Starševski čvek

Za analizo Melema za kozne bolesti zbiramo še 40 ljudi z max vlozkom 25 EUR.

Default avatar
Pozdravljeni v imenu že zbranih staršev!

Zbralo se nas je že 40 staršev otrok, ki imamo probleme z atopijskim dermatitisom – kožno boleznijo. Vsi zbrani starši smo preizkusili že zelo veliko krem od naših dermatologov, farmacevtov,... Poskusili smo tudi z naravnimi – alternativnimi kremami. Ugotovili smo, da smo vsi našli eno, ki bolj ali manj res vsem pomaga. Pravimo ji »čudežna« krema iz Srbije. Proizvajalec zeliščar iz Beograda Vasič trdi (ni pa dokazov), da je samo naravna in da ne vsebuje kortikosteroidov, vendar smo zaradi njenega učinka vsi malo v dvomih. Kdor jo pozna, tako ve o čem pišemo. Kortikosteroidi v kremah imajo učinek na koži, izboljšajo ekceme, rdečino, omilijo srbenje… skratka večini tudi res pomagajo, sicer bolj močni, ampak pomagajo. Imajo pa zelo slabo stran – stranski učinki – in sicer preverjeno tanjšajo kožo. Mi pa smo po večini starši dojenčkov in predšolskih otrok, za katere pa ti bolj močni kortikosteroidi niso ravno najbolj priporočljivi. Ker je atopijski dermatitis bolj ja kot ne kronična bolezen, je mazanje s takimi kremami zelo pogosto, včasih tudi zelo dolgo časa neprekinjeno, v akutnih stanjih celo 2x na dan. Zato če je le možno, se jih je potrebno izogibati. Skratka zbralo se nas je že 40 staršev, ki smo pripravljeni financirati v analizo te kreme.

Našli smo priznan laboratorij na Dunaju v Avstriji, kjer nam neznan vzorec lahko analizirajo na 120 kortikosteroidov + še morebitne neznane, če bi se izkazalo, da bi jih melem vseboval. Cena analize je 2000 EUR, zato že zbrani starši poskušamo zbrati še vsaj 40 ljudi, ki bi bili pripravljeni prispevati v to analizo. Skupaj nas bi tako bilo vsaj 80 in v tem primeru, bi na osebo prišlo 25 EUR. V kolikor bi bili pripravljeni prispevati v to analizo, lahko prispevate tudi manj kot 25 EUR, vsak ki je karkoli pripravljen prispevati je dobrodošel. Pohvalimo se lahko tudi s tem, da smo pridobili na našo stran (za enkrat še edinega, iščemo tudi njih…) dermatologa dr. Pirša, ki nam pomaga s svojim znanjem in izkušnjami. Tudi njemu kot tudi drugim dermatologom, alergologom je v interesu, da bi se ta zadeva razčistila, zato tudi njih pozivamo k sodelovanju.

Torej za enkrat »informativno« zbiramo 40 novih ljudi, ki bi bili pripravljeni prispevati po svojih zmoznostih, vendar max 25 EUR za to analizo. V kolikor ste za, lahko to storite na dva načina:

1. Zaradi zagotovila vaše zasebnosti in nadaljnega kontakta z vami, nam lahko pišete na email: [email protected]

2. Če imate facebook profil, pa se lahko pridružite zaprti skupini in označite koliko ste pripravljeni prispevati. Naslov facebookove skupine je:

https://www.facebook.com/groups/testira ... ema.vasic/

Več informacij o začetku in poteku te akcije si lahko preberete tudi na spodnjem forumu:
http://med.over.net/forum5/read.php?416,8652649

Vsi že zbrani starši se vam najlepše zahvaljujemo.

Lep pozdrav
Default avatar
Povpraševanje.

In kaj bodo imeli starši oziroma osebe od te analize?

Očitno tudi ne veste da kortikosteroidi stanejo.In če bi ga nekdo dajal v kremo,bi ta krema morala biti kar nekaj eurov dražja.In če Vam oseba reče da je naravno je naravno.

