Starševski čvek

Za en dan na morje z majhnimi otroki, pa kaj ste blazni?

Default avatar
Nesem zjutraj smeti pa v dvigalu ena familija z dvema majhnima otrokoma (približno dve in štiri leta). Oni meni kam pa kam soseda? Jaz njim, da nesem smeti in rečem kam pa kam vi? Za en dan na morje. Se ohladit. Sem jim rekla, da na morju trenutno ni mrzlo in končala. Ker če nobeno opozorilo ne zaleže, zakaj bi moje? V Kopru je bila že ob 9. uri presežena opozorilna stopnja koncentracije ozona, pa čeprav bi otroka dal v senco (ki jo danes vsi iščejo). Ozon, neznosna vročina, sonce. Kaj majhne otroke otroke v to vlačite? Ko smo bili mi majhni, naši starši niso vedeli. Je veljajo, da čim več je otrok poleti na soncu, bolje je (no, babice so vedele tudi kaj drugega na to reči), danes zdravniki toliko opozarjajo, da otroke ne na sonce, ne v vročino, ne v ta ozon, ampak vseeno so na takšni vročini plaže polne majhnih otrok. Ne samo tistih, ki so starši pol leta prej rezervirali morje in niso mogli vedeti, kako peklensko bo. Celo takšnih, ki se zjutraj odpravijo za en dan na morje.
Default avatar
Zakaj nisi tega vprašala njih, če si jih imela pred nosom? Kaj zdaj tu gor sprašuješ
Default avatar
Kolk si ti boga. Itak, da se grejo v vodo ohladit a ne? Mi gremo pa jutri za cel teden, ufffff uboga otroka sta ravno tako stara 2 in 4. A zato naj se pa domov zapremo, rolete dol in boh ne dej da na nas posije kak žarek? Umrla boš tako ali tako, 1 dan morske vode in sončka, bi se ti pa verjetno poznal na tem zateženem kislem ksihtu. :D
Default avatar
Skoraj se ne da verjeti. Ceste so sicer kar normalno prevozne, a v tisti hudi vročini (senca čisto nič ne pomaga) imet otroke cel dan...pa ozon in seveda, čaka jih dolga vožnja nazaj. Kako že- ohladit se gredo?;).
Default avatar
hahahahahhahahaha je napisal/a:
Kakšen komentar !! :((
Default avatar
Kako pa preživijo prebivalci obmorskih mest in vasi po celem svetu? Tisti ki ne gredo na morje za en dan, ampak za 80 let? Pomrejo pri 22 letih? Kako pa veš kje bodo imeli tvoji sosedje otroke, na soncu, v senci? Kako pa veš, kako bodo zaščiteni? Človek je naravno bitje in že le ni preveč neumen, v naravi krasno preživi.
Veš kateri ljudje imajo v življenju največ težav? Taki, kot si ti. Ki vidijo v vsem kar jih obdaja nevarnost, zato se celo življenje skrivajo za štirimi zidovi. Tam furajo fovšijo do tistih, ki si življenje privioščijo. Ampak ne direktno fovšijo, temveč lepo zapakirano v celofan "skrbi nedolžne za otročičke".
Glej, oni bodo izpostavljeni soncu in ozonu. Ti pa plesni, redioaktivnemu radonu in pomanjkanju vitamina D. V glavnem, na starost boste oboji umrli. Le zaradi različnih "razlogov".
Default avatar
kar neki res je napisal/a:
Rekla sem jim, da na morju trenutno ni mrzlo. A to ni dovolj, da pametnemu potegne?
Default avatar
ta-pametne mone na dopustu;)
Default avatar
hahahahahhahahaha je napisal/a:
V vodo ohladit? Medtem ko se otrok hladi v vodi, je izpostavljen žgočemu soncu in ozonu. Ni fora v bog ne daj, da na vas posije žarek, gre za to, da če si na morju, greš na plažo zgodaj zjutraj in pozno zvečer, drugače pa se notri držiš. Tega se malo ljudi drži, sigurno pa se tega ne morejo držati tisti, ki gredo na morje za en dan.
Default avatar
Smo malo fovš? je napisal/a:
Primorci absolutno niso zdaj na plaži. Oni nikoli, še preden so začeli opozarjati o škodljivosti, niso sredi dne na vročini pekli sebe in svoje otroke na plaži, nikoli. Že 30 let nazaj, ko se ni nič vedelo o škodljivosti, so se zgražali nad turisti, ki so šli ob enajstih na plažo in tam ležali do šestih zvečer.

