Starševski čvek

prok.... alkohol

Default avatar
Po mesecih prosenj, pogovorov, burnih reakcij, solz...sem mu dala ultimat, zdravljenje ali pa grem. Popenil je, on tako ne potrebuje zdravljenj ker je vsega krivo moje obnasanje...pil je vsak dan, izjema je bil dan po totalni pijanici ker pac drug dan ni mogel pit. Lezli smo v dolgove, otrok ima vedenjske tezave, jaz sem pa zivcna da joj. Pil je vse, najraje pivo, ce ni bilo doma je hodil k tistim sosedom, ki so vedno imeli kaj doma, izgovor je bil vedno kaj drugega. Ce sem ga poslala v trgovino, se je obvezno ustavil v bifeju, vedno je kaj pozabil, samo da je zopet sel. Kot da nisem vedela, ga vohas ze na km. Ce ni bilo druga je tudi zganje bilo vredu, po treh dneh v bolnici se vrnem in najdem vse prazno, darila butelje, medice...tega ponavadi ni pil. Ampak ne,on ni pijanec, jaz pretiravam, samo pije rad. Zadnje kreganje mi je bilo pika na i, zopet zaljivke, groznje...spakirala sem mu cunje in ga vrgla ven. Dva dni se se je trudil z groznjami, obtozevanji...ker ostajam neomajna je nehal. Tolk sem jezna, da mu privoscim da se utopi v pijaci. Evo, pa sem se spihala.
Default avatar
Odločitev je bila pravilna, če si to želela slišati. Sedaj moraš le vztrajati pri njej in pod nobenim pogojem ne smeš popustiti. Srečno!
Default avatar
Ne prošnje,ne grožnje...nič ne pomaga. Sam se mora odločiti,da bo prenehal. Nekateri se odločijo, drugi ne (nimajo moči, motivacije).
Default avatar
Kot tvoj mož, tudi ribniški župan meni, da so za pijančevanje mož krive žene. Še v njihovo glasilo je napisal.

Pijanec vedno najde izgovor za svoje početje in zakaj bi ga človek sploh prenašal? Upam, da ga vzameš nazaj samo treznega.
Default avatar
lm oz.župan Ribnice je napisal/a:
To je vsekakor res, to je rekel že Dr. Rugelj.
Ampak v tem primeru mu ona ne dovoli piti in ga je postavila pred dejstvo. Če mu je kej mar do žene bo nehal, če ne pa ni žena več kriva :)
Default avatar
Pravilno, če ne gre z lepa pa z grda. Tudi ti in otrok se bosta sčasoma umirila. Bravo.
Default avatar
Joj bogi, kje pa spi pa se tušira? Bo še službo izgubil, potem boste pa res v k.cu
Default avatar
joj bogi je napisal/a:
Saj ne morem verjeti, da se ti smili en navaden pijanček. Mogoče bi ga pa to streznilo. Take ljudi kvečjemu ko jih doleti kaj res hudega strezni, prej pa ne.
Default avatar
Vem, da je pravilna odlocitev, ni pa lahka. Pil je ze prej, znal je spretno manipulira, jaz pa slepa in samo kao da ima otrok druzino. Taka mu nic ne koristi, spoznala sem malo prepozno. Ponovno vse sama, otrok sprasuje, dolgovi....

Je pa nazaj pri mami, sluzbe nima, ker jo je zgubil zaradi pijace, imajo pa doma poln sod, predvidevam, da mu ni hudega:-)
Default avatar
sam se mora je napisal/a:
Tele besede so mi šle vedno na živce: grožnje ne pomagajo. Seveda ne pomagajo, če pa jih putke tutke, ki s pijanci živijo, nikoli ne uresničijo! Samo lajajo, kako bodo šle stran, kljub temu pa še naprej brišejo kozlanje za njim in ga ščitijo pred sosedi in prijatelji.
Jaz sem bila samska, tako da sem šla na zdravljenje, šele ko sem izgubila službo. Kajti tam so mislili resno in me niso nameravali desetletja ščititi. In tako bi morali ravnati tudi alkoholikovi najbližji. Brez usmiljenja čez prag na cesto.
Default avatar
Ok, Mu-mi, dr.Rugelj, ribniški župan in mož avtorice menijo, da so za moževo oz.njegovo pijančevanje krive ženske.

Jaz ne menim tako. Pijanec naj uničuje samo sebe, ne pa svoje družine.

Avtorici pa čestitke za pogum. Vsaj začela je reševati problem.
Default avatar
Preberi knjigo Poletje je dalo na glavo klobuk. Potem pa brž k dr. Perku, če se še da kaj rešiti!
Default avatar
Prav si storila. Če te ima rad se bo šel zdraviti, če ne se bo pa zapil, kar bi se vsekakor. Samo, da bi bila njegovega pijančevanja deležna še ti. Vztrajaj in srečno.
Default avatar
Preden začneš razmišljat, da bi ga vzela nazaj, idi do al-anona, anonimne skupine za samopomoč svojcev alkoholikov, ker si najbrž soodvisna. Po tem kaj berem, identična zgodba kot so zgodbe vseh žena alkoholikov. Pomaga!
Default avatar
Hvala za odgovore. Knjige pa ne vem, ce so resitev, on pravi, da ni alkoholik, torej cemu se naj jaz trudim z razglabljanjem o alkoholizmu. Zame, ko je enkrat konec, je konec. Vec kot dovolj moznosti je imel, da si poisce pomoc in bi mu stala ob strani. Ce noce, potem pac nic, svoje energije nebom vlagala v resitev tezav, ki zanj ne obstajajo. Se mi pa zdi dobra ideja al anon, zame, da sama raziscem zakaj sem vztrajala kljub vsemu kar alkohol prinese, beri nasilje, groznje, manipuliranje....a ve kdo, ce lahko al anon srecanja obiskujes tudi, ce si z alkoholikom poglavje zakljucil? Pri sebi opazam predvsem okrhano samopodobo, verjetno zaradi zaljivk. So ta srecanja v tem primeru koristna?
Default avatar
takoimamo je napisal/a:
Predvsem za okrhano samopodobo so dobra ja. Posledice imaš lahko še veliko let po razhodu z alkoholikom, zato ni nikoli prepozno oz. pozno iti na skupino. Bila sem tam pred leti, balzam za mojo dušo. Z njihovo pomočjo sem se postavila na noge, prej sem bila zombi. Toplo priporočam.:-)