Forum.Over.Net

Starševski čvek

Hranjenje golobov na balkonu

Default avatar

leteča podgana

Kaj lahko storim, da ena stara soseda preneha z hranjenjem golobov. Opozorila od upravnika ne zaležejo mi imamo pa redno vse zamazano od drekov. Je sploh kaj možno narediti?
Default avatar

cllara

Drekci niso zaradi hranjenja, ne se tolažit. Golobi pač iščejo prostor, zavetje in pridejo na balkon ali okenske police, seveda tudi ponesnažijo. Se strinjam, da je zeloooo neprijetno, verjetno pa ni kriva stara gospa, da pride golob na tvoj balkon in ga ravno takrat pritisne. V našem koncu jih nihče ne hrani, jih je pa vseeno povsod polno, še posebej na balkon radi pridejo pa tudi na okenske police in skoraj nemogoče se je izogniti vsaj kakšnemu drekcu dnevno.
Default avatar

leteča podgana

cllara je napisal/a:
Največ je kriva ona, ker prihajajo na njen balkon vsak dan ob isti uri po hrano!
Default avatar

eh

Kaj te briga. Na svojem balkonu lahko dela kar hoče.
Če ti kaj ne odgovarja, se spelji v svojo bajto!!!
Default avatar

golobi so kul

Golob ni nobena leteča podgana. Pobrišeš drek in konec. Tebe motijo golobi, njo pa tvoj glasen otrok, spodnji sosed, ki nabija muziko, soseda, ki praži čebulo. Vsakega nekaj moti.
Default avatar

pohvalno, vejo, kaj je nijhovo delo

Kje pa živiš, da se upravnik ukvarja s tem. Pohvalno.

Pri nas je upravnik SPL, pa se jim niti pod razno ne da ukvarjati z lajanjem psov po stanovanjih.

Sem vidla, da si pri nas na balkone obesijo stare CD-je in s tem odganjajo tudi priče. Mogoče bi golobe tudi.
Default avatar

bravo vsem,

ki ste tako lepo odgovorili in se postavili v bran ptičev...golobi so pametni, te spoznajo na sprehodu in ti spustijo v znak hvaležnosti kakšen kakec.......to, da so leteče podgane ali da prenašajo 60vrst bolezni jaz težko verjamem....Če gledamo mesta v Italiji, polna golobov, bi moralo mesto izumreti....
avtorica pa je verjetno fina gospa, kaj hočemo!
Default avatar

ja ane

eh je napisal/a:
Seveda jo briga. Mi imamo s hišnim redom prepovedano hranjenje golobov in prav je tako.
Default avatar

golobi so kul

ja ane je napisal/a:
Kako boš v praksi preprečila nekomu, če hrani golobe na svojem?

Zakaj vas golobi tako motijo? Bolezni ne prenašajo, hrupni so minimalno, samo malo kakajo kot pač kaka vsako živo bitje.
Default avatar

selnica

Naj se pohvalim... Na mojem balkonu, na omari, ze 3 leta domuje golobja druzina. Mama, ate in dva mladicka. Jaz jim pripravim hrano, pesek in vodo, zakar me vsakodnevno razveseljujejo. Domov pridejo le spat in cisto nic ne umazejo. So pametni ptici in imam jih rada. Hisni red v blokih bi prej rabil uredbo- NE tecnih in sovraznih ljudi!!!
Milena
Default avatar

cllara

Je pa pri nas (v Sloveniji) tako, za drugod ne bi mogla trditi, da je nezaželeno hranjenje golobov, pa brezdomnih muc in vsega pač, ker naše ljudi skratka vse moti. Moti tako zelo, da gredo ljudem pač enostavno tudi ljudje na živce: ali imajo preveč oz. premalo otrok ali so zaposleni v napačni branži ali pa so na socialnem dnu. Skratka nestrpnost je prisotna na vsakem koraku in bi bil že čas, da se vsakdo malo zamisli nad sabo, ne šele takrat, ko mu življenje malo pokaže zobe...
Default avatar

cllara

Bravo, selnica.
Default avatar

eh

ja ane je napisal/a:
Ne, je ne briga!! Kot tudi mene ne briga tvoj hišni red. Kot sem rekla, sezidaj si bajto in si tam na čelo obesi hišni red. Če ti bo lažje šlo v butico: hrani jih na svojem prostoru ne skupnem in tam te čisto nič ne briga! Ko bi se ti le en vsral na gobec!!
Default avatar

