Družinska medicina

Odgovarjajo: Sašo Rebolj, dr. med., spec. družinske med.

glavobol

Default avatar

lek

zadnje mesece se mi dogaja, da imam precej glavobolov. Sploh čutim bolečino oz pritisk v sencah oz bolje rečeno tik nad ušesi (vedno na obeh straneh). Navadno se mi to dogaja preden zaspim (občutek je res obupen, kot da mi bo kaj počilo v glavi), dogaja pa se mi da me prime tudi kar na1x in traja npr kakšno minuto. tisti hud občutek izgine, potem pa me še kar boli.... Npr pol ure nazaj me je zagrabilo v cvetličarni in sem hotla kar rečt, da bom padla dol, pa je minilo... zdaj sicer spet občutim nekaj motečega tudi v sencah in kljub da sem vzela lekadol me boli še vedno glava na trenutke. Zanima me, je to psihično (sem sicer anksiozna ma do sedaj teh težavn nisem imela), ali je dejansko kaj narobe z mojo glavo? Je možno, da preživim preveč časa na računalniku (5ur na dan)?
Pa še to: meni se res dostikrat zgodi, da čutim kakšne "štrke" v glavi, mož šravi, da on nikoli. Kdo je tukaj čuden? :)

Hvala in lp
Default avatar

B.R.

Pozdravljena gospa
Ustavila sem se pri vaših težavah glede vaših glavobolov. Spomnim se na mene, da me je tudi tako tiščalo v sencih in še in še bi lahko naštevala. Tudi meni niso pomagali Lekadoli oz. celo infuzije mi niso pomagale za bolečine, ker to so neznosne bolečine. Če imate takšne težave vam srčno priporočim, da stopite, do kakšnega nevrologa in mu opišete vaše bolečine in vas bo že napotil na pravo pot. Pri meni je bila katastrofa, ki si ne bi mislila, da bo tako niti v sanjah in to predobro ve naš dr. Kersnik, kaj sem vse prestajala.
Lep pozdrav in veliko zdravja vam želim
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

POri takih glavobolih je cela paleta možnosti - od napsdov tesnobe do anevrizem in tumorjev. O znakih in situacijah, ko se pojavlajjo bi moral vedeti več, da bi lažje podprl vašo domnevo, da gre psihično pogojene probleme.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Default avatar

lalla

pozdravljeni
stara sem 17 let in ima nenehne glavobole že okoli 2 leti. bila sm pri splošni zdravnici, vendar mi ni znala pomagati. boli me večinoma predel čela in senc, občasno pa se bolečina razširi čez celotno glavo in imam občutek, da mi jo bo razneslo. bolečine si poskušam lajšati z lekadoli, vendar ne primejo vedno.
ne izključujem možnosti migrene, saj jo imamo v družini, vendar so moji simptomi drugačni (ne bruham).
lep pozdrav
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Bruhanje ni n ujni simptom migrene. Pomebno je, da se glavobol začne iz nič in po več ureh tudi preneha, kot da ga nikoli ne bi bilo. Če lekdaol ne pomaga, naj zdravnica napiše protimigrenska zdravila, ki pa jih morate vzeti čim prej ob pojavu glavobola. Če tudi to ne bo pomagalo, in / ali je glabvobol stalen, bi opravil slikanje glave za izključitev drugih vrzokov za (stalen) glavobol.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Moderatorji

Sašo Rebolj , dr. med., spec. družinske med.
SRebolj