Starševski čvek

Zakaj točno bi morala biti Hrvaška poceni?

Default avatar

destinacija

Ni mi jasno, zakaj pričakujete, da bi morala biti Hrvaška poceni oz. skoraj zastonj.

Sem sicer bila na Hrvaškem nazadnje pred 4 leti v Dubrovniku, v hotelu s 5 zvezdicami (službeno, sama si ga ne bi mogla privoščiti) in je hotel res na nivoju in ne vem, zakaj bi moral biti poceni.
Default avatar

ja zato

Zato, da bi naši socialci lahko šli s svojimi 3 sončki na morje.
Default avatar

ker smo reveži

ker nimamo denarja, zakaj pa drugega. saj je bilo tudi v socializmu tako, cenene nastanitve, pa hrana od doma. za več ni keša. sedaj pa je hudič, ker imajo gostinci raje goste, ki pokažejo denar, kot tiste, ki žemlje pri zajtrku kradejo.
Default avatar

je cenejša

Seveda, za 5* plačaš več. Je pa teh 5 * čisto nekaj drugega kot npr.v Španiji,Tuniziji,Grčiji. Mi si na Hrvaškem vzamemo apartma s približno dobrimi 3* zvezdicami in nas pride mnogo ceneje kot 3* kje drugje( je precej boljša kvaliteta,jasno). Vidiš, je ceneje.
Default avatar

destinacija

je cenejša je napisal/a:
Jaz veliko potujem po tujini službeno in vedno nam rezervirajo najboljše hotele in ti lahko povem, da se hotel 5* v Dubrovniku (ali Zagrebu) komot primerja s katerimkoli 5* na zahodu. Je pa druga pesem v Turčiji, tam sem bila enkrat v Carigradu v hotelu 5* in moram reči, da ni bilo niti blizu 5*. In še zaračunati so mi hoteli posebej zajtrk, čeprav je bilo že vse plačano in še zelo prepirljivi so bili, skratka ni ravno na nivoju.
Default avatar

fgođ

Hrvaška kot taka ni draga. Ni draga hrana, ni draga pijača, niso drage storitve. Drag je 'privatni smještaj'. 80 evrov za pohištvo iz časa 2. svetovne vojne je meni pač oderuško.
Default avatar

je cenejša

destinacija je napisal/a:
Ravno o tem govorim ;)
Default avatar

Queen

Eh za sosede, žlahto in kolege bo pa ja cenej?
Default avatar

brkica

He he, zato, da se lahko monovke in monovci kregate. En dan, da na Hrvaško hodijo samo prikoličarji in socialci, ki nimajo denarja za drugam. Naslednji dan pa je Hrvaška draga in so druge države cenejše. Hahaha.
Default avatar

asbtg

grebatorska država v razvoju, ponudniki nastanitev morajo čez poletje čimbolj naviti cene, saj je hrvaška obala v ostalih letnih časih bolj ko ne depresivna...

španci/grki, itd. se grejo turizem skozi celo leto, hrvati pač težje
Default avatar

pa kljub temu?

asbtg je napisal/a:
Kljub temu ,da se, po tvojem, Grki in Španci gredo turizem celo leto, so precej dražji od Hrvaške. Razloži to...logiko ;)
Default avatar

S.P.Q.R.

je cenejša je napisal/a:
Španija, Grčija, Tunizija primer urejenih držav kjer vse štima in je tako kot se zmeniš. Zato pa jim gre tako dobro.
Default avatar

ne bo držalo

S.P.Q.R. je napisal/a:
Preberi si post o dopustu v Grčiji malo niže...sploh ne štima vse. Pa za slabšo ponudbo in dražjo.
Default avatar

predraga

Hrvaška je na splošno predraga za tisto kar nudi. Povprečna družina ne gre v hotel 5* ampak v kamp ali apartma - saj nimajo vsi direktorskih plač. Enakovreden apartma z recimo kopalnico, dvema sobama, kuhinjo, teraso, klimo itd. je v Italiji, Grčiji, Španiji pol cenejši. Za isto ceno dobiš na hrvaškem mogoče sobico brez klime, z wc-jem v predelani špajzi 1x1 m2 in pohištvom še iz Kraljevine Jugoslavije. Cene visoke, ponudba nikakva. Rešuje jih samo obala in morje, ki ga bodo zasrali, če ne bodo kmalu začeli graditi čistilnih naprav.
Default avatar

asbtg

pa kljub temu? je napisal/a:
glede na ponudbo, so cene v grčiji in španiji neprimerno ugodnejše.. luštni, vzdrževani hotelčki blizu čudovitih plaž
hrvaška pa 3/4 nekih skal, da se pobiješ, ko lezeš notr, in hoteli s 50 let staro opremo, večina brez wi-fija in klime..

seveda je to posplošeno, imaš tako slabe hotele/lokaciji v grčiji, kot dobre na hrvaškem, ampak povprečje je krepko na eni strani
Default avatar

cvoiđ

S.P.Q.R. je napisal/a:
To o Grčiji je najbrž joke. :)))
Default avatar

kak link?

predraga je napisal/a:
A lahko daš kak link od dobrega in poceni apartmaja v Grčiji? Ker če mi najdeš, takoj rezerviram...
Default avatar

potrudi se

kak link? je napisal/a:
Malo se potrudi. Pred sezono dobiš apartmaje že za kakih 10 Eur po osebi, v sezoni pa okoli 30 Eur. Pa ne preko agencij.
Default avatar

ja itak

predraga je napisal/a:
Podpišem. Smo že bili v kar nekaj apartmajih drugod po tujini, na Hrvaškem ne, po zelo ugodnih cenah. Včasih malo gledam ponudbo na internetu - za višje cene kot smo joh mi plačevali v Italiji, Španiji, na Portugalskem..., nudijo Hrvati apartmaje, ki že na slikah prav ubogi zgledajo, kakšni so šele v resnici.
Da ne govorim o vsej dodatni ponudbi, ki drugod je, na Hrvaškem pa baje bolj uboga.
Sicer pa je večini tistih, ki hodijo na Hrvaško (vsaj po tem, kar tule berem), pomembna edino plaža. Pa poceni pivo in zvečer sprehod ob štantih pa sladoled in je dovolj za dober dopust.
Default avatar

Metody

destinacija je napisal/a:

Ti imaš denarja preveč in ne veš kaj bi še kupila z njim.Ne veš kaj je to poceni in da je v Slo.vse več revnih,ki nimajo za hrano kaj šele dopust.In ti greš spraševat take bedarije.