Starševski čvek

Očitno prepovedana tema v Sloveniji

Default avatar
Ne vem kaj je z našimi mediji. Ali želijo zgolj umiriti zadevo ali pa nam konkretno prikrivajo tiste prave podatke in ostale informacije.

Namreč po zadnjem obisku premierke Bratuškove v Nemčiji pri Merklovi so naši mediji poročali povsem drugače kot pa nemški mediji. Na nemških televizijah v informativnih oddajah so namreč obisk Bratuškove opredelili, kot da je prišla prosit denarno pomoč k Merklovi. Slovenija naj bi v kratkem času pomoč tudi dobila, vendar pod zelo strogimi skratka posebnimi pogoji. Po poročanju nemških medijev smo že tam, kjer smo se bali biti, in se sami brez njihove finančne pomoči ne moremo več izvleči iz blata v katerem smo pristali!

Naši mediji pa so poročali povsem drugače in sicer v stilu, da je pot katero smo ubrali pri reševanju krize prava. In tu se za naše medije tudi konča.

Zakaj imam občutek, da nas bodo vsi skupaj se pravi naši vladni predstavniki in nemška vlada peljala žejne čet vodo.
Default avatar
Od kdaj tovarišem diši nemški denar?
Default avatar
Nemške banke naj nam samo vrne milijone, ki smo jih zmetali za njihovo dokapitalizacijo, da niso bankrotirale zaradi nezavarovanih posojil Grčiji. Kje je zdaj ta denar? Več sto milijonov nas je koštal prispevek v sklad za "reševanje evra", ki je bil pravzaprav sklad za reševanje nemških NLB-jev. Cela EU je z davkoplačevalskim denarjem reševala švabe in njihove banke iz dreka, zdaj ko so si opomogli z našim denarjem, zdaj bodo pa nekaj pametovali? Naj zdaj oni vrnejo uslugo in ustanovijo sklad za reševanje slovenskega bančnega sistema. A j bodo oni nam posojali za drage obresti tisti denar, ki smo jim ga mi prej šenkali?
Default avatar
linka žal ne morem pripeti, ker ne najdem oddaj v katerih so govorili o perečih zadevah. Bom pa pocukala za rokav sorodnike , ki živijo v Nemčiji in spremljajo situacijo v Sloveniji preko njihovih medijev, da mi posredujejo povezave teh inf. oddaj.

Dejstvo je da nekaj ni povsem v redu, da se nam nekaj prikriva.Morda zaradi tega , da se ne sproži vsesplošne panike na naših trgih in med prebivalci, kot se je to zgodilo v Grčiji.
Default avatar
Pa saj ni to nič novega. Jaz imam vedno občutek, da nekomu nekaj dajejo, ko hodijo naši naokoli. Razne delegacije in mnoge obljube, ki se velikokrat izkažejo le kot škoda za nas. Prav gotovo Bratuškova ni hodila okoli brez veze. Ali je morala it poslušat kakšne ukaze in jih izvajat ali pa smo spet komu kaj dali. V Vatikan je po moje šla tudi zaradi nečesa podobnega. Navzven se šopirimo kot pavi, na vrhu se prav nič ne špara, raja pa tone.
Default avatar
goveja župa je napisal/a:
Malo preveč sposobne si nas predstavljaš. Kaj pa misliš, da predstavlja teh nekaj 100 milijonov ob vsem slovenskem deficitu? To jih naša 'vlada' sprčka z levo roko dok kažeš keks. Zadnja tranša izposojenih milijardic pohaja in ob tem se marsikomu tresejo hlače in kikle. Ampak ni v balkanski mentaliteti, da bi bili sposobni vzdržnega zapravljanja. Jaz si zelo želim, da bi nam še malo bolj na trdo pametovali, kajti sami se ne znamo in nočemo naučiti ničesar.
Default avatar
too good to be true je napisal/a:Torej, tebi je do tega, da bi nam trdo solili pamet tisti, ki počnejo isto kot mi, samo v mnogo večjih in dramatičnih razsežnostih?
Default avatar
Če je ga, šla fehtat - OK. In prav je, da dobimo. Če Grki, lahko tudi mi.

Keč je v tem, da bo ta denar TOČNO sleden, za kaj ga bodo ponucali. In prav je tako.
Ker v SLO ni 'diktatorja', ki bi POŠTENO vodil finance.

In kot že 1000x povedano - prokleta ellita, kam nas je pripeljala! Sama pa še vedno nabija en prestiž Barabe slovenceljske!
Default avatar
goveja župa je napisal/a:
Balkanska mentaliteta in omejenost v "piskru".
Default avatar
PRAVILNO je napisal/a:
Samo to je , da si mi posojil ne zaslužimo, ker jih ne znamo/zmoremo vračat. Iz kredita v kredit na dolgi rok ne gre. Že ti, ki jih imamo nas bodo pokopali.
Default avatar
wd je napisal/a:
Ko je pa bolj udobno ziveti od pufa kot pa pljuniti v roke in zaceti delati. Veljaza vse od tistih na dnu do tistih na vrhu. Ko se bo vrc razbil, bodo pa nehali po vodo hoditi. Prej ne.
Default avatar
pomoč nemčije je napisal/a:
Povezava do enega tiskanega medija, kjer omenjajo, da je Merklova obljubila pomoč Bratuškovi....


http://www.stern.de/wirtschaft/merkel-s ... 37660.html
Default avatar
wd je napisal/a:
Kdo pa je to "mi"? Koliko od tega denarja je šlo v prave roke, koliko pa nekaterim v svoj lasten žep?
Default avatar
moje skromno mnenje je, če hodiš okrog bogatašev fehtaš, brez pardona, ne daješ teemveč jemleš
Default avatar
Ta vlada je prebrisana in zvita,namazana z vsemi žavbami.Tu malo tako,tam malo onako + se denar nabere,kam pa gre je zgodba zase. Ta vlada na svojstven način ustvarja nove tajkune.
Taka je ta stvar in nič drugačna.To je kruto dejstvo.
Default avatar
mi nismo sposobni? je napisal/a:
Mišljeno generalno kot država, individualno, ne vem, sam denarja nisem videl, razen tega , ki sem ga sam zaslužil.
Default avatar
goveja župa je napisal/a:
Tukaj na tem forumu nas je samo nekaj, ki nikoli nismo pljuvali čez Grke. Ampak dejansko razumemo situacijo tako, kot navaja "goveja župa" zgoraj.

Nemčji gre vse bolje, ostali tonejo. Grčija je nemška kolonija. Okupacija Evrope se nadaljuje. Nemčija se vojne ne bo šla več, vojna se nadaljuje z ekonomsko okupacijo. Ko "delamo" za nemško prosperiteto.
Default avatar
NYCI je napisal/a:

A potem je za vas nekaj čisto normalno živeti na račun desetmilijardnih posojil, iz katerih si potem izplačuješ bajne plače z množico bizarnih dodatkov in pokojnine že davno preminulim, vsota prejetih posojil pa se veča preko vseh meja? S pričakovanji, da bo tako lagodno šlo v nedogled.
Default avatar
živel socializem je napisal/a:
Daj preberi še enkrat oba zapisana posta. Kdo je Grkom financiral takšno življenje? Kdo jim je dajal nezavarovana posojila? Nemške banke.