Med.Over.Net

Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

konec zaupanja

Default avatar

bloi

Žal se je po naključju znašel seznam prihoda/odhoda v službo od mojega moža na mizi v hodniku. Bil je 2x skopiran za potrebe izračuna nadur verjetno. En izvod sem takoj spravila v žep, drugega pa pregledovala, ko je prišel mož. Nekaj sva morala še nujno narediti in sem list kar tam pustila. Ko sem se vrnila z opravka, lista ni bilo več. Nič mi ni rekel, ni vprašal kje je drugi list, nič. Se mi je zdelo malo čudno. Ko sem naslednji dan malo pregledala po listu, me je skoraj kap. Prepričana sem, da je ves mesec prihajal po 16h, največkrat pa po 17 uri, na seznamu pa niti en sam dan ni delal do 16h. (Do doma ima 15min in ponavadi vedno pokliče ko štarta, če rabim kaj iz trgovine). Celo kar nekaj dni v tednu je delal le do 14h. Zanimivo. Mi ga pa doma čakamo, 1 šoloobvezen otrok in en dojenček. Priznam, da mi je trenutno res na prvem mestu zdravje dojenčka, saj ima zdr.težave, in da sem ga verjetno malo zapostavila ..ampak, da te ni 2-3 ure po službi domov... ? ne pije alkohola, razen posebne priložnosti, tako da v gostilni sigurno ni bil. Telefon je "čist", saj plačujem položnice in vidim izpisek. Interneta ne zna uporabljati (oz ne zna brisati zgodovine kadar ga ) tudi tam nič. Dela v pretežno moškem kolektivu in razen 3-4 starejših žensk ni nobene, ki bi bila vsaj približno privlačna (sem delala tam tudi jaz, zato vem). Zaradi vsega tega nikoli nisem niti pomislila, da bi lahko imel drugo..
Meni je vse skupaj že neumno, da se s tem sploh ukvarjam v svoji glavi, ampak ne da mi miru in hočem zadevi prit do dna. Zasledovat ga ne morem, sploh z 2 otroci ni teorije. Nimam varstva. Telefon itak odpade kakšno prisluškovanje ali karkoli, ker to očitno ne dela prek tel. Če že, hodi kam direkt. Sumim celo na kakšne prostitutke, nekajkrat je omenil, da ve da tam in tam delajo in celo ve za koga delajo.. ? Sem pa leto in pol nazaj odkrila, da imam streptokok b bakterijo in to slučajno zaradi nosečnosti (ti naredijo test pred porodom) leto dni prej, ko sem bila na testiranju tega ni bilo! TOrej sem nekje pobrala, glede na to , da sem zvesta 100% vem, da je lahko edina varianta mož.
Potem ta moja intuicija in sanje, ki mi ne dajo miru..ne vem. Preveč vsega se je nabralo, da bi samo zamahala z roko in se ne obremenjevala, še posebej, ker vem, da tako kot sem to bakterijo dobila, lahko bog ne daj staknem še kaj hujšega! To mi je najpomembnejše. Bolj kot dejstvo, da me je prevaral, bi me prizadelo, da zvem, da sem zaradi tega dobila kakšno bolezen. Rada bi se obvarovala, prav tako najina dva otroka. Ne bi ga pa rada po krivem obsodila, zapustila ali karkoli, dokler ne dobim kakršnegakoli dokaza. Brala sem o sledilnih napravah na forumu, ampak vsa ta tehnologija je zame španska vas, ne vem če bi bila sposobna prav izpeljati zadevo. Ima kdo kakšen nasvet kako se zadeve lotiti?
Default avatar

anabela2004

www.reklama.si

Kupiš program, kjer je tudi gps sledenje, vse naložiš na telefon in ga spremljaš, kje se nahaja po službi.
Na telefonu zato gotovo ni nič, ker kliče iz službenega.
Če kaj ne boš vedela, ti v trgovini pomagajo ... sama sem sicer razmišljala, pa se potem nisem odločila.

