Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

Kia Venga na supertestu - realnost rezultatov

Default avatar

Malipinko

Kaj si mislite o članku oziroma izkušnji nemških novinarjev pri reviji Auto Bild, kjer so testirali Kiino Vengo na 100.000 kilometrov? Sodeč po njihovi izkušnji gre za fenomenalno dober avto v smislu zanesljivosti.

Povezava do članka
Slika
Default avatar

600

ma ni slab avto... nisem pa ravno fan autobilda... tko da ...
Default avatar

R8

Ni ravno audi, je pa blizu vw. Samo še pri porabi se morajo izboljšat pa bo!
Default avatar

Malipinko

[quote=""Ni ravno audi, je pa blizu vw. Samo še pri porabi se morajo izboljšat pa bo!""][/quote]

Seveda ni Audi, ampak temu primerna je pri Vengi tudi cenovna razlika v primerjavi z Audijem. Poraba je pa itak zelo dvorezna zadeva, kjer težko prideš do dejanskih številk. Razlike med posameznimi vozniki so zelo velike, enako velja za ceste in načine uporabe avtomobilov. In ko ob tem prebereš še kakšen članek na temo:Nemški avti prvaki pri zavajanju s porabo goriva, je še bolj jasno, da gre pri porabi za zelo vprašljivo zadevo. So pa verjetno po tej plati res najbolj merodajne različne spletne strani, kjer uporabniki vnašajo lastne podatke o porabi. Se pa pri slednjih vedno vprašam, koliko je dejanskih uporabnikov in lastnikov vozil in koliko tistih, ki zgolj zavajajo v imenu kakšnega izmed avtomobilskih PR oddelkov - v mislih imam namreč nemški Spritmonitor, kjer je brez dvoma veliko nemških PR kvazi "lastnikov". Pa še eden pomislek se mi pojavlja po tej plati - velika večina tistih, ki navajajo porabo, slednje ne računa, ampak prepisuje s potovalnega računalnika. Za katerega je jasno, da ni ravno zgled natančnosti.
Default avatar

MarkoMarko

Kia Venga postala tudi ‘najboljši manjši enoprostorec’ v britanski študiji JD Power 2014 What Car? Očitno z razlogom!
Default avatar

DragonflyII

AnejFerko je napisal/a:
Kia in Hyundai sta v svojem razredu naredila pravo malo revolucijo.

Rezultati se kažejo tudi na slovenski strani Avto Nasveti:
http://avtonasveti.com/category/kia/
Tipi dejansko razturajo. Očitno imajo dober recept, pa tudi s svojo 7-letno garancijo so očitno dovolj zaorali ledino na tem področju, da jim ljudje verjamejo in da so se navadili, da je super, če imaš avto, kjer te ne boli glava zaradi nepričakovanih in pogosto dragih popravil, s katerimi nekatere znamke najbolj služijo in dobesedno ropajo stranke.
Default avatar

Musulmeni

DragonflyII je napisal/a:
...je super, če imaš avto, kjer te ne boli glava zaradi nepričakovanih in pogosto dragih popravil, s katerimi nekatere znamke najbolj služijo in dobesedno ropajo stranke.
Po tej plati so vse znamke oziroma njihovi lastniki zelo krvavi pod kožo. Je pa verjetno res, da je Kia po tej plati naredila v zadnjih letih največji korak v smislu korektnega garancijskega odnosa do strank. Eni so res prvovrstni banditi, pa ne bi o znamkah, da ne bo zopet kakšne vojne...
Default avatar

Frenk1

Moram poovedat, da sprit monitor kar drži. O Korejcih ne bi, če si tradicionalen in ne najnaprednejši potem si lažje zanesljiv. Ljudje različne znamke kupujejo z različnimi pričakovanji in tukaj tudi ankete. Če nekdo kuoi novega Korejca, prej je pa vozil 8 let star avto podobnega razreda, se mu bo ob vseh lučkah in boljsi izolaciji in vsem seveda zdel super. Če pa hočeš kaj več od 1.4 in 1.6 potem oa že skoraj nimaš kaj izbrat. Priznam, nisem ljubitelj.
Default avatar

Dragoflay

Jaz imam Vengo že kar nekaj časa, prvi lastnik in že z več kot 120K prevoženimi kilometri. Avto je špica, nobenih težav, nobenih okvar, za enkrat deluje vse b.p. in upam, da bo še dolgo tako, saj se mi ne kupuje novega.
Default avatar

Jožica iz Murske

Jaz sem z vengo presrečna. mož mi jo je kupu rabljeno pred dvema mesecoma pa še kar žarim zaradi nje. avtek se tak lepo pelje in je zelo udoben in prostoren. Moj je star dve leti, a teče kot nov, še diši tako. Najboljši je.
Default avatar

Svetovljanček

Kia je v zadnjih nekaj letih naredla res veliko v smislu kakovosti. Pa še lepe avtomobile imajo. Verjamem, da ti lepo služi venga. Na AMZS, kjer delam, se sploh ne spomnem kdaj smo pobrali zaradi okvare kakšno kio na cest.
Default avatar

Kupim rabljeno

Če kdo prodaja rabljeno Vengo naj se javi? Kolega iz službe jo ima in jo ne more prehvaliti. Če bi dobil kje kakšno za normalen keš bi jo imel tudi sam.
Default avatar

Avtomobilist

Kupim rabljeno je napisal/a:
Če kdo prodaja rabljeno Vengo naj se javi? Kolega iz službe jo ima in jo ne more prehvaliti. Če bi dobil kje kakšno za normalen keš bi jo imel tudi sam.
Občasno se kakšna pojavi med rabljenimi pri KMAG-u. Morda ne bi bilo odveč, če jih pokličeš in jim omeniš, naj te kontaktirajo, ko bodo dobili kaj zanimivega. Pa srečno iskanje...
Default avatar

Sandokanček

Venga je zakon. Mi smo kupili pred kratkim dve leti staro. Zgolj priporočam in upam, da bo še naprej tako lepo laufala. Ravno kar smo z njo naredili prvo daljšo furo na počitnice. 500 km kot, da bi mignil, štirje v avtu, poln kufer prtljage in poraba 5,3 litra. Zakon.
Default avatar

Bratvbelem

Samo, da ne smeti čez izpuh tako kot VW & Co.
Default avatar

RoniŠkof

Definitivno avto s katerim imaš najmanj težav in dejansko skoraj ne veš, da ga imaš. Včasih so bile takšne Toyote, danes je to Kia. Je pa vprašanje, kdo bo čez 10 let na vrhu lestvice najmanj pokvarljvih - verjetno kakšno električno čudo.
Default avatar

Mantadriver

Rižotkarji res rulajo po sceni:
To je že drugo odmevno priznanje za Kio iz vrst slovitega Auto Bilda, saj se je Kia nedavno v Auto Bildovem poročilu o kakovosti za leto 2015 (izdaja 50/2015), ki je ocenjevalo zadovoljstvo strank, zanesljivost in dolgoletno kakovost 20 vodilnih avtomobilskih znamk na nemškem trgu, povzpela na 1. mesto.
Default avatar

Samsig

Jaz furam ceeda že šest let pa je res dober. brez okvar. sploh nič, razen redni servisi. pa še to včasih z nekaj zamude. na cagerju pa imam že prek 180000 kilometrov