches) – Weight: 18lbs
OpenSkies – Size: 18″x12″x10″ (40 linear inches) – Weight: 51lbs
Ryanair – Size: 22″x14″x9″ (45 linear inches) – Weight: 22lbs
SAS – Size: 22″x18″x9″ (49 linear inches) – Weight: 17.5lbs
SWISS – Size: 22″x16″x8″ (46 linear inches) – Weight: 18lbs
Virgin Atlantic – Size: 22×14″x9″ (45 linear inches) – Weight: 13lbs
(inch je 2.54cm).

Nekateri prevozniki dovolijo se deznik, in torbico, a nizkocenovniki dovolijo le 1 kos rocne prtljage, pa naj bo to deznik ali pa nahrbtnik
.
Ce letite z nizkocenovnim prevoznikom, kot je npr. Easyjet, imate dovoljeno le rocno prtljago. Za ostalo morate doplacati na letaliscu vec kot preko internet.Ko pridete na letalisce, greste k okencku za vas let, ki je napisan na vasi karti. Potrebujete tudi potni list. Tam oddate kovcke, ki jih se vedno stehtajo in pokazete svojo rocno prtljago. Potem dobite boarding pass (na katerega prilepijo dokazilo o prtljagi, ki ga uporabite, ce se slucajno zgubi, zato pazite na boarding pass in na potrdilo o prtljagi. Boarding pass morate pokazati skupaj s potnim listom (ce je mednarodni let) na vseh tockah do letala.

Potem greste skozi security. Greste v vrsto za roentgen (vprasajte kam, ce ni jasno oznaceno). V pladenj na tekocem traku odlozite VSE predmete, ki niso prisiti na vaso obleko ali cevlje, kljuce, kovance, skratka vse. Ponekod se je treba tudi sezuti in cevlje tudi dati v pladenj. Ko se le-ta pelje skozi roentgen, tudi vi greste skozi roentgen. Ce se posveti lucka (nakljucno izbrano), vas bodo se ekstra pregledali, prav tako, ce roentgen zacne piskati. Oh, se to. V rocni prtljagi ne smete imeti nobene tekocine kakrsnekoli vrste (vodo, tekoce milo, deodorant, losion, zobno pasto) v vecji kolicinikot 100 ml, oz. 1dl. Vse to daste v plasticno vrecko velikosti 20x20 cm, in preden pridete do rentgena se ponekod to vzame ven iz rocne prtljage in se da posebej v pladenj. Vsak kovcek na tekocem traku spremlja osebo, ki gre skozi roentgen. Kot je Redna rekla, vam bodo zaplenili vse ostre predmete. Imate jih pa lahko v kovcku, ki ne gre v potnisko kabino.

Potem greste cakalnico in pocakate, da poklicejo vas let. Na vecjih letalih poklicejo druzine z majhnimi otroki prej.

V letalu je hladno, in na daljsih letih je dobro imeti jopico, vendar spet odvisno od prevoznika in dolzine leta, lahko dobite odejo in vzglavnik. Ce mislis, da bosta otroka spala, so zelo prakticni ovraniki v obliki polkroga, ki podpirajo glavo, a jih moras kupiti ze doma.

Ponavadi se predstavi po zvocniku pilot. Spet odvisno od prevoznika in dolzine leta vam lahko po zvocniku pilot pove kje letite, lahko pa so v vsakem sedezu montirani televizorji, ki stalno kazejo polet, filme, vrtijo glasbo, pac kar si zelite, vendar ne vem, ce je to na letih do Grcije. Z nizkocenovnimi vse to odpade. Jaz imam potni list, boarding pass, kljuce, v torbici okoli pasu (fanny pack), ce je dovoljena, denar pa v vrecki iz blaga, obeseni okoli vratu in pod obleko. Ostalo dam v rocno prtljago. Telefon moras izklopiti pred poletom.

Nahrbtniki so cisto v redu, ce so znotraj dovoljenih dimenzij in teze.

Malica je odvisna od prevoznika in dolzine leta. Dobite tudi brezalkoholno pijaco po zelji. Krajsi je let, manj dobite za malico. Na zelo dolgih, cezoceanskih letih se dobi 3 obede.

