Forum.Over.Net

Starševski čvek

aerius izkusnje

Default avatar

chuchi

Kaksne so vase izkusnje z jemanjem, ste imeli kke stranske ucinke, ce ja kaksne in kako dolgo, kako ste ukrepali?
Default avatar

helga1

Sin ga jemlje, že nekaj let po potrebi. Mu pomaga in zaenkrat ni imel stranskih učinkov. Veš pa, da vsi antihistaminiki lahko povzročijo zaspanost.
Default avatar

chuchi

Sprasujem ker jaz sem vzela tri tablete do sedaj, alergije hb ni, sem pa kot vesoljec, utrujena, zadeta cela, kot da se bom sesula vsak cas. Ce vzamem tableto ob 5h zjutri, ratam okol 13h zaspana kot hudic :-( in potem tudi tako cudno pocutje :-( se telo navadi ali jih bi.morala zamenjat?
Default avatar

Aerius

Zamenjaj. Očitno ti te tablete ne ustrezajo, poskusi s kakšnimi drugimi. Mene uspava claritin, aerius pa mi je v redu.
Default avatar

1pač

Možno je, da se telo privadi ali pa tudi ne. Poskusi teden ali dva, če pa ne bo bolje, pa ga zamenjaj.
Možu in sinu Aerius najbolj odgovarja ampak ljudje smo si različni.
Default avatar

ena mona

chuchi je napisal/a:
Tudi moja prijateljica je imela enake stranske učinke. Sedaj pravi, da ga raje ne jemlje več. Pa saj je toliko drugih antihistaminikov, da ga res ni treba jemati. Ona sedaj ne jemlje nič, čeprav ima veliko težav zaradi cvetenja. Ampak je po tej izkušnji rekla, da ne bo več jemala tablet, ki tako močno vplivajo nanjo. Sva se to ravno prejšnji teden pogovarjale.
Default avatar

1pač

ena mona je napisal/a:
Tudi moj mož ni hotel jemati antihistaminikov zaradi zaspanosti. Ker alergije ni imel pod kontrolo, se je vse skupaj razvilo v astmo. Pa še zdaleč ni edini. Če se alergenom ne more izognit, potem ji toplo priporočam da se še enkrat posvetuje z zdravnikom.
Default avatar

tik tak tik

Hm ne vem, jaz sem ga vedno vzela tik pred spanjem, tako da nimam pojma. Res pa da vedno spim kot dojenček, tako da mogoče tudi mene uspava. No zdaj ne jemljem več, ker mi niso nič pomagale, sem ravno danes dobila neke druge. Popoldne sem vzela prvo pa nisem bila nič zaspana.
Default avatar

za tik tak

Kaj zdaj jemlješ? Me zanima, ker aerius ne pomaga.
Default avatar

Jalapena

Aerius naj bi se ravno zaradi takih učinkov jemal zvečer.
Default avatar

li1233

Jaz ga jemljem in nimam stranskih učinkov. Če se pojavijo težave, je bolje jemati druge.
Mi je pa zanimivo, da letos ne potrebujem več jemati Aeriusa, nimam več alergijskih težav (prej sem jih jemala leta. Na začetku letošnje pomladi je bilo najhuje, sedaj nimam potrebe.
Default avatar

generik?

Ni to generično zdravilo? Ni ne vem kaj, mogoče se kje zunaj dobi kaj boljšega?
Default avatar

chuchi

Živjo.

Hvala vsem za odgovore. Sem nekaj časa bila brez zdravil pa je bilo nevzdržno. Lani nisem imela nobenih težav, sem pa prejšnje leto novembra jemala dva meseca Telfast in na bioresonanco sem hodila. Zato sem mislila, da tudi letos ne bo težav, pa je bilo obupno.

Skratka. Odločila sem se, da pokličem zdravnico in jo vprašam ali je bolje menjati tablete oziroma ali je dovolj da jih na začetku poskusim jemat bolj zvečer. Samo če sklepam po dozdajšnjem počutju ni toliko problem zgolj utrujenost kot neke vrste omotičnost, taka omlednost, kar pa me je strah, da bo ostalo, pa tisti čuden občutek v glavi.. skratka najprej bom danes poskusila vzeti še eno zvečer pa bom jutri videla.

Vem pa, da jih jje jemat, sicer se lahko zadeva zakomplicira in se lahko razvije v astmo.

Hvala vsem, lep dan in brez alergij. :)