Če imaš kako dobro prijateljico, se ji zaupaj in ti bo lažje. Mogoče lahko njo zaprosiš da si vzame 3 dni v tednu in ga malo počaka pred službo. Ti pa v teh dneh načrtuj kak obisk ali kaj podobnega, povej mu da te ne bo doma. Potem se tudi njemu ne bo mudilo in si bo vzel čas za svoje početje.
Druga možnost pa je, da se naroči na ginekološki pregled in to možu povej. Po dveh dneh mu sporoči, da so našli nekaj sumljivega in da moraš nazaj.Potem pa mu zvečer povej, da kar so odkrili nisi mogla dobiti drugje kot od njega in ga postavi pred dejstvo. Takrat bo tako šokiran, zbal se bo tudi za tvoje in svoje zdravje in ne bo sposoben lagati.

Upam da se vse srečno konča.
Default avatar

dve dejstvi

pred tabo sta dve dejstvi: 1. da te je okužil s streptokokom B in da se hodi nekam sproščat. če ti je povedal, kje so plačljive gospe, ga lahko enkrat počakaš tam. lahko pa čisto mirno vržeš zdr. izvid in izpis ur na mizo in zahtevaš iskren pogovor brez teatra.
Default avatar

mezinčica

Okužba s tem streptokokom ni nič posebnega in verjetno si okužila kar sama sebe.

Sem pa prav ... žalostna, kakšen zakon imaš. Če bi bila vidva kolikor toliko še partnerja, kot se šika, če bi vsaj s tvoje strani ne bilo očitno še starih nerazčiščenih zadev, bi ga verjetno takoj direktno vprašala, kaj je s temi manjkajočimi urami. Tako pa ... ker mu očitno že nekaj časa ne zaupaš, ne vem sicer točno, iz katerega razloga, ker tole o streptokoku bi lahko v parih minutkah preverila na netu, je to samo še en dodaten dejavnik, še en žebelj v krsto.
Mene bi takšna nezaupnica hudo prizadela. Da bi partner imel neodgovorjena vprašanja, pa ne bi vprašal mene, ampak bi raje najel detektiva? Bi ti rada še ostala poročena ali si se že odločila, da gresta narazen? Ker trenutno se trudiš v tej drugi smeri. In če ti ni za ostat z njim, ne rabiš dokazov za karkoli že - s katerim spy programom in zasebnim detektivom lahko dokažeš partnerjeva čustva?
Za prvo si pa na napačni poti.
Default avatar

Nesimislit

Ko misliš, da so v službi same stare in neprivlačne sodelavke, naj te to ne zavede. Večina ljubic niso neke lepotice, ampak samo osamljene ženske pripravljene na sex in s potrebo po malo pozornosti. Tudi jaz delam v pakirnici z 80% žensk. Največje %$&#" so ravno tiste 30+, samske, niti ne lepe, še manj pametne, ki se obešajo po poročenih, njihov opis pa bi ustrezal opisu Princese iz ene druge teme (sem uspešna, pametna, lepa, sexipilna...itd....vendar samska...zakaj že?).
Default avatar

katz

kako pa je s financami, tam vse štima, al ima primankljaj? Ker kurbe stanejo kar precej, sploh pijača. Ljubica pa je lahko znatno cenejša, sploh če ni bogvekaj ali EMŠO, je hvaležna za mlado kri.
Očitno se premalo pogovarjata, saj drugače bi malo povrtala, da mu kdaj pa kdaj ure manjkajo in bi videla kako zgodbico ti bo ponudil. Morda pa ima kake kolege ali hobi (npr. šah, kartanje,...).

