Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kraški pršut, panceta, slanina …

Kraški pršut, panceta, slanina …

Mi zna kdo na kratko razložiti, v čem je razlika med kraškim pršutom, kraško panceto, slanino, hamburško slanino itd. V receptih se namreč pojavljajo razne te variante, pa nikoli ne vem, kaj je kaj.

Recimo tale recept: http://okusno.je/recept/fusilli-z-buckami-panceto-in-paradiznikom. Tu se rabi kraška panceta. Tule se rabi slanina http://okusno.je/recept/brsticni-ohrovt-s-slanino, tukaj prekajena slanina
http://www.rtvslo.si/zabava/kuharski-nasveti/spageti-v-paradiznikovi-omaki-s-slanino/205486

itd.

kraška in hamburška panceta oz slanina..kraška je temno rdeča, hamburška pa take evtlo rjave barve. kraška je sušena (je suhomesnat izdelek) ona tadruga ni (je vlažna, mokra)

glede sestave pa so po moje oboje mešanice svinjine in govejega mesa, samo nismk 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

http://www.delo.si/gospodarstvo/potrosnik/kraska-panceta-zascitena-v-eu.html
http://www.zps.si/forum/18-hrana-in-pijaa-/572-preana-slanina

pršut in kraška panceta nista toplotno obdelana, hamburška slanina pa je termično obdelana……………….recimo nosečnice, ki še niso prebolele toksoplazmo surovih menih izdelkov ne smejo uživat, termično obdelane pa lahko………….če je označeno samo z slanino, je lahko termično oz toplotno obdelano ali pa ne, into je recimo po domače špeh

Če kose prašiča (stegno, prsni del, vratovino) sušiš na burji, dobiš po nekaj mesecih kraški pršut, panceto, ošokolo….

New Report

Close