Starševski čvek

frizer - barvanje las - cena

Default avatar

bedobed

Po dolgem času sem odšla k frizerju (moja je bolna), da mi lepše pobarva lase zaradi ene priložnosti. Prosila sem, da bi pobarva lase,vmes pa mi je dal tudi pramene. Saj sem bila zadovoljna, ampak cena pa da te kap - 25,00 eur samo barvanje, potem pa še umivanje, fen, oblika dolgih las (v bistvu mi jih je le posušil s fenom), pa regenerator in dodatek - lak, gel - sploh nisem nič videla, da bi mi gor dal in je bilo pikico manj kot 40 eur. Brez striženja.

Tam me več ne vidi. Če obrtniki ne razumejo, da je kriza in še dvigujejo cene, pa naj!

Bomo videli kdo bo dlje vztrajal - oni s svojimi visokimi cenami ali jaz, ki bom že našla nekoga, ki mi bo to storitev opravil za normalno ceno (v naslabšem primeru se bom pobarvala pa sama).

Samo jezo sem dala ven ...

Pa lep dan z lepimi lasmi!
Default avatar

cdfghd

ja drago je. jaz sem dolgo dajala po 60Eur...pa sem temu naredila konec po 18 letih se pri 33 spet videla kakšna je moja naravna barva las in ugotovila da je pravzaprav lepa...zdej se res redno le strižem da imam frizuro res poštimano in sem prav lepa :) barva pride na vrsto če bom grdo sivela (neenakomerno)
Default avatar

+-

na dolge lase še ni tako drago, kolegica je dobila bon za striženje +fen frizuro, pa se je odločila še za barvanje kratkih las, je morala doplačati še 50€, jo je skoraj kap.

Sama se sama barvam in se grem k frizerju le ostrič na suho, da pridem čim cenej skozi. Da bi dajala vsak mesec cca 50€ pa je res preveč.
Default avatar

skodrana Suzy

Barvam se doma, vedno sama, striže me frizerka na pol leta za 20€.
Default avatar

kity-ka

prameni, striženje franz, feniranje, likanje las = 40,00 eur.
Je pa baje med cenejšimi na obali...
Default avatar

ne gre

Ne gre več. Frizerji so pravi oderuhi! Me ne vidijo več. Ostriže me znanka in to dobro, za 5 €. Barvam se sama. En zavoj barve je 10€ in meni zadostuje za 3 barvanja.
Default avatar

,,,

Avtorica to je normalna cena, v mestih je dražje.
Default avatar

bedobed

,,, je napisal/a:
Normalna cena zame ni in pika. Smo v gospodarski krizi.
Ne vema kako je v mestih in kdo še hodi k frizerjem, ki so tako dragi.
Hočem reči, da so se npr. kozmetični saloni veliko bolj prilagodili. Več ugodnosti, storitve tudi po 50 % nižje, če imaš npr. njihovo kartico in končna cena je sprejemljiva.
Ja, je pomemben podatek, da je ta frizerija na periferiji.
Default avatar

njofra

Ti kot stranka sploh ne mores govorit kaj je normalna cena-kaj pa stroški frizerja?-že stotičččč-MISLIŠ DA DA VES POKASIRAN DENAR V ŽEP?
Pojd delat kot sp pa boš kmal vidla kaj je normalna cena.
Default avatar

hja no

Ne se razburjat, no. Ampak je pa dejstvo, da se vsaki frizerki (ki je nosilka dejavnosti) vidi, da ji ne gre slabo.
Default avatar

bedobed

njofra je napisal/a:
Vprašanje je, kje se človek, ki obrt opravlja nahaja: bližje pokritju stroškov ali bližje pohlepu. Dejstvo je, da ima človek, ki opravlja storitev strošek samo s svojim delom, stroški materiala so običajno nizki (npr. v proizvodnjih podjetjih predstavljajo od 50 % do 80 % vrednosti izdelka) in pa morebitne najemnine. Poznam stroškovne bilance takih storitvenikov in vem, da bi bile cene lahko bistveno nižje.
Default avatar

ejjjjjjjjj, no

Jaz dam v CELEM LETU za frizuro 40 evrov. Striženje + barvanje. Striže me ena punca, barvam se pa sama.
Default avatar

