ABC ginekologije in porodništva

Odgovarjajo: mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar

Posledice ne-odstraniteve genitalnih bradavic

Default avatar
Lep pozdrav.

Na vas se obračam z vprašanjem o genitalnih bradavicah. Pred petimi meseci se mi je naredila genitalna bradavica, ki sem jo zdravila s kremo Adala. Ker je krema vedno izzvala reakcijo mi je zdravnica predpisala razpršilo Ocetnisept, ni pa omenila nadaljnjega zdravljenja, če nebi delovalo. Takoj nato sem odšla na študijsko izmenjavo v tujino. Bradavica ni izginila, vendar so se v zadnjem mesecu začele pojavljati nove. Sedaj jih je okoli 10. So precej velike (okoli 2-3 cm) in razporejene po vsem presledku, nekaj jih je tudi okoli anusa.
Moje vprašanje je ali lahko z obiskom ginekologa počakam do vrnitve iz izmenjave (pri ginekologu sem naročena čez dober mesec), ali je smiselno, da se vrnem prej, glede na to, da se zadnje dni pospešeno širijo (tudi ena nova na dva dni). Je možna kakšna druga posledica razen večje bolečine ob odstranitvi, ker je pač več bradavic. Nikjer na tem forumu nisem zasledila podobnega vprašanja.
Vprašala bi tudi kako dolge so čakalne vrste za kirurško odstranitev bradavic, če se ginekolog ne odloči za ambulanto zdravljenje.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Default avatar
Spoštovani

glede čakalne vrste za odstranjevanje genitalnih bradavic res ne vem. Kirurško jih po mojem nima smisla odstranjevati. Danes se to počne večinoma z lasersko vaporizacijo, je pa res, da večje površine težko obravnavamo naenkrat. Pri zelo obsežnih genitalnih bradavicah je včasih potrebnih več seans odstranjevanja. Zaradi tega se vam po mojem mnenju vseeno ni treba vračati prej.
mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

Lepo prosim uporabljajte iskalnik!

-----------------------------------------------------------------------------------
Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224
nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.
-----------------------------------------------------------------------------------

Moderatorji

mag. Stanko Pušenjak , dr. med., specialist ginekolog in porodničar
Stanko Pušenjak E-posvet