Kaj želite dosežt z analizo?
Default avatar
Prosim za obrazložitev je napisal/a:
O, ti ubogo, naivno bitje. Če ti nekdo reče, da je Zemlja ravna plošča, pač verjameš, a ne?
Default avatar
Se pravi delate zastonj študijo za proizvajalca te kreme. Edina razlika je, da dosedaj vključenim v študije ni bilo potrebno prispevati nič (tipičen način srbske farmacije). Sicer Melem poznam že leta, priznam pa, da šele sedaj dobiva famo čudežne kreme. Odsvetujem kakršenkoli denarni vložek.
Default avatar
Če malo pobrskate, vidite, da so te analize že bile delane. In če sumite, da so notri kortikosteroidi, se ji pač na daleč izognite. Zakaj MORATE TO DOKAZAT? Komu na čast? In konec koncev, a ne obstaja v Sloveniji tržni inšpektorat, pristojen za te zadeve? Saj pa se ne sme prodajat kar vse.

"Kako, da sem tako prepričana, da so v kremi steroidi? Četrti dan po nanosu kreme sem imela po naključju pregled pri moji dermatologinji. Povedala sem ji za uporabo melema in takoj mi je razjasnila celotno zadevo. Pred nekaj leti je dala podobno kremico iz Srbije v testiranje sestavin in pokazalo se je, da vsebuje SUPERPOTENTNE kortikosteroide, tako močne, da se jih pri nas sploh več ne sme uporabljati. To pojasni zakaj kremica deluje tudi pri otrocih, pri katerih šibki kortikosteroidi ne primejo. Odziv moje kože na kremo je bil torej pričakovan- rebound fenomen, ki se je pokazal po štirih dneh neverjetno lepe kože, pa zaradi moje dolgoletne ''zasvojenosti'' še toliko močnejši."
Default avatar
ena mona je napisal/a:
Ti imas verjetno V mislih Melem kremo, ki jo lahko kupis v lekarni (mislim da z vijolicno pise), to ni ista krema.

Krema o kateri pisejo naj bi bila od enega zdravilca, mi sicer nismo imeli atopijskega, je imel pa sin neke izpuscaje, in po pol uru po mazanju so izginili... Jaz sem bila ze takrat v dvomih, da kako to mozno, ce prej nobena krema ni niti tretjino toliko nucala. Paa je nisem upala uporabljati. Je bila pa takrAt krema 40 eur...

No jaz vam zelim da najdete dovolj starsev... Ce bi bila zaposlena bi ceprav je ne potrebujemo tudi sama prispevala tako pa zal ne morem... Se 10 eur ne....
Default avatar
cgbđš je napisal/a:
zakaj?

ker gre za obupane ljudi, ki jim samo še ta melem pomaga, vse ostalo nima haska.
melem, ki uradno ni na prodaj v sloveniji in čigar proizvajalec zagotavlja, ampak brez testov, da je zadeva brez kortikosteroidov.

če bi bila edina krema, ki bi ti pomagala dvomljiva, bi verjetno drugaće razmišljala.
Default avatar
Našla sem še tole:

http://www.ringaraja.net/forum/pozor--- ... tm#6049515

Sicer imam jaz o slo zdravnikih svoje mnenje in bi te trditve, da so analize pokazale kortikost., mogoče vzela z malček rezerve. Še večje pomisleke imam pa glede tega mazila. Tudi mi imamo cela družina težave z dermatitisom, jaz s seboroičnim, otroci z atopijskim, partner pa z vsemi možnimi, vendar se doslej še nisem odločila za uporabo.
Default avatar
Ne razumem. Povsod piše, da imajo kortikosteroidi stranske učinke. Če se torej ti stranski učinki po tej kremi pojavljajo, menda je ne uporabljate naprej? Ni potem jasno, da gre za nateg?
Default avatar
cgbđš je napisal/a:
Na linku piše
....Pred nekaj leti je dala podobno kremico iz Srbije v testiranje sestavin in pokazalo se je, da vsebuje SUPERPOTENTNE kortikosteroide, tako močne, da se jih pri nas sploh več ne sme uporabljati. To pojasni zakaj kremica deluje tudi pri otrocih, pri katerih šibki kortikosteroidi ne primejo. Odziv moje kože....
Torej ni bila testirana MELEM krema.
Default avatar
Razumem dvome staršev, vendar če jim nekdo takih dvomov ne sugerira se običajno ne pojavijo sami od sebe, zato meni pač v vsem tem ko mora posameznik dat svoj vložek, nekaj smrdi. Kot starš vem da če mojemu otroku nekaj pomaga in je v prosti prodaji se sprašujem izključno o navedenih sestavinah na embalaži, koliko so varne pri dolgotrajni uporabi, ne pa kot to kar se bojda sprašujete vi.......