Se kakih 5 let nazaj sem videla otroke, ko so sli v pilotsko kabino, danes so le-te ponavadi zapecatene iz varnostnih razlogov.

Stranisca so se vedno taka kot pred 20 leti – miniaturna, da se komaj obrnes. Raje pojdite na stranisce na letaliscu. Vrst na WC so najdaljse po malici. Tudi sedezi imajo manj prostora za noge kot vcasih in so malenkost ozji, letala pa pogosto nabasana do zdnjega sedeza. Ce mora kdo veckrat na stranisce, dobite zanj sedez ob prehodu (aisle seat) ko dobite boarding pass.

Meni je v avtu redno slabo, na letalu mi ni bilo pa se nikdar, a se spomnim nekoga, ki je bruhal, verjetno bolj zaradi strahu, ker je bilo zelo veliko turbulence in nas jepremetavalo kot noro.

Mi svojo prtljago vedno peljemo s sabo (vse na kolesckih, kovcek in rocna – je najbolj udobno), brez postresckov.

V hotelih se se vedno izpolni prijavnico..

Pa srecno pot.
Default avatar

leelee_

Samo tole glede hrane, na grške otoke se leti s čarterjem. Tako da ne računat na lososa in pašto, dobili boste en manjši sendvič in kozarec brezalkoholne pijače (za doplačilo tudi alkohol).
Default avatar

Rednnammay

ja to je pa res ja,čarterji imajo slabo ponudbo. leti se mogoče 3 urce,zna padet sendvič ja.. teta za v tunizijo je dobila točno samo to-hladni prigrizek. viš,sem čist pozabla.. maš prov leele.
___________________________________________________________
http://www.facebook.com/rednnammay
___________________________________________________________
Default avatar

totalala

Ah v Grčijo greste. Toliko zgage na monu zaradi enega kratkega poletka? To je čisto preprosto, po vzletu se zapreš na wc in po opravljeni ta dolgi potrebi si že v Grčiji. Tako je to hitro.
Default avatar

ojoj_

Joj, kako komplicirate! Dajte se prepustit toku malo, nič hudega vam ne bo.

Odgovora pa - kako znate eni nakladat. Tule gre za družino, ki gre na en relativno kratek let na morje, kaj potem pisarite o juhicah in špagetih bolognes, televizorjih, odejicah in ne vem še čem, česar oni prav gotovo ne bodo videli.
Default avatar

Rednnammay

joj kok ste nesrmani mislm no! pač ena družinica gre na prvo potovanje,in ja je potovanje,vse kar niso obmejske države je potovanje,in to z letalom in kaj pol če jim povemo napotke? midve z uno sve jim toliko povedale da bodo pravi profesionalci! jaz pa to mamico razumem,malo nerodna je ker ne ve in hvalabogu smo ji dali nasvete! tečni ste pa nesramni.. me zanima če greš ti letos u grčijo smotana babura!
___________________________________________________________
http://www.facebook.com/rednnammay
___________________________________________________________
Default avatar

mandarine tree

Čisto na kratko, ne kompliciraj. Vsaka letalska družba ima drugače okrog prtljage, tudi vsi nizkocenovniki nimajo samo ročne vključene in nekateri imajo prigrizek, večina pa ne. Zato beri pogoje!

Izpolnjevat nikoli nisem rabila nič, ker je bilo vse rezervirano in plačano prek neta, samo naprintan list papirja imaš s sabo, ki ti ga ob rezervaciji pošljejo na mejl.

Tudi vsako letališče ima svoje fore, eni te sploh ne pogledajo (to se mi je zgodilo na mini letališču v Španiji, smo šli kot na avtobus), drugi pač običajno - detektor kovin, rentgen prtljage.

