Mladi, ljubezen in spolnost

Nesreča na celovški

Default avatar
Golf vpleten v nesrečo, kjer so že umrli 3 atleti naj bi bil viden na ulicah Ljubljane kako drvi ..mami mi je rekla, da je slišala, kako naj bi se taxisti opozarjal med sabo na norca v Golfu!

A kdo kej ve o tem... kdo ve kje je to pisalo. Na delo.si piše;

Peter Kralj , tiskovni predstavnik policije, pa nam ni potrdil informacij, da je bil v trčenje vpleten avtomobil VW golf v noči s sobote na nedeljo opažen na več cestah po prestolnici ter da je vozil z veliko hitrostjo.
Default avatar
Verjetno je peljal prehitro ja, ampak ve se, kdo je komu odvzel prednost, tako da o vprašanju krivde ne more biti govora. Poleg tega se ve, koliko atletov je bilo v avtu.

Mi je zelo zal za njih, vendar ne želim kriviti golfa za nesrečo.

Lep pozdrav
Default avatar
gneča v vectri je bla 100%, ampak a res misliš, da bi šel avto (s 7 potniki) iz neprednostne smeri izsiljevat drugo vozilo?

A ni bol logično da je golf tako prletel, da ga pri začetku zavijanja voznik vectre sploh ni videl. Ker če bi se voznika vidla, bi zihr tugi golf bremzal. Tako je pa golf took prletel da je blo za vse skupaj prepozno.

..po mojem mnenju.
Default avatar
Če so zavijali 5 km na uro, potem je to mogoče, vendar glede na to, kakšno je to križišče, bi morali avto videti.

Sicer pa . . . . . bodo že strokovnjaki ugotavljali kako in kaj. In še to . . če je kdorkoli videl divjanje golfa po drugih ulicah, ni nujno, da je tudi v tem križišču tako divljal.

Ne poznam pa niti voznika golfa, niti atletov (osebno) tako da mi je enako kot takrat, ko se nekdo drug smrtno ponesreči na naših cestah. Bi pa rad dejal, da mi ni všeč, ko iščeš priče, ki so videle divjati golfa. To bodo naredile pristojne službe.

***gneča v vectri je bla 100%, ampak a res misliš, da bi šel avto (s 7 potniki) iz neprednostne smeri izsiljevat drugo vozilo?***

Ne mislim tudi, da bi nekdo tako divljal po ulicah. In ne mislim tudi, da nihče ne izsiljuje prednost iz stranske ceste. Žal se to dogaja.
Default avatar
Od kje ti podatek, da voznik golfa ni bremzal?
Ni logično, da da je bil voznik golfa ob pričetku zavijanja vektre daleč. Če bi bil daleč bi bremzal, razen če je bil voznik tako neizkušen da ni našel bremze. Sicer pa je križišče kljub rahlemu ovinku dovolj pregledno, da bi bil golf viden dovolj zgodaj tudi če bi vozil 3x prehitro.


Žal je voznik vektre spregledal golfa, zakaj ne vemo, trenutek nepazljivosti je dovolj za nesrečo. Hude posledice pa je poleg prehitre vožnje golfa pripisati tudi preveč natovorjeni vektri, neprivezanosti in pa dejstvu, da je vektra z bokom udarila v železni drog.

Zdej bosta kriva oba voznika. Kaj pa tisti, ki je postavil drog? Ta pa nič. Na smučiščih so taki drogovi še posebej zavarovani, tudi ob cesti bi bili lahko drogovi take kvalitete, da bi se zlomili, ne pa da ob trku drog ostane cel, avto pa čisto zbit.
Default avatar
Policaji so podali kazensko ovadbo tudi proti drogu (oziroma lastniku le-tega).
Default avatar
Hehe, misliš kaj si pogruntal. Verjetno ne veš, da so pozimi, ko so se policaji sami raztreščili na avtocesti zaradi poledice so policaji podali kazensko ovadbo proti "cesti" ne sicer proti lastniku temveč upravljalcu ceste.

V tem primeru zagotovo ne bo tako, ker država ni oškodovana. Bodo raje našli krivca pri šoferjih. Se jim bolj splača.
Default avatar
Takih "norcev" in takih "golfov" je na žalost vse več! Pa tudi takih, ki kar zavijejo levo!

Obilo uspeha!
Default avatar
" norci" ??????

Dovolj je trenutek nepazljivosti, da pride do take nesreče, spregledaš nekoga , obrišeš nos, pogledaš na uro ali na rob ceste in nesreča je tu. Tako včeraj kot pred mesecem na dolenjki. Kaj takega se lahko zgodi vsakemu.
Default avatar
Ta križišče je eden izmed najbolj pasjih v LJ. Ko voziš prot Centru je rahel ovinek v desno (v levo če greš proti Šiški) , in glih tok rahel, da če prletiš več kot 100km/h (tok kukr golf) si od "ovinka" v križišču u 2 sekundah.
Poleg tega je tm tut una Slaščičarna Jagoda, pa še ena rumena stavba, k zdej ne vem kaj majo notr, včasih so pa kolesa prodajal.

In mislm, da se je nesreča zgodila glih zarad tega.

Vectra je zaradi obilico ljudi malce počasi zapeljala v križišče, Golf je pa pridrvel in blo je kar je blo.Ne bom pametoval, dokler policija ne pove, kaj je v resnici bilo.


To je samo moja predvidevanja.


Je pa res, da je ta Golf star znanec vseh nas Ljubljančanov, ki se malce zanimamo za avtomobilzem.
Golf je VR6, kar pomeni, da je to "žival". In na mokrem je tako žival težko obvladati, pa tudi če si izkušenj voznik.
Default avatar
bravo Gigi, končno en ki je prav napisal

se strinjam s teboj, Vectra je zavijala na levo, zaradi rahlega ovinka oz. bolje povedano, Celovška tam, spremeni smer za nekaj stopinj, voznik Vectre ne vidi dalj kot do kioska in je zagotovo (se upam trditi) videl prazno cesto, voznik golfa pa, če je pripeljal več kot 100 km/h, ni mogel videti, kaj se dogaja na cesti, ker mu pogled zakriva Jagoda in videoteka, poleg tega Celovška zavije za par stopnj in je sploh pri tej hitrosti bil v nekaj sekundah v križišču, tako da je bilo nemogoče bilo kaj ukrepat

po moje, je kriv voznik golfa

je pa res, da je to samo moje laično mnenje in da bodo že pristojni ugotovili, kaj in kako se je zgodilo

vseeno pa, ne bi bil rad v koži obeh voznikov, ne glede na to, kdo je povzorčil nesrečo
Default avatar
Dokler stojiš in čakaš, da boš zavil v levo, je cesta pregledna, vidiš daleč proti Šiški. Ko zaviješ in se pomakneš v križišče, pa seveda ne vidiš več, voznik vectre bi moral paš počakati, preden je zavil v levo. Jaz tam zavijam vsak dan, ker tam blizu stanujem in poznam razmere.
Zavijanje v levo je bilo izsiljevanje prednosti. Olajševalna okolnost za voznika vectre je le to, da je golf vozil prehitro. Oteževalna pa, da je imel v avtu preveč ljudi, ki niso mogli biti privezani, da so vsi skupaj celo noč veseljačili (športniki!), in da je imel v avtu svoje športnike, za katere bi moral še toliko bolj skrbeti. Voznik vectre je bil izjemno neodgovoren, posledica so pa trije mrtvi. Pa še vprašanje alkohola je tu. Jasno pa, da je tudi voznik golfa bil neodgovoren divjak. Krivda je obojestranska.
Če bi voznik vectre počakal, kot bi moral, bi golf lahko vozil tudi 200 km/h, pa ne bi bilo nič. Ali če bi voznik golfa vozil 60 km/h, kot je tam dovoljeno, in bi trčil v vectro, najbrž tudi ne bi bilo hudega.
Default avatar
Tudi meni se zdi blazno hecno, da so voznika Vectre ovadili zaradi izsiljevanja, ker kot piše, je voznik golfa vozil več kot 100km/h, kar res nanese kako sekundo v času od prazne ceste do tragedije. Moram reči, da so v tem križišču same pizdarije. Lani je povozilo pešča, letos pa to :-((. Živim točno nasproti tega križišča in vam povem, da pogled na vse skupaj ni bil prijeten.

HeavyD, tudi jaz sem slišala iz večih virov o tem norem golfu. Škoda, da ga je šele to ustavilo :(
Default avatar
ja...in bo šel drog v zapor.

lp ajs
Default avatar
Mogoče bo pad dobu samo pogojno,
ker ni stal tam na svojo željo, ampak je
bil na dolžnosti (still talking about drog).
Default avatar
kriv je lahko edino voznik golfa in popolnoma nihče drug, pa kaj potem če mu je vzel prednost, če bi golf vozil po predpisih se to nebi zgodilo, zdej pa zajebi
Default avatar
torej, če bi jest odločal v tem primeru, spišem tako kazensko ovadbo proti vozniku golfa, da gre po obsodbi direktno na povšetovo in to do konca življenja.

ker divjat po cesti s hitrostjo 170 km/h, in to v mestu, kjer je omejitev 60, mislim to je pa bolan človek, nimam kaj drugega za povedat.
Default avatar
predpise sta krsla oba, zaletu se je pa sam en....
Default avatar
Če bi bil pa voznik golfa trener ali športnik,bi bil pa kriv tisti,ki je izsilil prednost in nihče drug!
Default avatar
A 170 km na uro je vozil ?

Potem pa to povej policistom, ker oni tega tako natančno (še) ne vedo.