Starševski čvek

Če bi jaz želela za vsako ceno roditi po naravni poti, bi imeli dva pogreba

Default avatar
Ker se otrok ne bi rodil, če me ne bi prerezali. (CR)
Naravno NoGo.
Default avatar
ja za tiste, ki navijajo za naravni porod povprek in počez. Brez zdrave presoje.
UAUUUUUUUUUUU
Default avatar
Ja seveda, dandanes je tako. Včasih, ko niso rezali, pa je otrok ostal ukleščen, se zadušil in to je to. Preživeli so najmočnejši. Moja stara mama je imela 7 otrok, nosila jih je 9. Dva sta umrala med porodom.
Danes so rojstva načrtovana in preživeti mora vsak. Če se ne rodi po naravni poti, mu pač pomaga sodobna medicina. Kar je tudi prav, a ne? Se pa kasneja poskrbi za selekcijo-takšno ali drugačno.
Default avatar
NoGo, imaš prav izbira mora biti, ampak po pameti.
Default avatar
Ko gre za življenje se naredi kar je nujno, takrat je konec z željami staršev.Torej ne more iti za vsako ceno, če rojevaš v bolnišnici.
Default avatar
Ob vsem, kar tukaj preberem, vidim, da sem bila in sem prava srečnica!!
Moja otroka sta najstnika, pa do pred nekaj let nisem vedela, kaj je nuhalna svetina, amniocinteza, vaginalni ultrazvok,... O tem, kako bom rodila, sem odločitev v celoti prepustila tistim, ki so za to usposobljeni. V nosečnostih se nisem ukvarjala z razmišljanjem, kaj pa, če bo z otrokom kaj narobe. Tudi po njunem rojstvu nikoli nisem hodila poslušat ali še dihata - kot v zadnjem času večkrat slišim od novopečenih mamic.
Kar sem lahko naredila zase in za otročka v nosečnostih, sem, ostalo me ni zanimalo.
Vse te informacije, ki so jim izpostavljene nosečnice danes, bi me preveč obremenjevale; kako dobro, da so mi bile prihranjene! :-)
Default avatar
Ja, poznam perlo, ki je skoraj do konca vztrajala pri naravnem porodu. Dokler je ni sestra vprašala: Gospa, hočete vi naraven porod ali otroka?
Default avatar
Če bi jaz rodila naravno, bi imela moja družina za obiskovt tri grobove. Mene in moja dvojčka.
Zato mi gre dobesedno na bruhanje, ko nekateri mislijo da bo vse v redu. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, sploh pa zagovorniki naravnega poroda doma. Ti se dobesedno igrajo z življenji, ker so neuki in zaverovani sami vase
Default avatar
Se strinjam. Sama sem sicer ekspresno dvakrat rodila (po manj kot 1h v porodni sobi), a sem želela epiduralno. Pa je vse prehitro slo za epiduralno. Tako da se mi zdi smiselno, da se vsak sam odloci, kako in kaj ne pa da se drugim vsiljuje naravni porod. Vsak zase najboljse ve, kaj se mu zdi ok.
Default avatar
me lahko kličete tudi Mevža, ampak nikoli več ne grem naravno rodit. Rojevala 17 ur brez sredstev, vse se je zakompliciral, brez bolečinskih sredstev na koncu še vakumski porod, bolečine take da sem tulila v porodni sobi, tako, da drage moje, mene noben več ne vidi v porodnišnici brez epiduralne ali protibolečinski maski ali knockoutu ali podobno. Pa ja lahko mi zdej govorite kaj sem mela za tulit, če te reže, prereže presredek, če imaš popadke, če te potem šivajo in bla bla bla ne men govorit da ne bi nobena hotla protibolečinskih sredstev.