Kaj je pomembno je to, da ne probaš pretihotapit na letalo kakšne vode ali sokov, ker so glede tega ful striktni zadnji 2 leti in ja, jaz bi imela obvezno dolge hlače gor (že zato, da ti ne jemljejo placa v prtljagi), čevlje (isto, spakiraš japonke, ki so lažje), v nahrbtniku zraven pa imam obvezno jopico s kapuco, na letalih je meni mrzlo, da je joj. Nahrbtnik (ne velik, običajen), ki ga lahko vzameš na letalo imam jaz vedno pod sedežem, ker je tako bolj prikladno . se ne rabiš vedno vstajat in motit drugih, da ne govorim, da je skoraj vedno problem s prostorom v kaslcih nad glavo in niti ne probam iskat placa.

Sprosti se, pa bo ok. Pa poročaj kak je v Grčiji.
Default avatar

simka7

Letiš v grčijo...Kam? Iz katerega letališča? V grčijo sem letela vsaj 4 x... polet traja cca 2-3 ure odvisno od tega kam letiš.

Če letiš iz Ljubljane, boš verjetno letela z Adrio, z katerim od Airbasov, čarterski polet. Malica je hladna, sendvič z šunko ali s sirom, včasih tudi s tunino + kozarec brezalkoholne pijače + kava ali čaj....Kaj več ne pričakuj. Občasno imajo stevardese še prigrizke za otroke, to je manjša vrečka slanih grickalic.... To je to glede hrane. Če želiš kaj alkohlnega, plačaš (ali pa kupiš v duty free shopu in se ga počasi nacukaš, še te je strah, he he...)

V osebni prtljagi imaš dokumente, fotoaparate, telefone, prenosnike, denar......knjigo za krajšanje časa, revijo, kakšno igračo za otroke, manjši prigirzek (npr bobo palčke).... Daj v manjšo torbo, nahrbtnik...preveri pri prevozniku kako velika je lahko osebna prtljaga. To imaš v omarici nad sabo ali na tleh po sprednjim sedežem. Itak ti vse pove osebje na letalo ozirom že ko se čekiraš na letališču te vprašajo po osebni prtljagi.

papirje načeloma izponi agencija oz. tako prideš tja z vovčerjem oz. rezervacijo.... Za to je tam osebje, da ti pomaga, samo vprašat je treba.
Default avatar

Frfghsheb

Vecino so ti ze odgovorili predhodniki. Glede otrok pa samo nasvet, naj po vzletu in pristanku dobro pozirata slino, kaj popijeta, ko bo na vrsti pijaca, da ne bi prislo do pritiska v usesih, kar vcasih pri manjsih zelo boli. Voja sta ze vecja, naj vam bo to lepa dogodivscina. Pogovarjajte se prej, pripravi ju, da se bosta veselila, ne pa bala. Svojo negotovost nezavestno prenasas na otroka, zato se tega res skupaj veselite in bo vse super. Ne obremenuj se kako bodo opravljeni drugi. Ni pravil. Cimbolj poenostavi glede rocne prtljage, ne rabis nic kot denar, dokumente, kaksne robcke in mogoce kaksno majico za preoblect, ce se kaj polije, izgubi prtljaga...nosaci za prtljago so v boljsih hotelih, sicer pa imas na voljo vozicke s katerimi si pomagate prtljago pripeljat do sobe, vcasih to naredi hotelsko osebje in fajn, da imas pripravljen kaksen kovanec.
Default avatar

NIKKI

Rednnammay je napisal/a:Tole pa ne bo držalo, glede na to kolk potnikov Airbus sprejme...


N
Default avatar

Rednnammay

več tipov letala airbus je.. od največjih do njamanjših.. mal poguglej če ne verjameš.. načeloma v adrii imajo takšne kot sem opisala in 2 taka ki sprejme 100 ljudi.. če se ne motim..
___________________________________________________________
http://www.facebook.com/rednnammay
___________________________________________________________
Default avatar

malo dodatnih pojasnil

Rednnammay je napisal/a:
Tole ne bo ravno držalo - pilice za nohte, tudi manjše škarjice, zobotrebce, zobne nitke z držalom, na katerem je tudi zobotrebec, imaš lahko brez težav, vendar je pametno spakirat v osebno prtljago-kozmetiko za vsak slučaj - preverjeno že nekajkrat tako z Brnika, kot kateregakoli drugega evropskega letališča npr. v Azijo, Ameriko z odhodom z evropskih letališč ( Benetke, Munchen, Frankfurt, Zurich...)