Poznam primere, ko so žene štartale na prvo in ostale same in take, ki jih sploh ni zanimalo kod dedc hodi in so še vedno poročene. Kaj meniš katerim je bolj žal? Vedi, da včasih tisti ki vara bolj trpi.
Default avatar

looool

Streptokok B je bakterija, ki jo imamo vsi na koži, v nožnici pa jo ima 1/3 žensk. Testi so velikokrat lažno negativni, tako da je čisto možno, da pred letom dni ni bila prisotna iz tega razloga, ali pa si pred testiranjem jemala kakšne antibiotike (npr. zaradi angine ipd), ki so jo začasno odpravili. Ni te okužil mož, si lahko brez skrbi.

Glede sodelavk se ne zanašat na to, da niso privlačne- to ni noben argument.

O odhodih iz službe bi ga pa jaz kar direktno vprašala in bi po njegovi reakciji videla, ali je kaj sumljivega na tem ali ne, potem pa po potrebi ukrepala dalje.
Default avatar

bloi

Se ravno odločam za nakup sledilne naprave. Žal bom edino tako lahko mirna. Dogaja se še hujše kot se je pred dnevi - sedaj sploh nimava spolnih odnosov, zaspi še preden pridem jaz spat. Ponavadi ni zdržal niti dneva brez, sedaj pa tako.. Ne morem verjeti, da se mi to dogaja, ponoči sem celo imela sanje, v katerih sem ga direkt vprašala in mi je celo povedal s kom vse me je prevaral (znanke, hči od bivšega šefa, prostitutke,..) in da to traja že več kot dve leti.. Zbudila sem se v šoku, bila je 4 ura in nikakor nisem mogla več zaspati,bilo je preveč realno. Bojim se izvedeti resnico, ker očitno bi me zelo zelo šokirala in ne bi vedela kako naprej. Rada ga imam, pa vendar prevaro mislim, da res ne bi mogla nikoli oprostiti. Nočem si pa več metati pesek v oči, zato sem se odločila za nakup sledilne naprave, ta najmanjše, pa bom spremljala en čas. Po eni strani upam, da ničesar ne dobim, istočasno si pa želim izvedeti resnico. To trpinčenje same sebe in premišljevanje o tem me bo res privedlo do blaznosti, da bom videla stvari, ki jih morda sploh ni in zastrupila odnos. Mi je pa večkrat več ljudi že "namignilo",da je žena vedno tista,ki zadnja zve (frizerka, njegova šefica,njegov sodelavec,..) ampak je bilo v sklopu drugih debat ( o drugih ljudeh), zato takrat nisem niti pomislila, da se mogoče gre zame.. uff danes sem že ves dan pod vtisom teh sanj in ko vrtim film nazaj, se spomnem vseh možnih dogodkov, ki bi lahko potrdili njegovo prevaro, zato mi je še toliko bolj hudo.
FInance štimajo, dobi pa dosti napitnine, ne vem koliko in ne sprašujem kako jo porabi. Se dobi tudi poceni prostitutke, mi je razlagala prijateljica, kako so dostopne tudi po 20€ v kombiju nekje v gozdu in da se zvrstijo en za drugim tej moški..gnusno do konca, ampak .. obstajajo.
Vse bolj se mi zdi, da ga peče vest, ker je imel v zadnjem mesecu kar nekaj izjav v stilu : vse so enake, vse imajo črto navpično, nobena vodoravno, ni vredno izgubiti družine zaradi tega... pa moji mami je rekel, da dokler je z mano,me ne bi nikoli prevaral, ko pa ne bo več pa.. (debata je bila o znancu, ki je priznal ženi prevaro)...potem pa kako on ne bi mogel živeti brez nas, da si ne predstavlja več samskega življenja... in take in podobne, čeprav ga sploh nič ne sprašujem o tem...kakorkoli se bo razpletno še vedno ostane vprašanje, kaj bom pol?
Default avatar