Ne vidim niti razloga zakaj plačat analizo na Dunaju. Zakaj se o tem niste pozanimali na kateri od fakultet, morda bi bila dobra ideja za zaključno delo diplomatna in bi bila kot taka za starše brez denarnega vložka
Default avatar
Veliko uspeha je napisal/a:
Jaz hočem bolj opozoriti, da ljudje v tezadeve ne dajejo denarja. Srbsko zdravstvo je divji zahod. Za vse je treba plačat. In vem, da so vsaj eno zadevo pri nas že tržili v stilu Amway. Če bi ta, ki izdeluje to kremo dal kaj na strokovnost, bi že zdavnaj sam plačal analizo. Se mi zdi, da gre tukaj spet za poskus nat... lljudi.
Default avatar
Pozdravljeni!

Prosim za obrazložitev: Z veseljem odgovorim.

Prvič - krema ni poceni. Mali lonček vsebnosti max 100 mL pride okoli 30 EUR. Odvisno če kupiš v Beogradu ali v Sloveniji od privat posrednikov.

Drugič - analiza nam bo potrdila ali ovrgla sum o vsebnosti kortikosteroidov. Če jih ne vsebuje, bomo svoje otroke večkrat in predvsem lažje namazali, ker bomo vedeli, da je res naravna.

Tretjič - Kaj bodo imeli starši od tega? Če se izkaže, da je res naravna, potem ne bodo rabili zapravljat za razne druge kreme iz lekarne (brez kortikosteroidov), ki enim otrokom ustrezajo, drugim spet ne, enim pomagajo, drugim spet ne,... In glede na izkušnje lahko povem, da se te kreme porabi bistveno manj kot pa tistih iz lekarne. Koza po daljši uporabi te kreme pa ni več suha, ne srbi, vsi ekcemi, rdečina izgine... Skratka takšna, da bi kremo vsakomur priporočali. Vendar dvom, da je enostavno preveč "čudezna", je prisoten v vseh starših, zato si neupamo kreme preveč uporabljati. V preteklih letih so bile na trgu kitajske zeliščne "čudežne "kreme. Ko se je naredila analiza, je pokazala, da svebujejo kortikosteroide, pa so proizvajalci trdili, da so samo naravne.

Če vas še kaj zanima, kar vprašajte. Hvala za vprašanje.

Lep pozdrav
Default avatar
Ajneski, sem še malo brskala in našla na ringaraja še eno temo s potencialno koristnim namigom: naslov, na katerem bi morda lahko vsaj pičico pomagali, bi lahko bila tudi ZPS. Glede na razširjenost tega srbskega melema pri nas in to, da Vasić ne želi prodajati po uradni poti, mislim, da se to še kako tiče pravic potrošnikov.
Default avatar
grešnica je napisal/a:
ker gre za kremo, ki ni na slovenskem trgu, zps seveda ne more ukrepat.
Default avatar
zps,,,, je napisal/a:
Krema je na slovenskem trgu oz. pri slovenskih uporabnikih, zps pa ni državna organizacija in lahko počne, kar jo je volja.
Default avatar
Kortikosteroidi imajo lahko hude posledice na notranje organe otroka. Pa ste res tako neumni, da boste izpostavljali SVOJEGA LASTNEGA otroka kremi brez kakršnegakoli certifikata o ustreznosti? Ste za košček lepe kože pripravljeni svojemu otroku uničiti jetra??? Madona, kje si CSD? Dajte že poberite otroke ljudem, ki so jih zaradi lepotnih idelalov pripravljeni uničiti!
Default avatar
Na ljubljanski 104 v osh koshu v domžalah je tudi ena čudežna, pavlovičeva kremica, ki stane 4€ in je super. Če je za dermatitis ne vem, diši pa po mandljih in je za vse mazat, od dojenčkov do starejših.
Default avatar
Ne verjamem, da vsebuje steroide. Glede na to, da je tip v srbiji ful znan, da k njemu hodijo vsi živi, od nekih zvezd itd., si pomojem ne bi upal nekaj nategovat ljudi. Poleg tega ima 'čudežnih' produktov tudi za vse ostalo. Uporabljam melem za obraz, ker mi nič drugega ni pomagalo - 2 tedna sem ga uporabljala, koža se je zelo popravila, po prenehanju uporabe pa nisem imela nobenih odtegnitvenih sindromov kot je pisala tista na linku, ki ga je prilepila grešnica. Res je, da ne moreš dandanes pri ničemer biti več prepričan, ampak sem pa sigurna, da nam narava lahk ponudi odgovore na vsa stanja in vse bolezni.