Glede tekočin: na letalo lahko vzameš tekočine le v do 100 ml embalažah, tudi načete, skoraj poppite sokove, vode v 500ml steklenicah boste morali odvreči v kontejner pred pred osebnim pregledom, torej vzameš v osebno prtljago lahko toliko, da gre v eno 1 l vrečko po osebi z zip, oziroma hermetičnim zapiranjem. Pomembno je, da imaš tako vrečko s seboj že od doma, ker ponavadi jih nimajo na vseh letališčih na voljo, moraš pa tekočine obvezno not spakirat, si pripravit posebej v torbico in jih posebej dat v odložno kaseto pri rentgenski kontroli prtljage. Posebej moraš v kaseto dat tudi drobiž iz žepov, dat dol pasove, pa elektroniko, kot so razne tablice, telefoni in podobno. Včasih je na Brniku treba sezut tudi čevlje, na drugih evropskih letališčih pri pregledu za čezoceanske lete pa obvezno.

Glede prehrane na letalu : za daljše polete si lahko pri večini prevoznikov, ki so v združenju Star Alliance rezerviraš tudi različne vrste obrokov: npr. brez laktoze, veganski, sadni, otroški meni child meal ( child meal -notri ponavadi tisto, kar najraje jedo mali otroci, pa igračke, pa sladkarije jim dajo zraven, da raje vse pojedo - taktika ;)
Če delaš sam rezervcije v sistemu, torej sam kupuješ karte preko spleta direkt na prevoznikovi strani si želeno prehrano lahko rezerviraš v sistemu ( pod meal preference), če pa delajo rezervacijo IATA booking agenti oz. agencije, potem vam oni to vedno lahko uredijo-ponavadi ne opozorijo na to možnost.

Sicer pa tile leti znotraj Evrope, na počitniške destinacije in redne ali čarterske linije so mala malca, največ 2 urci pa pol letenja, ravno toliko, da letalo vzleti na višino letenja, da vam kabinsko osebje postreže eno rundo pijač + kavo ali čaj in prigrizek .Na tako kratkih letih ponavadi v ekonomskem razredu ni druge hrane, kot kak suh prigrizek ala sendvič, ali pa kake čokoladke, pa slani mandlji kot prigrizek v mini vrečki - ravno toliko, da se mal zamotite pred pristankom :D. Toliko je predvideno za te polete ;)

Ker imaš otroke, ne boste sedeli pri zasilnem izhodu, ker otroci ne smejo zaradi pravil in varnosti, če do šesa pride tam sedet, so pa tisti sedeži fajn, ker je bistveno več prostora za noge.

Opozarjam na eno pomembno stvar: tekom celega leta ostanite privezani, tudi otroci, sicer ni nujno da ste fejst zategnjeni, toliko da gre roka ali dve še noter. Zakaj? Ker se vam zna zgodit kakšna nenadna turbulenca, nenaden sunek, ko se zgodi, da letalo pade v trenutku tudi dol za kar precej sto metrov, po kabini pa leti marsikaj, tudi z glavami so se že ljudje udarili v prtljažne kasete, ker niso bili privezani ( doživeto že 2x). Sploh na destinacijah, kjer se leti nad vodo in se mešajo zračni tokovi in so turbulence kar pogoste.


Še ena stvar, ki je zelo pomembna, pa je veliko ljudi ne ve: leteti na višini cca 10 km pomeni velika obremenitev telesa, velik pritisk, telo izgublja veliko tekočin, ki jo je potrebno nadomestiti po letu čimprej - če tega ne boste naredili, se vam zna zgoditi, da se pojavijo glavoboli, splošna utrujenost, mišični krči -torej je potrebno potem spiti najbolje kar nekaj navadne vode, ne pa alkohola že med samim letom. Kar je napaka, ker se nekateri na letalu nalivajo z alkoholom, ker je zastonj ( pivo, vino, aperitivi).