To, ali bomo umrli na starost, a bo kakšen prej, o tem bi pa lahko razpravljali. Jaz sigurno lahko že prej, polna materinih znamenj, pridelanih na takšnem istem soncu, cel dan na plaži, celo poletje. Polna sem materinih znamenj.
Default avatar
čudim se, čudim je napisal/a:
Škoda je besed. So MONE, ki VSE vedo najbolje ! Sicer se popolnoma strinjam s teboj.

Ravno sedaj poslušam na radiu: v senci, v hladu v hiši naj bodo ljudje starejši od 65 in otroci do 5 let.
Ni bilo mišljeno le do 16h, ampak praktično cel dan, ker je nevarnost vročinskega šoka.
Default avatar
Te dni ni poletje, te dni so izredne razmere in napotkov glede vročine se je treba držati. No, vsaj tisti, ki jih razumejo.
Default avatar
čudim se, čudim je napisal/a:
Ne boš verjela, zakaj? Imamo na voljo polno izdelkov, ki nas ščitijo pred soncem. Reče se jim pokrivala, uv majice, sončne kreme.... Poznamo tudi senčnike in šotore za na plažo. Lahko, da imajo na voljo prikolico. Hvala bogu, da grejo na morje! Itak je samo 1 dan, saj ne hodijo po 3x na teden za 1 dan? Od 1 dneva ne bo nikogar pobralo. Ne rabiš verjet, da se lahko kljub vročini uživa, ampak vedno se bodo našli takšni kot si ti - beri: zateženci! Upam, da nisi sosedi pokvarila dneva s tem sikanjem, kje je hladno in kje ne.
Default avatar
čudim se, čudim je napisal/a:
Za kolk neumne imaš potem nas, če celo pridigo pišeš?
Default avatar
hahahahahhahahaha je napisal/a:
Seveda, sončne kreme so vsemogočne in bodo dve leti starega otroka zaščitile pred tem soncem. Človek se še vedno ni naučil ponižnosti pred naravo, ena krema iz Hoferja (po možnosti) je močnejša od sile, imenovane Sonce. Bravo, aplavz.
Default avatar
V pravem Mediteranu je med 10. in 18.uro od nekdaj "kot izumrlo". Ne srečaš nikogar. Šele trume neukih turistov so podrle ta mir, liki umetno porjavelih bejb pa so prodajali modno zagorelost (ki dejansko sploh ne obstaja). Življenje se v pravem Mediteranu začne zgodaj zjutraj, oz. pozno zvečer, vmes se ne dogaja nič.
Ja, od malih nog se čudim, s kakšno lahkotnostjo se ljudje podajajo na veliko vročino, brez zaščite in brez pameti.
Tudi jaz se trenutno nahajam ob morju, tekla sem med 6. in 7.30, opravila, kar sem imela za opraviti do 9.00, pred 18.30 ne bom stopila iz hiše, oz sence.
Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Default avatar
Dva dni vožnje zato, da si en dan na morju? Ne, hvala, tako neumna pa res nisem.
Vsaj 3 tedne ali pa nič!
Default avatar
izredne razmere je napisal/a:
Berem zgornje teme, ljudje tega res ne razumejo ! ? Ni jim jasno, kaj je preveč ogreto ozračje.Kreme,klobuki;))))
Default avatar
Nina P je napisal/a:
O tem pišem. Kot otrok sem bila cele počitnice na enem dalmatinskem otoku. Ljudje so tam vstajali ob štirih, porihtali svoje vinograde, vrtove in se okoli desetih poskrili v hiše, do večera jih ni bilo ven. To seveda ni mogla veljati za tiste, ki so delali v trgovinah, restavracijah, ampak da bi koga sredi dneva videl na plaži, nikoli. Pa to ni veljalo samo za staroselce, tudi njihove mladine ni bilo na plaži. Tudi njihovih vnukov, ki so na otok prihajali iz Nemčije, Avstrije na počitnice.
Default avatar
aplavz je napisal/a:
A so šli danes res vsi normalni ven, samo jaz moram doma pakirat in spotoma na monu brati samo se tiste, ki jih res nihče drug ne more prenašati???

Zdaj se pa ne mislim več ponavljat.V enem dnevu ti sonce ne bo pustilo nobenega materinega znamenja. Z uporabo teh izdelkov, ki se jih btw. lahko kupi tudi v lekarni, če ti je tako težko sprejeti, da ima Hofer kvalitetnejšo robo od priljubljenih znamk, ki jih uporabljate, boš napolnila baterije in se sprostila. Ampak to je tako, težko, ker se je bolje pritoževati in jamrati?