Avtomobilizem

Odgovarjajo:

Na testu: Seat Leon FR 2.0 TDI

Default avatar
Na test sem prevzel Leona FR.

V primerjavi s testnim Golfom ( http://avto.over.net/clanek/volkswagen- ... mfortline/ ), ki ga je imel Anej na testu je presenetljivo - po teh. podatkih - Leon FR ekonomičnejši. Z 1 mm krajšo medosno razdaljo, večjo maso, manjšim tankom za gorivo za 5 litrov in večjim prtljažnikom.

________
Podatki:
Motor / menjalnik: 2.0 TDI (110kW/150 KM) / 6. st. roč.
Poraba po ECE: 5,0 / 3,6 / 4,1 l (CO2: 106 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 215 km/h / 8,4 sekund
Dolžina / širina / višina: 4263 / 1816 / 1459 mm
Medosna razdalja: 2636 mm
Teža: 1301 kg
Posoda za gorivo: 5o l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 380 l

Osnovna cena (1.2 TSI, Reference): 13.990 EUR
Osnovna cena testnega modela: 20.570,00 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 24.335,00 EUR
(dodatna oprema: čustvena rdeča barva, rezervno kolo 18", kartografija Evrope, 306 EUR - multifunkcijska kamera, 398 EUR - alu platišča Performance, 500 EUR - parkirni senzorji spredaj in zadaj + optični parkirni sistem, 133 EUR - paket Varnost, 112 EUR - tehnični paket, 439 EUR - zimski paket, 1.010 EUR - LED paket, 867 EUR - navigacijski sistem)

Če imate kakšno vprašanje, mnenje o tem vozilu, kar na plano z njim.
Default avatar
meni je bil prejšnji bolj top...sploh una cupra k si jo mel ti na testu.
Default avatar
Kje je ta test?
Default avatar
Pa je poraba res nižja od golfa?
Default avatar
tt rs je napisal/a:
Anej je v testu Golfa 7 napisal: "Realna poraba goriva se giblje med 5.5 in 6 litri. Liter manj boste doživeli zgolj z enakomerno vožnjo po regionalnih cestah ali avtocesti." ( http://avto.over.net/clanek/volkswagen- ... mfortline/ )

Pri mojem močnejšem Leonu FR se poraba giblje trenutno po izključno mestnem režimu okoli 6 litrov. Sporočim še kako se bo Leon izkazal na relaciji.
Default avatar
Prešjnji leon cupra r mi je bil bolj všeč... Sem si danes novega pogledala pa me ne prepriča tako kot prejšnji.
Default avatar
Kaj bi raje vozil, golfa ali leona?
Default avatar
Iztok, novega Leona še nisem vozil, zanima me, pa kako se tale primerja z Golfom glede podvozja in volana? Prejšnji je bil sicer trd, vendar fajn za vozit. Po Octaviji, ki se nagiba, a je pretrda me zanima, če je tudi Leon slabše nastavljen, sicer A3, ki ga tudi testirate že zaradi modela ni mogoče primerljiv, ampak vseeno, a so razlike, ki jih tovarna po moje dela precej načrtno zadnje čase?
Default avatar
Frenk1 je napisal/a:
Podvozje se odziva praktično enako kot pri Golfu, nekih bistvenih sprememb ni. Kot je že Anej omenil v testu Audija A3 ( http://avto.over.net/clanek/audi-a3-spo ... on-16-tdi/ ) gre za isto platformo, zato tudi ni za pričakovati nekih razlik. So detajli, vendar zanemarljivi. Audi je izmed te trojice najbolj udobno naravnan, če lahko tako rečem. Potem je Golf in nato Leon... A to so zelo majhna odstopanja, ki predvidevam, da jih povprečni uporabnik niti ne opazi. Več je razlike v sedežih, ki jih ima Audi A3 denimo boljše, kot Leon - govorim o prednjih dveh.
Default avatar
CENEJŠI a športnejši "NEMEC" :D
Default avatar
avtojug je napisal/a:
se kar strinjam. seate pa škode kupujejo pametni in iznajdlivi

Moderatorji