Za prvič bo otrokom zanimivo, bodo verjetno spremljali, kaj se dogaja, drugače pa se jih da tudi fino zamotit s kakšno risanko na telefonu preko slušalk, da hitreje mine in da so mirni in pridni, na svojem mestu, da ne skačejo in ne brcajo v sedež potnika pred seboj. Ne pozabit, da smo v letalu omejeni kar se gibanja tiče, moramo pa spoštovat navodila kabinskega osebja in se ne smemo kar sprehajat gor in dol, otroci ne smejo tekat, jih je treba naučit kulture obnašanja na letalu :)
Default avatar

Avstralka

Vidim, da so že drugi svetovali. :-) Bi pa opozorila tudi to, sama letim večkrat letno in res morate biti pozorni tudi na to, da ne vzame iz traka (med X-ray scanners) kakšen po hote ali po pomoti vašo torbo ali nahrbtnik, kot se je že meni zgodilo. Sem dobila vse nazaj, samo povem, ker se to tudi dogaja. :-)
Default avatar

malo dodatnih pojasnil

NIKKI je napisal/a:
Rednnammay, žal se motiš: točno 48 potnikov sprejme letalo iz flote Canadair Regional Jet CRJ 200 - torej je to tamal pigzigmer :) Moraš bit natančna, če nekaj pišeš :D
Teh ima npr. Adria največ v uporabi na taxi dnevnih linijah do večjih evropskih letališč alipa tudi kot čarterje, ali pa npr. letalo Dash propelerc (jih Adria sicer nima v najemu, so pa v uporabi Švicarjev in Nemcev) ... :D

Je pa res, da bodo lahko z Maribora leteli s čarterjem, letalom Aribus, ki pa sprejme med 135 in 180 potnikov, ker dela ponavadi vmes še pit stop na eni od tujih destinacij ( torej ni direkten let, spušča in pobira potnike - je taksi sistem) tako kot z Brnika vozi npr. Agencija Nikal, vmesni postanek Antalya, potem pa končna destinacija Istambul.......
Default avatar

čaaaarter

Rednnammay je napisal/a:


o čarterjih se pogovarjamo. pri čarterjih so vedno največja letala, kar jih imajo in tudi adria ima velika letala, ne samo frčaplane. če bi leteli s takimi za 50 potnikov, se jim pa res ne bi splačalo.
za čarterje imajo A319 in A320, ki sprejmeta od 135 do 180 potnikov

http://www.adria.si/sl/destinacije-in-leti/flota
Default avatar

zdaj pa jaz ne vem ...

Rednnammay je napisal/a:
tak svetovni popotnik, pa na socialni podpori???????????
pa povsod po svetu te je bilo baje polno, od miamija do moskve. po kaki logiki si zdaj na socialni pa prosjačiš???
familija pa keša ko smetja ali kako?
Default avatar

še meni

tudi jaz grem na švedsko, strah me je fullll
me pa zanima, na oz kam naj grem na letališče, da bo ceneje
sem mislila v slovengradec
Default avatar

beremo, beremo...

simka7 je napisal/a:
Prvi stavek prvega posta..."z družino gremo z letalom v Grćijo - iz Maribora"... In potem vprašanje v odgovoru, s katerega letališča? Če se že spravljate odgovarjat, vsaj vprašanje preberite ;)

Sicer pa tolk enih komplikacij... Kot da je mariborsko letališče ne vem kako veliko. Verjetno bo ob vašem odhodu vaše letalo edino tam, tko da nimate kaj zgrešit. Pač greste na šalter s papirji od agencije, oddate prtljago in to je to.
Let do Grčije je itak kratek, kar se hrane in pijače tiče, na čarterjih ni kaj dosti za izbirat, kam dat prtljago, kako je z WC-jem in take zadeve - za to so stevke, pa malo pogledaš, kako ravnajo ostali potniki in gre.
Kar se mene tiče, edini uporaben nasvet, da na letalo ne it v kratkih hlačah in majčkah, ker zna bit klima kar našponana. Jaz imam vedno dolge hlače in zaprte čevlje, pa v torbi še kake nogavičke (enkrat me je fajn v noge zeblo) in tanko jopco - če letim poleti, sicer sem itak v kaki jakni. Čeprav, moj mož gre poleti na letalo pa v kratkih hlačah, srajci s kratkimi rokavi in sandalih in mu je ok.