krenatamnova

Moj frizer na periferiji enako:
-umivanje, barvanje, striženje, fen
okrog 60 evrov
Default avatar

tbb

po mojem si ti ena razvajena rit in si se sedaj striga in barvala na črno, kjer tvoja frizerka dela za plačo in prispevke v salonu, potem pa pride k tebi domov, te umije s tvojo toplo vodo, s tvojim šamponom in regeneratorjem, ter nuca tvoje brisače in potem za njo še sama pospraviš lasje. Ja valda potem je to pol ceneje. V salonu pa je strošek prostor, ogrevanje, eletrika, banka ti vzame provizijo, računalničar.......da o davku in pogoltni državi ne izgubljam besed. Sama nisem frizerka, da ne bo pomote, vendar poznam zadevico.
Kaj naj pa jaz rečem ko mi je zobarca v uri in pol (trije zobki in 6 plombic) vzela 900 eur. Pa mi je bilo še kao ugodno. Drugje bi plačala bistveno več.

Sprejmi ali pusti.

Meni je frizer ena sprostitev, kjer preberem vse trače in ko odidem se z lepo frizurco počutim boljše. Zato hodim 1x na teden na fen frizuro, barvam in strižem se po potrebi. Eni kofetkaju, drugi kaj drugega jaz pa si privoščim frizerja.
Default avatar

Koper_zgo

Jaz sploh ne hodim več k frizerju....nikoli do sedaj nisem bila zadovoljna, pa če sem šla v NG ali v KP
-____-
Mastno služijo frizerke, zato jih niti ne branit (poznam kar enih par, ki imajo kar dva salona na čez!)....
Poganjaj znanje!
Default avatar

Koper_zgo

tbb je napisal/a:
Zobrca ti je to naredila v uri in pol 6 plomb (3 zobki kaj?). To zgleda da ti je naredila bolj tako tako....
Na živce mi grejo taki ljudje, ki pravijo da poznajo zadevico...pa je v resnici ne. Za povrh vsega pa žalijo še vsepoprek. Pa kaj nisi prebrala zgornjih postov in sedaj nekaj pametuješ?
Moja kolegica je frizerka-si kupava non stop gucci, armani in druge high class znamke-tako da jim ni slabo...Da ne omenjam koliko avtov je v kratekm času kupila -.-
Zato ne mi pravit kako so boooooooge/bogi, ker kar mastno služijo! Sedaj pa teči možeku, da ti da denar za naslednjo fen frizuro.
Poganjaj znanje!
Default avatar

MuMi

Čedalje pogosteje vidim oglase z akcijami pred frizerskimi saloni in frizerke, ki sedijo in berejo časopis. Zlatih časov je tudi v frizerstvu konec. Na drugi strani pa vidim veliko ljudi, predvsem starejših tako žensk kot moških, s katastrofalno oziroma nikakršno frizuro...ni denarja. Za profesionalno barvo - enako kot v salonu - dam 8 evrov na ebayu, barvanje pa bi me sicer prišlo 50-70 evrov. Res država pobere veliko, na ajpesu pa po drugi strani vidim, da frizerski saloni niso niti registrirani kot davčni zavezanci, to pomeni celoten promet do 25.000 € letno, po novem 50.000. Delo na črno oz. siva ekonomija.

Mi se strižemo in barvamo doma. Prihranimo okrog 1000-1500 na leto. Za ta znesek si lahko privoščim že kar lep dopust.
__________________________________________________________
1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d
Default avatar

tbb

Koper_zgo je napisal/a:
Morda tvoji prijateljici frizerski salon še "laufa" ker morda nima najemnine, ker morda nima zaposlenih ker morda ima bogatega moža ki prlačuje račune in ona ves zaslužen denar porabi samo zase.

Za moje zobke naj te ne skrbi, vidim pa da si totalno blond (jaz nisem trdila, da mi je naenkrat v uri in pol naredila) ampak če seštejem čas ki sem ga preživela na njenem stolu ni dosti dačjši od ure in pol.

In tudi za mojo frizuro in dinance naj te ne skrbi jaz imam za enkrat še dovolj za kar pa zate ne morem trditi.
Default avatar

Koper_zgo

tbb je napisal/a:
Tvoja zobarka tebe ima za blond. Pa naj ti še naprej prazne denarnico...
Poganjaj znanje!