Tako, da te ki govorijo naravno, naravno, naravno, madona no, a na puljenje zoba grete tud naravno al takrat pa sploh ni dileme ko hočte inekcijo za omrtvinčenje..... Pa ne mi sedaj o naravni bolečini in bla bla bla...
Default avatar
breda iz ljubljane je napisal/a:
Podpis!
Default avatar
ja in? saj zato pa je medicina, da pomaga v takih primerih. Kjer pa je porod normalen, pa ni treba rezat.
Zakaj se ti počutiš poklicano komentirat druge porode, če tvojega noben ne komentira?
Default avatar
bila sem pri naravnih porodih, bila sem pri zelo medikaliziranih... kar nekaj izkušenj je za mano. in drznim si trditi, da se običajni porodi v naših porodnišnicah ne morejo meriti z naravnimi porodi.

ampak res je tud, da je naravni porod (ki je veliko več kot le to, da ne dobiš farmakoloških protibolečinskih sredstev!) v sloveniji skoraj nemogoče "imeti".

in mi je strašno hudo, ko prebiram vse te komentarje gor... ker vidim, česa vse ste bile oropane.

vidim pa tudi, da je čedalje več žensk, ki jim ni vseeno, kako rodijo. in ne pristajajo na take puhlice, da mi tam pa že vemo, kaj je najbolje...

seveda pa naraven porod ni za vsako žensko, vsako nosečnost - in tega nobena zagovornica naravnega poroda po mojem ne trdi.
Default avatar
Do zadjega sem mislila da bom rodila vaginalno. Na koncu sem se matrala 22ur, bolečine za pop.... in so se me le usmilili z CR, dete je blo pa težko 2800g. potem mi pa še babca v porodni reče: pa kaj se gresta in pritožujete v ameriki rojevajo tri dni! Sm jo pa nap...la, da nisem v ameriki in da me naj že odrešjo, ker čene ji bom jz dala ameriko.
vedla sem da bo bolelo, ampak tolk!!!

Ja če bi se dalo bi v drugo rodila vaginalno, če pa pač ne bo šlo pa nimam kaj. Se pa bojim poroda, zeloooo. Vse to me čaka čez dva meseca in že zdaj me panika.
Default avatar
Jaz sploh nisem bila sposobna rodit. Tri sestre so bile okoli mene, me božale in mirile, ker sem imela napad panike. Hvala bogu so se odločili za CR in to zelo hitro. Nisem pa imela nobenih popadkov in nič, dobesedno sem šla v porodnišnico, tam skoraj od strahu v nezavest padla ob sami misli na porod, nato anestezija in voila, dojenček.

Sicer pa naj sestre ne fantazirajo o Ameriki, ker tam nihče razen če izrecno ne zahteva, ne rodi brez epiduralne. Pa če bi moški rojevali bi vsi imeli knock out anestezijo, samo babe mislijo, da niso prave ženske, če ne rodijo naravno. Meni je to tudi za bruhat in sploh ne razumem.
Default avatar
itak nesposobna je napisal/a:
Hm. Rodila v ZDA, imela odlično zdr. zavarovanje, pa mi ni nihče kar nabil igle v hrbet. Pa drugim mamam, ki smo tam rodile in jih poznam, tudi ne. Pravzaprav jih je kar lep delež imelo porod brez EA. Očitno ne fantazirajo samo sestre...
Default avatar
Sploh zaradi izkušnje pri zadnjem porodu. Namreč ginekologinja mi je napovedala novorojenčka z običajnimi merami, kar pa se je pri porodu izkazalo za veliko zmoto. Namreč moj sin je doživljal hudo stisko med porodom, ker je bil zelo velik. Še zdaj imam pred sabo obupan pogled zdravnice, babice in sester ,ki so me vzpodbujale, ki so se na vso moč z menoj vred trudile, da porodim njegovo glavo.Občutek, ki sem ga imela v tistem trenutku, mislila sem da je konec z menoj in mojim otročkom. Na koncu mi je vendarle nekako uspelo poroditi glavico in kasneje še ramena. Vendar je mojega sina stisnilo pa še napil se je mekonijske plodovnice, zaradi tega sva ostala na opazovanju precej dlje kot ostale porodnice , ki so rodile po naravni poti. Po tej travmatični izkušnji , ki smo jo vsi skupaj doživeli sem se odločila, da je to moj zadnji porod. Prvič sem rodila brez vsakega problema.
Default avatar
breda iz ljubljane je napisal/a:
se strinjam,tudi jaz sem rojevala v takih bolečinah,da tudi a nisem izustila,in ja imam samo enega in je že 20 let od tega,sem si želela se kakšnega,pa je bilo prehudo,no toliko,vsak se naj odloča po svoji presoji.