Imamo parcelo, kjer bi šlo za nadomestno gradnjo...dohodki 2300 EUR/mesečno, prišparanih 15 000 EUR. Bi si v teh časih upali v gradnjo?. Trenutno živimo v najemu, v zelo malem stanovanju, tako da dolgoročno bo treba nekaj ukrenit
Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!
dfasf
Dornroeschen2
ilons
dfasf
minnie74
Nadomestna gradnja ne obstaja več, zato ne računajte na neplačilo komunalnega prispevka. Za gradnjo pa gre vsaj 600€/m2. Pa še oprema nekaj stane. Jaz ne bi šla v gradnjo. Banke pa tudi brez nekega pologa ne dajejo kreditov.dfasf je napisal/a:Imamo parcelo, kjer bi šlo za nadomestno gradnjo...dohodki 2300 EUR/mesečno, prišparanih 15 000 EUR. Bi si v teh časih upali v gradnjo?. Trenutno živimo v najemu, v zelo malem stanovanju, tako da dolgoročno bo treba nekaj ukrenit
zidaj
ena mona
b2
ena mona
suhoparna realistka
Sedem let ste živeli v eni sobi, v hišo ste se vselili, ko je imel starejši otrok verjetno okoli devet, deset let, to je pa že starost, ko jim vrt, bazen in peskovnik skoraj nič več ne pomeni ... Meni je to prehuda varianta.ena mona je napisal/a:Ja bi šla. Ampak 15000 ni skoraj nič pri gradnji (za začetne papirje)-razen, če boste (skoraj) vse delali sami. Pojdi na forume portala Podsvojo streho- tam so največji majstri in poznavalci. Pazi pa z nadomestno gradnjo-včasih se je dalo dokaj enostavno nov objekt postavit, sedaj pa je skoraj isto kot gradnja nove hiše.
In ja-midva sva imela podobno prišparanega, ko sva začela. Seveda brez kreditov ni šlo. Tudi mi smo živeli v najemu. Potem smo se preselili k mojim staršem (v eno sobo je šla 3-članska, nato 4-članska družina). Po 7 leti gradnje smo se lani končno vselili. Gradila sva v času, ko so bile cene 30% višje kot sedaj, je pa res, da danes takih kreditov ne dobiš več. Še tri leta hipoteke, do takrat raje ne mislim na gradnjo. Je pa hiša špartansko opremljena, pa nam nič ne manjka (razen kuhinja, pa par garderobnih omar))))))))) V primerjavi s stanovanjem, je življenje v njej pravi luksuz- sploh zaradi okolice in prostora za otroke.
ninanana55
odvisno
težkoo
Mi si upamo
jaz bi prodala parcelo
Podpišem iz lastne izkušnje. Mi smo se preselili v hišo, ko sem bila stara 9 let in sem počasi prihajala v puberteto. Od prej imam v spominu dolga leta vse dneve samo cegle, mivko, mešalec in "ti pejd pa stran". Hvala za takšno otroštvo in za celo življenje pokvarjene odnose s starši. Hišo lahko ima zaradi mene kdor hoče, jaz sem se odselila pri devetnajstih. In malo neumno bi se mi zdelo, ko bi me kdo kdaj terjal za skrb za starše in plačilo doma zanje. Zakaj že? Naj prodata svojo hišo, ki jima je tako veliko pomenila. Gradila sta jo zase, ne zame.suhoparna realistka je napisal/a:Sedem let ste živeli v eni sobi, v hišo ste se vselili, ko je imel starejši otrok verjetno okoli devet, deset let, to je pa že starost, ko jim vrt, bazen in peskovnik skoraj nič več ne pomeni ... Meni je to prehuda varianta.ena mona je napisal/a:Ja bi šla. Ampak 15000 ni skoraj nič pri gradnji (za začetne papirje)-razen, če boste (skoraj) vse delali sami. Pojdi na forume portala Podsvojo streho- tam so največji majstri in poznavalci. Pazi pa z nadomestno gradnjo-včasih se je dalo dokaj enostavno nov objekt postavit, sedaj pa je skoraj isto kot gradnja nove hiše.
In ja-midva sva imela podobno prišparanega, ko sva začela. Seveda brez kreditov ni šlo. Tudi mi smo živeli v najemu. Potem smo se preselili k mojim staršem (v eno sobo je šla 3-članska, nato 4-članska družina). Po 7 leti gradnje smo se lani končno vselili. Gradila sva v času, ko so bile cene 30% višje kot sedaj, je pa res, da danes takih kreditov ne dobiš več. Še tri leta hipoteke, do takrat raje ne mislim na gradnjo. Je pa hiša špartansko opremljena, pa nam nič ne manjka (razen kuhinja, pa par garderobnih omar))))))))) V primerjavi s stanovanjem, je življenje v njej pravi luksuz- sploh zaradi okolice in prostora za otroke.
suhoparna realistka
Garaža in klet staneta, kar se tiče gradnje, isto kot stanovanjska površina. Tako da je to kar luksuz. Skromna gradnja je nepodkletena hiša pritličje in nadstropje, s shrambo v pritličju in kvečjemu nadstreškom za avto.odvisno je napisal/a:Odvisno.
Šla bi recimo v gradnjo manjše hiše, stanovanjskega prostora do 100m2, garaža, pod garažo klet, nadstrešek za drug avto, kar zdavea opremo pa sem itak minimalist in se ne palim na hude luksuzne stvari.
Dobro bi pa razmislila o prodaji in potem plus kredit za nakup stanovanja. Mislim, jaz nisem suženj štirih sten in me življenje v bloku nič ne moti.
za quoute
jezna smrekca
Ko te berem, se mi obrača. Zato, ker sta se z možem odločila, da vidva pa hočeta bajto,ste štirje natlačeni živeli, na koliko? 10 kvadratih? Je blo nujno treba vmes naštepat še enega otroka a ne?7 let ste gradili? Sedaj verjetno sedite na tepihih, a ne? Imate vsaj vsak svojo postlo???ena mona je napisal/a:In ja-midva sva imela podobno prišparanega, ko sva začela. Seveda brez kreditov ni šlo. Tudi mi smo živeli v najemu. Potem smo se preselili k mojim staršem (v eno sobo je šla 3-članska, nato 4-članska družina). Po 7 leti gradnje smo se lani končno vselili. Gradila sva v času, ko so bile cene 30% višje kot sedaj, je pa res, da danes takih kreditov ne dobiš več. Še tri leta hipoteke, do takrat raje ne mislim na gradnjo. Je pa hiša špartansko opremljena, pa nam nič ne manjka (razen kuhinja, pa par garderobnih omar))))))))) V primerjavi s stanovanjem, je življenje v njej pravi luksuz- sploh zaradi okolice in prostora za otroke.