Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kakšna je trazlika med različnimi čevapčiči

Default avatar

nimam pojma

Nisem kupovala čevapčičev 100 let, danes sem jih pa hotela kupit in spečt za kosilo, ampak sem naletela na polno škrinjo različnih vrst. Bili so sarajevski, leskovški, kamniški in še cel kup. Kakšna je pa razlika med njimi, kateri so najboljši? Jaz sem vendo mislila, da so čevapi pač čevapi, mleto meso in to je to.
Default avatar

cena

Razlika je v ceni, to je to :)
Default avatar

je*emti

vse sprobaj .... po abecedi
Default avatar

več vrst jih je

Razlika je velika, v receptih, sestavinah in okusih. Seveda pa tudi v cenah. Kateri so najboljši ne vem, ker imamo vsak svoj okus. Tisti, ki so všeč meni, ne bodo všeč tebi in obratno. Najbolje, da vse sprobaš, potem pa kupuješ najboljše.
Default avatar

nimam pojma

Zgleda tudi vi nimate pojma. Cene so bile pa za vse skoraj enake.
Default avatar

Kalisto

Razlika je lahko tudi v mesu, iz katerega so. Nekateri npr. so iz mešanega mesa, nekateri so samo goveji ...
Default avatar

milonca nepr.

Meni osebno so najboljši od Ave. Ne glede na to, kjer jih pripravljaš (žar, ponva), so zunaj hrustljavi, znotraj pa sočni in mehki.

Leskovački so malo pekoči, sarajevski so samo govedina.
Default avatar

no-ja

Leskovački, če so pravi, pečejo, meso je pa od junca - tri vrste: vrat, plećka in flam (potrbušina).

sarajevski so iz mešanice junca in ovce (v glavnem), pa ne pečejo:)))

Recimo.))), seveda so pa tu še druge finte, ki jih poznajo kuharji - ampak, v glavnem, v pravem sarajevskem čevapu in nobene sledi svinje. In leskovački so daljši, mislim da je mera tam okoli 10 cm, drugi so okoli 7 cm.

Ostali so pa ponaredek.)))
Default avatar

Yo_

A da je tolko zapakiranih sort? Moram it pofirbcat, ker jih drugače vedno sama delam.
Default avatar

si vzamem čas

Nam so pa vsi kupljeni industrijsko našibani iz mašin zanič, ker so absolutno preslani, ker vsebujejo sredstva, ki preprečujejo oksidacijo in da ostane meso lepo,rdeče barve ( kemija), ker so vakuumsko pakirani v barieri (plin, spet kemija), ker so gumijasti, ko so pečeni, ker nekateri vsebujejo nitritne soli, nekateri tudi sodo bikarbono v mešanicah, ki jo delajo mesarji na prodajnem mestu...

Najboljši so doma narejeni, iz posebej zmlete mlade govedine odrezanene od kosa pri preverjenem prodajalcu ali rejcu, ne iz sklede iz vitrine z že namletim mesom po nizki ceni (vse sorte not namleto), pa po želji še malo dodane ovčetine, sol. poper, česen, pomželji malo sveže čili paprike, pa obvezno brez sode bikarbone, kot po raznih oštarijah, da potem rigaš in prdiš in trpiš in ti je žal, da si sploh to jedel...

Ni vsak današnji "čevapčič" na voljo vsepovsod pravi gurmnaski čevap!
Default avatar

[email protected]

milonca nepr. je napisal/a:
Ave so res najboljši (če kupiš narejene, drugače itak domači zmagajo). Pa še brezglutenski so, to je dobro vedeti, če ima kdo celiakijo.
Default avatar

preslani so

Pakirani so res vsi totalno preslani!
Default avatar

u2

nam so najboljši sparovi xxxl,ave so dobri,pa Anton-ovi so super!
Kakor za koga
Default avatar

mi pa...

Mi pa že nekaj let jemo samo puranje in ne grem nikoli več nazaj na svinjino-govedino...
Default avatar

tudi zato

Tisti, ki imate "omrtvičene" in zavedene brbončice z uživanjem npr, Vegete, natrijevim glutaminatom iz drugih jedi ali pa nikotinom iz cigaret, so vam vsi ti industrijski dobri, ker vaše brbončice ne okusijo tistega, kar bi dejansko morale: pretirano sol in večji odstotek maščobe, predvsem loj,ki se lahko lepo zakamuflira v mase za čevapčiče. Zato so vam čisto dobri vakumsko pakirani čevapi.