žal mi je zate

ker imata tako slab odnos. karkoli boš odkrila, to kar imata sedaj je bolj plehka zadeva, se ti ne zdi? najbrž so ti res nekateri malo namigovali, saj človek v taki situaciji ne ve, kaj na naredi.
če je tvoj kelnar, potem ima prilik več kot dovolj. morda celo novači kakšne prostitutke. najbrž zaradi lasntega miru moraš izvedeti kaj se dogaja. je pa tako, da se svet ne bo podrl, pa kakršenkoli rezultat že bo. morda lahko iz tega zgradita bolj trden in iskren odnos. če pa ne, pa itak škoda časa.
Default avatar

Yo_

In ti si šokirana zaradi sanj oz. to te je tako iztirilo?
Default avatar

bloi

Prva stvar, ki me je sploh pripravila do tega, da razmišljam o morebitni prevari je bilo to, da sem dobila izpisek opravljenih ur pod nos čisto po nesreči, pa sem ugotovila, da ga ni bilo po par ur domov po službi...tudi sama nisem čisto sigurna koliko točno in kdaj, ker takrat pač nisem šla za tem... vem pa, da je delal do poznega, saj sem peljala otroka na vaje vsak dan jaz, ker njega pač ni bilo do 17, 18 ure kakor kdaj.. na izpisku pa , npr. en dan je celo končal ob 13h, domov pa prišel ob 17h.. kje je bil vmes? Ni to pol urce, da bi rekla ok, se je ustavil na drink ali v trgovini.. kakorkoli to je bil začetek. Takrat sem nekako postala pozorna na njegovo obnašanje. Sanje so sigurno posledica mojega celodnevnega tuhtanja o tem. Me je pa prizadelo ja , v sanjah, ko je priznal prevaro. Omenila sem jih, ker se mi zdi pomembna moja reakcija. v primeru, da se prevara potrdi, me bo sesulo.
Default avatar

mezinčica

bloi je napisal/a:
To, da imata zakon, v katerem se ne pogovarjata, ampak samo sumničarita (oziroma verjetno bi morala uporabiti ednino, ker ne vem, ali to počne tudi tvoj mož), te pa ne sesuva?
Default avatar

100%

....ima drugo. Ti povem iz izkušenj.
Največ se vara v službenem času, sploh če je delo take narave, pa šefi in žene dobri/naivni, tako da se da manipulirat in vsemogoče izgovore uprabiti, je tudi najlažje skriti, prikriti, se zlagati, ker preverjanja ni, ne doma ne na šihti.
Prisluhni svoji intuiciji, si zaupaj. ne daj se preslepiti kot večina, pa tudi scen ne delaj, tako boš slejkoprej dobila potrditev svojih sumov.
Če imaš avto ga tu pa tam počakaj pred službo, dojenčka imaš lahko s seboj, ali pa kdaj pokliči v službo na stacionarni telefon, kako uro pred koncem šihta, boš vidlla kaj ti bodo rekli, potem pa njega.

Pri meni je bilo tako, po nekaj mesečnem sumničenju in spremljanju/zapisovanju in občasnem čakanju pred službo, se mi je nekega dne, bolj slučajno, kot namerno zgodilo da sem ga opazila peljati se v en lokal v bližini službe, šla za njim in .... evo.... ga z drugo dobila. Se je lizal z njo, ampak onadva nimata nič oz. on z njo nima nič!!! Saj nista sexala, sta se samo malo lupčkala!!! Halo!!! Ne ližeš se z nekom s katerim nimaš nič!!
Ugotovila potem še to da ima drugi telefon, na šihtu skrit, samo za ljubico/e tako da....s takim nimaš kaj skupaj delat. Ampak on bi še z mano ostal. Ni šans. Ker kdor enkrat vara vedno vara. Če me do zdaj ni cenil in spoštoval me tudi naprej ne bo.
Pogori s takimi so totalno nesmiselni. Ker so lažnivci. Se ne spremenijo.
Bolelo je zelo, ko pa to dojameš in sprejmeš je veliko lažje, ker veš da te ni vreden in greš naprej z dvignjeno glavo. Kaj zdaj govori okrog in dela me ne briga, jaz vem kdo je in kakšen je.
Želim ti da čimprej najdeš svoj mir in srečo.
Default avatar

