Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Spoznan za krivega ostalih kaznivih dejanj?

Default avatar

Zmedenost

Pozdravljeni!

Pred letom dni sem delodajalca zaradi izvrševanj kaznivih dejanj nad mano in zaposlenimi prijavil upravi.Sedaj me delodajalec toži,da sem lagal o njemu in kršil člene obrekovanja.Seveda so ga tudi sodelavci prijavili.Seveda delodajalec ni upal na zaslišanje predlagat zaposlene,le upravo.

Da se zasliši sodelavce zaradi izvrševanja kaznivih dejanja nad nami zaposlenimi,sem jaz predlgala zaslišanje zaposlenih.

Sedaj me zanima,ker je delodajalec nad zaposlenimi izvajal mobing,laganje,podtikanje nepravilnosti,osebno preiskoval,itd.. če ga ob pričanju sodelavcev lahko spoznajo za krivega,čeprav je tožnik?A sodišče upošteva pričanja oseb,ki potrdijo izvrševanja kaznivih dejanj delodajalca,ki so tudi do 3 leta zapora?Ali je v tem primeru dobro oddat s moje strani tožbo proti delodajalcu?
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Ob pričanju sodelavcev lahko sodišče ugotovi, da je njegova tožba neutemeljnena in njegov tožbeni zahtevek zavrnejo. Ne bo pa sodišče v tem postopku obravnavalo storitve očitanih mu kaznivih dejanj, saj je to predmet kazenskega postopka in ne civilnega, katerega stranke ste.
V primeru, da je delodajalec izvršil kaznivo dejanje in imate za to dokaze, ga prijavite na policiji.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc