Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Ali grem lahko v penzion zaradi psihičnih težav

Default avatar

huda diagnoza

Psihiater je ugotovil, da imam depresijo nervozo, panične napade, tesnobo, preganjavico, prisluhe, sem tudi podvojena osebnost, vendar tega ni napisal, to vem sama. Kakšne možnosti imam, da grem v penzion?
Default avatar

nomore

nikakve
Default avatar

lahko

V penzion lahko greš kadarkoli, samoplačniško ali s napotnico , v penzijo bo pa verjetno bolj težko.
Default avatar

jojjj

Mogoče je pa tista druga tvoja osebnost boljša.
Ma vse dobro ti želim,si ne predstavljam kako ti je z vsem tem.
Default avatar

evo no...

lahko je napisal/a:
V penzion lahko greš kadarkoli, samoplačniško ali s napotnico , v penzijo bo pa verjetno bolj težko.
hahhhhahhhha vsaj nekdo s pametjo.
Default avatar

Ines1

Koliko si pa stara? Mislim, da je to tudi pomemben podatek. Predvidevam, da misliš invalidsko upokojitev.
Default avatar

u2

ja, veliko nas je,ki bi šli radi v penzion pa se nam čedalje bolj odmika,
so pa tudi taki,ki bi zelo radi delali na našem delovnem mestu pa na žalost ...
vesela bodi,da lahko delaš!
Mene velikokrat prime taka kot tebe,samo verjemi s tem se ni za hecat!
Stvari se hitro uresničujejo,če preveč misliš o tem!
Verjetno imaš v službi zelo slabe medsebojne odnose,se vidi,da trpiš,na žalost danes po službah ljudje pozabljajo kaj je to kolegialnost,vsak gleda samo še nase ali iz strahu pred izgubo službe ali pa ,ker so prepotentni egoisti!Svetujem ti,da,če še ne konzumiraš zdravil,da začneš intenzivno delat na sebi!Alternativa!
Začni skrbeti za svojo dušo in telo!Pa čimmanj se obremenjuj z drugimi!
Srečno
Default avatar

melisssa

Poznam eno gospo, ki je šla v invalidskopenzijo zaradi psihičnih težav. Danes je stara okrog 70. Takrat je menda bila okrog 40-50 let stara. Jo je lastna družina spravila k zdravniku in kasneje k specialistu, ker se ji je zmešalo. Zdravniki so takrat dali diagnozo, da je "preveč zmešana" da bi bila sposobna za normalno zaposlitev in so jo takoj poslali v penzijo. Poznam pa tudi enega strica, ki se je pa menda zmislil, da se mu ne vem kdo prikazuje, pa da vidi ne vem koga (pokojne ljudi) in se pogovarja z njimi,...in je ravno tako šel predčasno v invalidsko penzijo. Enim očitno rata :)
Default avatar

to je bilo pred leti

Ja to je bilo pred leti.Danes stvari stojijo čisto drugače.Lahko si že z eno nogo v grobu,pa še moraš delat.Poznam ženske,ki so zbolele za rakom na prsih,pa še vedno delajo.
Če si psihični bolnik(da ti to dokažejo greš čez veliko veliko testov,tako da tega ni moč simulirat-to je SI ali NISI)potem te invalidsko upokojijo saj si nevaren sebi in drugim.V skrajnem primeru te dajo na ZPIS.
Default avatar

ni res vse se da

2 x v Polje ali pa Idrija in greš, malo alkohola, ki vse le še pospeši . Moj svak je že tri leta in veselo luka naprej in se nam smeji, ko hodimo delat za 800 eur. Star je 45 let in ker je imel zelo dobro službo tudi penzija ni glih drobižek, glede na to da ne dela lepo dobi vsak mesec 650 eur
Default avatar

to pa ne bo držalo

Toliko penzije dobi smo,če je bila njegova osnovna plača-neto 2000 evrov,računam glede na leta.Invalidske pokojnine niso visoke(preverjeno iz področja na katerem delam)
Default avatar

makaronka

Poznem osebo, ki si je uredila invalidsko polovični delovnik zaradi kroničnega bronhitisa, ki je posledica kajenja.
Poznam pa osebo, ki je morala hodit delat kljub temu, da je bila 3x-4x mesečno na urgenci zaradi kroničnih zdravstvenih zapletov, marsikateri dan tudi stati in hoditi ni mogla ta oseba, pa je morala oddelati svoje do konca.

Odvisno, torej. Probaj! Včasih rata, tudi neupravičeno, včasih pa se godijo krivice.
Želim ti srečo pri tem.
Default avatar

slaba pokojnina

Invalidske pokojnine so zelo nizke,moraš imet res bajno plačo,da dobiš pokojnino cca 500-600evrov.Res pa je da glede na leta,mlajši si slabša je pokojnina.