Forum.Over.Net

Knjižni molji in pravopis

Odgovarjajo: Nataša Purkat, univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture • mag. Gordana Rodinger, prof. slov. j. in zgodovine

Za vse ljubitelje dobre knjige. Posebna stran, ki vam ponuja veliko koristnih nasvetov in informacij iz knjižnega sveta.

Nataša Purkat , univ. dipl. slovenistka in sociologinja kulture

Nataša P

mag. Gordana Rodinger , prof. slov. j. in zgodovine

Gordana Rodinger

vračam se v slovenijo brat knjig :)

Default avatar

komajeva žena

po nekaj letih se vračam v slovenijo za par mesecev. počivat pred naslednjo veliko življensko spremembo :) živim v tujini, selim se spet v neko tretjo državo.

v deželi, kjer se trenutno nahajam, berem leposlovje v njihovem jeziku, ki je zares krasen, ampak ni materni. v deželi, v katero se odpravljam čez nekaj mesecev, dvomim da mi bo kdaj uspelo prebrati knjigo njenem jeziku (arabščina:).

sem strastna bralka, nekoč sem požirala knjige. zdaj nimam časa - dva majhna otroka, nobenih babic, mož, ki dela cele dneve in še moja služba - zvečer preberem par vrstic in seveda zaspim.

slovenije se strašno veselim. narave, družine...in seveda branja in knjižnice in knjig in slovenskega jezika.

prosim, svetujte mi - imela bom kakšne 3 mesece - in prebrala bi rada čimveč dobrih knjig, ki sem jih zamudila v zadnjih letih v tujini.

če bi imeli na voljo časa za samo omejeno število knjig, katere bi le-te bile?

hvala!

ps. 50 odtenkov sive in pdb. ne pride v poštev.
Default avatar

hermiona

Priporočam, da malo prebereš naše mesečne teme (junijsko branje, kaj beremo aprila....), kjer pišemo o knjigah, ki jih beremo in najdeš tisto, ki bi te mogoče zanimala.

Sicer pa - ali te zanimajo vse knjige v slovenskem jeziku ali le knjige slovenskih avtorjev?

Mimogrede, če boš šla čez nekaj mesecev v Savdsko Arabijo (ali kam tam okoli), priporočam knjigo Girls of Riyadh, Rajaa Alsanea:-)
Default avatar

Enka

hermiona je napisal/a:
Sicer pa - ali te zanimajo vse knjige v slovenskem jeziku ali le knjige slovenskih avtorjev?
Tole vprašanje je tudi meni obviselo v zraku.
Default avatar

Iza1976

komajeva žena


tudi jaz sem strastna bralka in verjemi mi, da vsako knjigo ki pride prvi dan v knjižnico jo dobim prva.............če želiš mi piši na zasebno pošto [email protected] pa ti povem cel seznam RES RES RES DOBRIH KNJIG
Default avatar

Kerstin

Ne zameri mi, če vprašam nekaj, kar se mi zdi res čudno: če si tako strastna bralka in tako hrepeniš po knjigah, napisanih v slovenskem jeziku (oz. prevedenih vanj?), zakaj si vsaj nekaj knjig preprosto ne kupiš, ko boš tu, in jih vzameš s seboj? Strastna bralka v tujino brez knjig v najljubšem oz. maternem jeziku? Mi kar nekako noče v glavo. Raznorazne žepnice so žepu kolikor toliko prijazne, potem so tu še akcije itd.
Če te zanimajo bolj knjige slovenskih avtorjev, pokukaj v teme Kresnik 2010, 11, 12, 13, 14.
Sicer pa med lahkotnim branjem (a ne v stilu Woodiwissove ali 50 shades of whatever) priporočam Tess Gerritsen - njene kriminalke so res fine, niso tiste ful klasične (če ne maraš kriminalk, ti bodo vseeno všeč). Soba Emme Donoghue že ni več lahkotno branje, a se zlahka in hitro prebere. Otrok 44 (T. R. Smith) isto. Pokukaš lahko tudi v teme Poletno branje ipd.
Lp,
Kerstin
Default avatar

stefanie

Iza tudi men zanima sezanam res dobrih knjig, bi ga lahko posredovala zasebno. ti bom hvaležna.