Forum.Over.Net

Starševski čvek

Tovarišica razlagala,da je v šol.letu nabrala toliko nadur,da lahko v miru dobi polno plačo čez poletje.

Default avatar

ostala brez besed

Ko sem to slišala,sem se obrnila,stopila nekaj metrov vstran in začela $#&/W)(XE%.
Kako si lahko one naberejo od 1.9 do 21.6. toliko nadur,vmes pa imajo še krompirjeve počitnice?
A res vsak dan delajo-te po 12 ur,da imajo toliko dobropisa?V šoli obsedijo 5-7 šolskih ur,ki trajajo SAMO 45 min,kaj pa potem delajo vsak dan 6-7 polnih ur?Halo???
Potem mi ne filozofirat,kako trpijo in ne vem kaj še,da o plačah ne bi govorila.
Default avatar

nisem učiteljica

Za vsako šolsko uro učitelju pripada še ena za priprave. Pametne mone sicer smatrajo, da učitelji priprav ne rabijo, a navadni smrtniki pač niso sposobni predavat brez priprav. Potem so še govorilne ure popoldne, pa sestanki...Mogoče bo kaka učiteljica bolj natančno razložila, a mislim, da je vase prepričanim osebam, ki vse bolje vedo od tistih, ki tisto konkretno delajo, vse bob ob steno.
Default avatar

Dej no

Ne pozabi, da se gre vsako leto v šolo v naravi, torej je tam še 5x24 ur.. pa razni celodnevni izleti..
Default avatar

haloooo

ostala brez besed je napisal/a:
Ma dobro, zakaj pa ti nisi šla za učiteljico???????

Nisem učiteljica in čisto nič jim nisem fovš!
Default avatar

ostala brez besed

nisem učiteljica je napisal/a:
No,deloma ti dam prav glede priprav.Samo vsako leto eno in isto ponavljanje(razen majhnih popravkov-novitet) verjetno ne odtehta 1 ura priprav za eno uro predavanj,v to me ne bo nobeden prepričal.
Zakaj se nisem šla učit za to smer?
Dobro vprašanje mona-TROLA.Kaj bi mi pomagala šola,če ne bi dobila službe,ker žal nimam vez,ti je SEDAJ JASNO???!!!
Default avatar

povabilo k uvidu

Vsak poklic ima svoje specifike. Tako, kot kirurg ne bo mogel zbrano operirat 8 ur, rudar kopat premoga 40 let, kot župnik ne mašuje 8 ur dnevno, tako učitelj večino dni ne predava (oz. poučuje) 8 ur. Vsi ti poklici pa presneto pošteno DELAJO za svojo plačo in zakonodaja jim, hvala Bogu, za razliko od fovšljivih mon, to priznava. Razlagati prepričanim, smo že stokrat ugotovili, nima nobenega smisla.

Če pa se želiš poglobiti v moje delo, sem namreč učiteljica, te povabim, da se spoznava, dobila boš podroben vpogled in če imaš čas, te bom z veseljem povabila, da kdaj prisostvuješ mojim delovnim dnevom. Dvomim, da bi mi še kdaj posebno zavidala.
Default avatar

meni je ravno zadnjič

pravila kolegica, enkrat srečanje s starši, drugič generalke, cel teden je hodila domov ob desetih, ker je potem, ko je tistih tečnih šolskih predstav konec in starši z otroci greste, potrebno še vse pospraviti. Pred njimi je treba pa vse pripraviti.
Če je pa učitelj, vzgojitelj kolko tolko zavzet, se pa tudi potrudi in gre spet čas.
Se kar nabere.
Default avatar

Zima1

Pa saj niso doma od 21.6. do 1.9. Približno do 10. 7. so še v šoli, pospravljajo, delajo kaj za najza ali naprej, nekateri imajo razne dodatne naloge (učbeniški sklad...). 25. avgusta so pa tudi že v šoli.

Zgleda super ja, samo imam 100 x raje drug poklic. Prisiljen dopust ravno takrat, ko so počitnice, mi tudi ni všeč. Sicer ima pa vsak poklic pluse in minuse.
Default avatar

računovodja

Tudi jaz imam letos že toliko nadur, da bi lahko bila zdaj 2 meseca doma in prejemala plačo, a mi tega ne odobrijo, pa tudi nadur mi ne plačajo. Žal bom morala delati vse poletje, razen morda dveh tednov dopusta, skoraj ves ostali dopust pa mi bo propadel, ker ga ne morem izkoristiti. Tu pa tam še kak dan med prazniki, ko naredimo most, ali pa namesto kake bolniške, če bo potrebno (če zbolim), to pa je tudi vse. Lanskega sem šenkala delodajalcu 9 dni.
Default avatar

zlatica-ndsmp

Sem že večkrat napisala, da sem bila včasih v šoli in sem zdaj v gospodarstvuin da za nič ne grem nazaj. Zdaj imam boljšo plačo on boljše pogoje dela. Ampak kolikor se spomnim ti lahko napišemm moje delo(tedensko) in koliko nadomeščanj in podobnega da sem si prislužila dopust.

25 ur pouka
11 ur za priprave, ocenjevanje , poprava testov, vodenje dnevnika, priprava e-gradiv..)
1 govorilna ura zjutraj
1 govorilna popoldne
2 ure na teden učiteljski zbor
0,5 ure dežurstva
2,5 odmor za malico
1 ura vodenje dnevnika
2,5 ure za jutranje sestanke pred začetkom pouka

No in že to je krepko čez 40 ur na teden...smo pa imeli še izredne govorilne ure, vsakodnevne timske sestanke za naslednji teden- priprava dejavnosti otrok, razgovore z učenci- vedenjska problematika, oddelčno skupnost, interesne dejavnosti, šole v naravi, celodnevne izlete, tekmovanja, razskovalne naloge, tabori za nadarjene, ure za pomoč učencem z učnimi težavami,.....


