Starševski čvek

jutri imam rojstni dan, pa ne bi rada vabila ene

Default avatar

rtusrna

Ja, jutri imam rojstni dan, pa ne bi rada vabila ene znanke. Sicer se vidimo le ob velikih praznikih, ko ima kdo od prijateljev rojstni dan, pa ko je kakšna vaška veselica. Vabimo se kar tako iz navade. Nekoč me je tale znanka vabila k sebi domov na obisk, naj se kaj oglasim, ko grem mimo njene hiše, pa sem ji že takrat povedala,da nimam časa in da se raje posvetim moji družini.
Njen oče je vaški čudak in že zaradi tega me je malce sram da tole žensko vabim na moj rojstni dan. Ta njen oče živi še v srednjem veku. Doma nimajo interneta ne televizije, kurijo na drva, srat hodijo v poljsko stranišče. Pa ni denar problem. On meni, da je tako prav, da je eko, bolj zdravo itd.
Potem se mi ostali posmehujejo, zakaj jo sploh vabim, saj so jo tudi oni skenslali. Res opažam, da jo že trije prijateljice niso več vabile na rojstnodnevne zabave. Ona me je sicer letos vabila, pa sem se ji zlagala, da sem trenutno na nekem izletu in da ne morem priti. Prišla sem naknadno, za kakšne pol urce in ji prinesla darilo.
Sedaj pa razmišljam, da bi se nekoliko potuhnila. Ker je jutri moj rojstni dan bo itak čakala da jo povabim ta vikend. Ponavadi vedno praznjujemo ob vikendih, da se vsi dobimo in ne med tednom.
Tuhtam, kako bi se je znebila.
Imate kakšen predlog?
Default avatar

jelenka

Jaz ti predlagam, da počasi odrastete.
Default avatar

da ne bi slučajno je vabila

Ker boš izpadla iz našega kroga tistih, ki smo jo že skenslali. Bodi ovca in se zgleduj po nas. Beeee.
Default avatar

naj dela kar hoče

Pusti ljudem svobodo da živijo in delajo kot želijo (kurijo na drva,....kar si naštela). Zakaj ne more pridit na tvoj rojstni dan? Ker živi malo drugače kot ostali? Halo različnost nas bogati.
Če te je povabila je prav, da ji vabilo vrneš.
Default avatar

ABe

Če res razlog to, da ima njen oče čudne navade in zaradi tega ne želiš povabiti nje, ki ti nikoli ni naredila nič slabega, ti lahko napišem le, da si ena velika revica. Mentalna.
Default avatar

rtusrna

Glej, družim se kolegi s katerimi me ni sram se družiti. Vse imajo končan faks, le ta ima poklicno šolo. In ja, sram me je, ker vsi vejo v kakšni hiši živi.
Hočem si dobiti krog prijateljev, ki niso tako primitivni. Ko se pogovarjamo v družbi se z njo ne morem nič pametnega pogovarjat. Pripovedovala mi bo, kako dela v vrtnariji in kako prideluje bio in kako se goji krompir itd. Take stvari mene ne zanimajo. pa tudi moje kolegice se ne ujamejo z njo.
Default avatar

hohhohšaplerca

Če si tako nekompatibilna z njo in imaš vse odgovore potem ne muči nas z opisovanjem nič hudega živečih enostavnejših ali po tvoje primitivnejših oseb. Odjebi jo in se gibaj v krogu izobražencev. Fak.
Default avatar

jojjjjj

rtusrna je napisal/a:
oprosti, hočeš se družiti s tistimi, ki niso primitivni - oprosti ampak s tem svojim odgovorom in tudi z začetnim postom meni najbolj deluješ primitivna ti...
kaj misliš,d ašola naredi človeka, nek položaj in vloga v družbi naredi človeka, hiša, ki jo ima....res si uboga a veš...
pa btw. jaz imam fakzultetno izobrazbo in še mnogo ljudi okoli mene tudi, je pa tudi dosti takšnih, ki jih nima v naši družbi - vsi se z veseljem pomenimo, kako posaditi domač eko krompir, in kako kaj bio pridelati in zdravo živeti, zeliščarstvo in to, pa domača kuharija in peka... meni je vse to še v poseben hobi zanimanje...groza a potem je z menoj po tvojih standardih kaj narobe?
Default avatar

mrbit

čas je, da ji daš vedeti, da je tvoje vljudnosti konec. čeprav se bojim, da boš tisti njen krompir še zelo potrebovala. bodi iskrena do sebe in do nje. pa vse najboljše! imam fax in nič mi ne manjka:)
Default avatar

slado

Jaz bi se ji zlagala, da te ni ta vikend doma oz. je sploh ne bi klicala. Žur pa bi naredila nekje drugje in ne doma, kamor lahko gre.
Morda kakšen kmečki turizem?
Default avatar

grdo

rtusrna je napisal/a:
Tole je pa eden najgrših in najbolj nesramnih postov kar sem jih prebral !
Nisi vredna da živiš , kako te ni sram nekaj takega napisat , fuj !
Default avatar

trnovka

rtusrna je napisal/a:
Resnično izobražen in omikan človek se je sposoben pogovarjati s komerkoli. Kaj če bi jo naslednjič res poslušala, ko ti kaj govori? Se lahko naučiš česa novega.

Ampak ni to problem, a ne? Problem je v tem, da te je sram in da se bojiš, da bi te preveč povezovali z njo in začeli izločati še tebe. Kaj naj ti rečem, večina nas je šla skozi to obdobje, ampak po navadi že v osnovni šoli. Prej ali slej boš z malo sreče prišla do spoznanja, da moraš poiskati svojo pot, neodvisno od mnenja drugih. Držim pesti, da spotoma ne boš prizadela preveč ljudi.

Pa vse najboljše! Koneckoncev pa tudi velja, da na rojstni dan pač lahko povabimo, kogar hočemo.
Default avatar

rtusrna

slado je napisal/a:
Ne bi si rada delala kakšnih stroškov. Gostilna stane. Raje delam zabave doma pred hišo, na vrtu. Bedno se mi zdi, da bi se morala sedaj prilagajat zaradi ene in delat žur drugje. Bo pa ful zoprno, če se bo narisala na vratih tisti dan.
Default avatar

liliputputka

Jutri ima rojstni dan tudi en, ki ga ŽAL poznam. Očitno je, da sta si karakterno in v razmišljanju enaka.
Aja, pa ta znanec je moj šef.
Bruh od bruha ...
Default avatar

melita65

rtusrna je napisal/a:

Huh, snobizem in ego do neba...
=============================================
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen."
Mati Terezija
Default avatar

jelenka

Hm, mislim, da v tvojem primeru samo odraščanje ne bo dovolj. Upam, da se boš nekega dne spomnila, kaj si pisarila tukaj gor, in te bo sram v dno duše.
Default avatar

ABe

rtusrna je napisal/a:
Kakšno izobrazbo imaš ti? In službo?

Ali veš, da je bistvo tistih, ki so učeni, razgledani, ki nekaj znajo, ki nekaj so, v tem, da se znajo spustiti na raven vseh in se jim prilagoditi?
Le največji malomeščani, ki sanjajo o avtomobilih za 100 tisoč jurjev in jahtah, vikendih ipd., ne znajo stopiti s svojih (namišljenih) stopničk. Zamisli se.
Default avatar

rtusrna

Za vse tiste, ki me obsojate:
1. Vsa vas pozna to družino in je res čudaška. živijo v neki stari hiši, brez centralne, brez sekreta.
2.Jaz imam prijateljice iz faksa, ki so končale pravno fakulteto, zdravstveno in po vašem naj bi vabila na mojo zabavo take čudake, na katere cela vas kaže s prstom?
3. Nočem, da se moji otroci družijo z njihovimi!
Default avatar

:) :)

rtusrna je napisal/a:
Dobra provokacija, ni kaj. Pravzaprav reciklaža dejanskih odgovorov na nekatere teme, ki so se pojavile na monu.