ah joj

Na tramu nad mojim balkonom je tudi enkrat golob imel gnezdo. No, dva golobčka. Nikoli ne bom pozabila, ko sta hotela jajce nekam prenesti in jima je padlo na tla. Nikoli ne bom pozabila, kako sta potem sedela na tramu ure in ure, se stiskala drug k drugemu. Še danes me srce zaboli, ko se spomnim.
In ja, letos imamo zopet gnezdo. Res je spodaj nekaj kakcev, pa kaj! Če se ne motim, kakamo vsi!!
Default avatar

selnica

Cllara, druzina je prisla spat. Vedno ob uri.... Mene tudi motijo vresceci otroci, ki vlecejo macke, pse za rep... motijo me vsi tisti, ki v vreco zavezejo mladice, motijo me primivci, ki mislijo le nase!!!! MOJA druzina BO!!! na balkonu. Spomladi je veliko mladicev in krutost HISNEGA REDA je neizmerna.....lp
Milena
Default avatar

leteča podgana

eh je napisal/a:
Oj kmetica bajto sicer imamo ampak delam in delno pa živim tudi v temu stanovanju.Glede hranjenja in golobov me nebi motilo , če nebi bilo konstantno vse posrano po steklih in oknih (imam zrcalna temna stekla in je vse še bolj usrano videti). Ne sovražim golobov niso pa mi glih ljubi in vsi tisti, ki zagovarjate hranjenje pejte v park in jim tam natrosite hrano, ker ta soseda dela meni osebno na mojem osebnem prostoru materialno škodo + čistiti moram vsak teden , kar pa mi nebi bilo potrebno , če jih ona nebi hranila. Razumeš je bilo razloženo po kmečko in ja smo pač bolj fini in kaj pol?
Default avatar

eh

leteča podgana je napisal/a:
Najprej mi razloži zakaj uporabljaš besedo KMETICA kot žaljivko? So zate ljudje s kmetov manj vredni? Naj ti povem, da jim s svojim blokovskim stanovanjem niti do gležnjev ne sežeš.
Sama pa živim v centru mesta in imam živali za razliko tebe, rada.
In ne, soseda ne dela škode na tvojem prostoru, ker ne serje, se namenoma izražam primitivno v tvojem stilu, ona po tvojem balkonu. Ali pa si jo morda zasačila pri dejanju? Glede čiščenja 1x na teden, je pa čisto normalno. V enem tednu se nabere ogromno prahu in ostalega in bi bila velika packa, če bi čistila redkeje.
p.s. verjamem, da se imaš za fino, a v resnici si daleč od tega! Fini ljudje ne životarijo v blokih!!!
Default avatar

IRenaa

Ti, avtorica, kot avtorja si navedla: leteča podgana
Glede na vse kar si napisala, sem mnenja, da si si nadela povsem pravo ime :-))))
Default avatar

leteča podgana

eh je napisal/a:
Ne vem od kdaj se v blokih životari prvič slišim imamo v centru LJ. hišo in verjemi , da 10 x raje živim in delam v tem stanovanju ,ker v hiši je zame preveč dela sem bolj lene sorte . Lej jaz pa tebe doživljam, kot zelo agresivno ,zafustrirano osebo z 30 mačkami okoli sebe pa seveda golobi ne smejo manjkati tako ,da ne razumem zakaj si vzdevek kmetica vzela , kot žalitev saj si kmetica.
Default avatar

eh

leteča podgana je napisal/a:
A si ti poleg tega, da si zelo primitivna, tudi nepismena? Imam mačko ja, ampak eno, eno samcato, ti pa si verjetno alergična na mačjo dlako, kajne fina mestna dama?
Ker si očitno res bolj trde glave, ti še enkrat povem, živim v centru mesta, golobov niti ne sovražim, niti ne preganjam. Sovražim pa take napadalne in arogantne fine dame kot si ti.No ja, dama si samo v svoji votli glavi, ampak to je pa že druga zgodba.

p.s. koliko razredov OŠ si končala, fina dama? Napiše se namreč S 30. mačkami in ne Z 30. mačkami :-p
Bi ti povedala par krepkih ampak se ne spuščam na tako nizek nivo kot je tvoj. Pa pa, pa drekcev ne pozabit počistit, že kar fino smrdijo, ti leteča podgana!!!