bloi

mezinčica je napisal/a:
Ne, to me ne sesuva. Mislim, da je sumničavost na mestu, če vidim, da se dogajajo čudne stvari, prej se pa niso. Pa kaj res misliš, da nekoga, ki vara kar vprašaš, če je to res in ti kar tako prizna? Nikoli nisem sumila ničesar, čeprav kot sem že napisala sem morda tudi vmes že dobila kar nekaj namigov različnih oseb v tej smeri, pa jih nisem niti registrirala, sem mu popolnoma zaupala. Sedaj, bolj kot razmišljam in se spominjam, vidim, da sem morda že dolgo "slepa" ravno zaradi tega zaupanja. V kolikor se potrdi, da mi je zvest, super, odlično.. Poskusim pozabit vse skupaj in gremo naprej. V nasprotnem primeru pa .. Midva se dosti pogovarjava, vendar sva o zvestobi razčistila že takoj na začetku in to ni več predmet naših debat.
Default avatar

Tessa

@bloi

vajina načela o zvestobi sta dorekla na začetku. Iskreno. Verjamem.
Toda življenje se nikoli ne odvija na način, ki si ga v nedolžni iskrenosti zamislimo, včasih ubira svoja pota in nam nastavlja ovire, da jih premagujemo in s tem rastemo, se razvijamo, krepimo. Bog ne daj, da bi ostali na ravni 20-ih let! Vse življenjske preizkušnje nas krepijo, nas silijo v akcijo, nova spoznanja.

Ni pomembno, ali bi ti mož priznal ali ne priznal zvestobo. Grešniki priznajo takrat, ko so njihovi partnerji klju prizadetosti sposobni prenesti resnico. Si jo? Potem ne potrebuješ nobene sledilne naprave.

Pomembnejši problem pa je, da se ti zaradi vseh indicev, ki se pojavljajo, ne počutiš dobro. Si v stiski, hudi stiski, če te tesnoba preganja tudi v sanjah. Pa vendar si sposobna počasi sestavljati mozaik in slika bo slej ko prej vidna.

Nujno potrebujeta odkrit pogovor. Ker mož ne sluti tvojh travm, bo dokaj nepripravljen. Ti pa imaš priložnost in čas, da se na pogovor pripraviš. In sicer takole:

1. sprejmi, da je prevara resnična - kaj občutiš (verjetno neznosen strah, v trenutku izgubiš sliko svojega življenja v prihodnosti), obup. Ne odrivaj teh občutkov, nekaj časa zdrži v njih in jih poskušaj prebrati, kaj ti želijo sporočiti. Verjemi, ne boš kolapsirala.

2. razmisli, kako bi reagirala ob njegovem priznanju (če si prvo točko izvedla, bo naslednja lahka, ker ti bo bolečina narekovala, kako bi reagirala) - nato premisli, če je tak način dober, kaj s tem načinom pridobiš

3. Kako bi ukrepala ob njegovem priznanju nezvestobe? Bi bila pripravljena na nov začetek ali bi bila jeza premočna in bi ga spodila.

4. Če bi ga spodila, poskušaj prebrati svoja čustva, kaj ti povedo (najprej boš verjetno čutila zadovoljstvo, nato pa eno veliko praznino in hudo žalost)

5. Če bo mož pripravljen na iskren dialog, potem je vajina skupna pot mogoča še naprej.

Svoje stiske se moraš znebiti, a ne tako, da jo potlačiš. Moraš jo predelat. Moraš se o tem pogovoriti z možem. Lahko pa si zaupaš, da v svojih sumničenjih ne pretiravaš. Najbolj neumno je to, da tedaj ljudje raje poslušamo druge kot sebe.

