Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

Spoznan za krivega ostalih kaznivih dejanj?

Default avatar

Zmedenost

Pozdravljeni!

Pred letom dni sem delodajalca zaradi izvrševanj kaznivih dejanj nad mano in zaposlenimi prijavil upravi.Sedaj me delodajalec toži,da sem lagal o njemu in kršil člene obrekovanja.Seveda so ga tudi sodelavci prijavili.Seveda delodajalec ni upal na zaslišanje predlagat zaposlene,le upravo.

Da se zasliši sodelavce zaradi izvrševanja kaznivih dejanja nad nami zaposlenimi,sem jaz predlgala zaslišanje zaposlenih.

Sedaj me zanima,ker je delodajalec nad zaposlenimi izvajal mobing,laganje,podtikanje nepravilnosti,osebno preiskoval,itd.. če ga ob pričanju sodelavcev lahko spoznajo za krivega,čeprav je tožnik?A sodišče upošteva pričanja oseb,ki potrdijo izvrševanja kaznivih dejanj delodajalca,ki so tudi do 3 leta zapora?Ali je v tem primeru dobro oddat s moje strani tožbo proti delodajalcu?
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Ob pričanju sodelavcev lahko sodišče ugotovi, da je njegova tožba neutemeljnena in njegov tožbeni zahtevek zavrnejo. Ne bo pa sodišče v tem postopku obravnavalo storitve očitanih mu kaznivih dejanj, saj je to predmet kazenskega postopka in ne civilnega, katerega stranke ste.
V primeru, da je delodajalec izvršil kaznivo dejanje in imate za to dokaze, ga prijavite na policiji.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar