Forum.Over.Net

Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture

Nataša P

mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine

Gordana Rodinger

E -bralnik

Default avatar

roux

Pozdrav

Mene zanima nekaj v zvezi z Kindlom. Ker ga mam namen kupit me skrbi ena stvar, namreč mam vse knjige v formatu ePub ampak med lastnostmi pa piše, da ga Kindle ne podpira, a se da kako ta format vseeno brat?


Hvala za odgovor
Default avatar

Mimoidoči

Calibre.
Default avatar

EsimoN

Kolikor je meni znano ne bo nič iz tega. Če želiš brati eknjige v EPUB potem boš težko skonvertirala AZW formate v bilokateri odprti format. Moj nasvet bi bil da si kupi odprtodostopni bralnik a to trenutno ni ta tema..
Default avatar

Katja10

@roux: seveda se da iz EPUB konvertirati v vse Kindle formate, preverjeno & brez težav (z uporabo Calibre) Tudi iz Kindlovega MOBI v EPUB ni težav. Kako je z AZW v EPUB, pa še nisem preverila, ampak najbrž gre tudi.
Default avatar

EsimoN

Katja10: Ali niso vse eknjige na Amazonu zaščlitene tako da jih ne moreš konvertirat?
Default avatar

EsimoN

roux: Jaz bi ti kakeršnokoli konvertiranje odsvetoval, ker takšne eknjige nikoli niso takšne kot bi morale biti (dostikrat so zamiki vrstic napačni, slike in podobno je popačeno, itd). Če hočeš brati amazonove knjige si kupi Kindle, če hočeš brat epub si kupi tak bralnik.
Default avatar

Katja10

Knjige kupujem/dobivam iz različnih virov (izmenjava, zaradi svojega poklica sem in tja kakšno dobim od avtorja, nakupi drugje (.pdf), brezplačni klasiki ...) Pzp. sem jih pri Amazonu kupila samo nekaj.

Kar zadeva kakovost konvertiranja: ja, včasih pride do nepotrebnih presledkov med vrsticami - če gre za brezvezen krimič in me moti, knjigo odložim in pač vzamem drugega - te robe je vedno dovolj ;-) Če pa gre za stvar, ki bi jo res rada prebrala, pa malo potrpim, kupim ali si izposodim papirnato ali pa tako v ustreznem formatu. Če gre za knjigo s slikami/diagrami/strip, raje vzamem papirnato.