Dovolj si močna, da sprejmeš kakršnokoli resnico, naj bo še tako boleča. Ni vsaka prevara povod za ločitev, ne pomeni vedno konec ljubezni med partnerjema, ni res, da se prevare ne da predelati in srečno živeti naprej. Pot je naporna in boleča
Default avatar

Tessa

Tessa je napisal/a:
Nadaljujem, ker prejšnjega posta nisem utegnila dokončati.

Vse to, kar sem ti napisala, da se poskušaj postaviti v kožo prevarane žene in spodbuditi vse negativne občutke, ki se ob tem porajajo, je bilo napisano z namenom, da se seznaniš s čustvi, ki bi te ob moževem priznanju zalila. Ko nekaj poznamo, postane strah pred tem manjši, ti pa boš na soočenje pripravljena. Ko razmišljaš o tem, da bi storila ta korak, poskušaj grozljive misli spremeniti v pozitivne. Ne gre za zanikanje situacije in težkih misli, le nauči si sebi in svoji podzavesti dopovedati že vnaprej, da si LEPA, da si MOČNA ženska, da PRENESEŠ vsako resnico, da se znaš SPOSPASTI z vsako oviro, da se IMAŠ RADA. Da ZMOREŠ! Pogovarjaj se sama s seboj, povej vse to sebi v ogledalu.

Zdelo se ti bo zelo trapasto, ampak garantiram, da pomaga. Sprva lajnaš samo besede, ker dvomiš v vse kar si poveš. Potem pa pride do nekega "klika", ko občutiš olajšanj, veliko olajšanje. Ko občutiš, da funkcionira, si ponavljaš vedno znova in znova, kadar te zgrabi panika.

Bolj ko boš umirjena, močnejša boš. Večja zaščita otrokom, ki slutijo, da je nekaj močno narobe. In kar je najpomembnejše, dovolj boš samozavestna, da boš lahko začela pogovor, da bo pred možem suvereno vodila pogovor (takrat grešniki klonejo), predvsem pa te morebitna novica o prevari ne bo razvrednotila.

Morda zdaj še ne razumeš, kaj sem ti želela povedat, a če se boš s problemom soočila, potem ti bodo moji napotki zelo koristili. So večkrat preizkušeni. Tako sem si jaz "reševala življenje ob prevari", ko se o kakšni knjigi Skrivnost, še slišalo ni. Nato sem ta recept predala še kakšni prijateljici v stiski in tudi tam se je obneslo. Takrat, ko se je meni dogajalo, me je v tak način gnal nagon po preživetju, danes pa ti pišem v zrelosti.

Nekako smo gospodarji lastne usode, sami si krojimo življenje. Dogodkov ne moremo preprečiti, lahko pa nadzorujemo, kako jih sprejmemo in prenesemo. Ko boš čez leta gledala na svojo situacijo, oziroma na katerokoli življensko preizkušnjo, ki te je gnala v obup, ji boš hvaležna, ker te žene v osebni razvoj. Če pa se ves čas počutiš kot žrtev, potem obstaneš na mestu.

Želim ti moč in pogum!
Default avatar

ne poslušat

Tessa je varalica tako da ne je resno jemat. Ona pač zagovarja tisto kar je sama počela.
Default avatar

itaq

ne poslušat je napisal/a:
Varala, bila varana, ima/ta zdaj odprto vezo tako da......pa pač to propagira, verjetno, da se bolje počuti
Default avatar

katz

Tessa je zelo racionalno predelala situacijo, poglobi se v njena vprašanja in si odgovori. Pa še izkušnje ima, se pravi ne govori neki bluzator ali pa idealist, ki z življenskimi situacijami nima dosti opravka.
Default avatar

Pikapolonkica

Mezincica, Ce on uporanlja to, te itak lahko sezuva:
checkmate