Dopust, ki ga moraš nadoknadtiti zaradi počitnic pa si moral doprinesti samo z nadomeščanji in z direktnim delom z učenci.

Glejte ni lahko. Sem pa ves čas težila, da sem za 8 urno prisotnost na delu, ampak nikoli ne bo tega, ker ne morejo zagotovit pogojev za delo- računalnike, kabinete in zavedajo se da učitelj naredi zdaj veliko več, ker dela še doma, kot bi drugače. In veliko bi ostalo nenarejenega....tako pa smo delale doma do poznih ur.

n tega danes ne pogrešam. pridem domov in nič ne mislim na službo in ne letim z obiskov, ker me čakajo priprave, preverjanje, ocenjevanje, nepopravljeni testi itd...

Res imamo rukerje v službi, ampak večinoma je pa delo manj stresno in ko pridem domov dam na OFF.

To je tak na hitro, kar se spomnim
Default avatar

o.o.

Tovarišica?!?

S kje si pa ti prilezla?
Tovarišica? :-)))
Default avatar

šmorn

@zlatica-ndsmp, kakor kdo. Poznam tudi primer, ko je učitelj pustil službo v šoli in se podal v gospodarsko panogo... A v manj kot enem letu se je vrnil v šolstvo, kjer mu je boljše. Vsak bi moral izkusiti oboje, da bi videl, kaj mu bolj ustreza. Učiteljice, ki jamrajo nad svojim delom, delovnim časom in zaslužkom, gotovo niso dobre učiteljice in bi bilo bolje, da gredo delat kaj drugega.
Default avatar

niti slučajno

računovodja je napisal/a:
Ne vem, kako je pri tebi, meni delodajalec ne šenka nič in meni tudi na misel ne pride, da bi mu šenkala eno samo uro dopusta.

Kar se pa dela učiteljic tiče, je tle gor večina tako pametna, da ni za verjet.
A ste že slišali tisto "le čevlje sodi naj kopitar"?
Default avatar

zlatica-ndsmp

Glej verjetno mi je res bolj pisano na kožo gospodarstvo. To je res. Ampak vedno sem uživala z učenci, ampak učiteljski poklic ni samo to , je še veliko več.

V tej temi sem hotela povedati predvsem to, da prekleto delajo in vsako minuto oddelajo, če ne še več. Verjetno so kje izjeme, ki se znajo zmuznit, ampak na naši šoli jih ni bilo.

So pa šole, ki so šle na 8 urni delovnik učiteljev in kolikor slišim ostaja več dela nenarejenega. Samo to.
Default avatar

ja in ......

o.o. je napisal/a:
Ja , Tovarišica se reče in nič komunističnega ni v tem izrazu no za tebe , ki si očitno obremenjen/a verjetno je , na višjih šolah so profesorice in profesorji v OŠ pa tovariši in tovarišice no sem in tja se najde tudi kakšen učenec ki ji pravi učiteljica ampak je res smešno slišat .
Default avatar

Tudi jaz

računovodja je napisal/a:
Enako, vsak mesec naredim v povprečju vsaj 30 brezplačnih nadur. Edino kar je dober je to, da lahko dopust koristim (ne vem kako bi bilo, če bi ga imela kakih deset dni več kot ga imam). Ampak koristiti ga moram takrat, ko delodajalec to zahteva, ne pa takrat ko meni to paše. Niti ne morem iti junija ali septembra za en teden na dopust in na cenejši dopust. Pa delam v javnem sektorju.
Default avatar

poletno razpoložena

Moj mož je v gospodarstvu in si močno želi, da bi bila jaz tudi. Služba v šolstvu mi pobere ogromno časa v popoldanskih in večernih urah. Učne priprave delam za vsakega učenca posebaj (dodatna strokovna pomoč), prav tako materiale, učne liste... Za vsak dan! In naslednje leto dobim nove učence in naredimo nove priprave! Vsakodnevno imam telefonske pogovore s starši, sestanke, aktive, poročila... In tudi jaz si želim 8 urno prisotnost v šoli potem pa možgane na OFF. Ko porabimo svoj dopust in doprinos pa v šolski knjižnici urejamo knjige, police, zalivamo rože in predvsem nismo 2 meseca doma.
Default avatar

2711

Moji vnuki rečejo učiteljica in jim je "tovarišica" tuje in kot sem videla celo malo smešno, ker te besede pri njih v šoli ne uporabljajo. Zakaj ne bi obvezno uporabljali naziv gospa učiteljica ali gospod učitelj; na ta način bi ta poklic in učiteljice oz. učitelje obravnavali bolj spoštljivo kot jih sedaj.
Default avatar

tanjaB

Kopiram:
Ja , Tovarišica se reče in nič komunističnega ni v tem izrazu no za tebe , ki si očitno obremenjen/a verjetno je , na višjih šolah so profesorice in profesorji v OŠ pa tovariši in tovarišice no sem in tja se najde tudi kakšen učenec ki ji pravi učiteljica ampak je res smešno slišat .

Lepo te prosim se vidi, da že dooolgo nimaš stika s šolo, ker tovarišic in tovarišev že najmanj 20 let ni več!!!
Default avatar

a 20 let ?

tanjaB je napisal/a:
Ja žal, ko smo jih klical tovariš/ica so imeli avtoriteto in spoštovanje s strani učencev , danes kot učitelj/ica nima ne spoštovanja ne avtoritete , za to so poskrbeli starši teh scrkljanih sončkov , saj jih UČITELJ tudi opomniti ne sme , da nebi starši takoj posredovali , isto kot včasih smo se miličnikov bali , danes policaja mulc pošle v 3 pm .