Forum.Over.Net

Starševski čvek

pigmentni madeži

Default avatar

OBRAZ

Imam jih kar nekaj po obrazu in sedaj ko je že malo sončka pa čeprav pazim so takoj bolj opazni.Probala sem v parih letih že kar nekaj krem in moram reči da ne verjamem v nič več.Pa tile laserji se na veliko reklamirajo ampak kaj ko denarja ni pa tudi vprašanje kolk je res zdravo??? Pozna kakšna še kako reč oz.hudiča ki bi pomagal??? Aja pa itak imam na faci skoz zaščitni faktor 50 ...
Default avatar

Riba

OBRAZ je napisal/a:
Meni osebno pomaga le eno in sicer tekoči puder. Če grem samo enkrat na sonce brez, pigmentni madeži so tu.
Default avatar

mica ***

Tudi jaz imam že 15 let pigmentne madeže. Probala že vse živo, najvišje faktorje, na faci imam non stop puder,... ampak madeži SOO. Sem pa naročena na diamantni piling. Ali bodo izginili ali se zmanjšali? Ima katera izkušnjo? Hvala za kakršenkoli uporaben nasvet.
Default avatar

ABe

Diamantni piling ti pri pigmentnih madežih ali celo melazmi ne bo pomagal. Je preveč površinski. Z laserji je v resnici tudi slabo, čeprav ti bodo poskušali prodati tudi to opcijo. V resnici se kombinira kakšna kislina in laser skupaj, ali pa beljenje kože z Dermamelanom.
Default avatar

BDEB

Jaz sem probala z laserjem, ni šlo nič stran (IPL+RF).
Default avatar

ABe

BDEB je napisal/a:
Obstaja celo možnost, da se fleki še bolj pokažejo, ker gre pri teh zadevah za poškodovano kožo, ki rada reagira še naprej tako, da proizvaja preveč melanina.
Default avatar

Makalonca

Jaz sem šla že dvakrat na odstranjevanje z dušikom.In moram reči,da je bilo učinkovito.

Je pa treba stvar opraviti pozimi ali zelo zgodaj spomladi,ko še ni močnega sonca,ki se ga moraš nekaj časa -nekaj tednov-izogibati...
Default avatar

srebrna

Imela sem dokaj velik, okrogel pigmentni madez ob desnem ocesu. Trajal je kar nekaj let, nato se je znotraj madeza zacela delati se temnejsa bradavica oziroma madez. Sla sem k dermatologinji. Poslikala mi je to zadevo. Rekla je, da bo okogel pigmentni madez ostal, lahko pa mi pobrusi na jesen bradavico, ki predstavlja predrakavo stanje. Da pa naj nikoli vec ne vidi sonca ta moja tvorba in mi je dala se eno tubico kreme za soncenje s faktorjem 30 se mi zdi. Receno storjeno. Pridno sem si na debelo mazala ta predel. Jeseni sem imela prevec ob veznosti zato sem obisk prelozila. Opazila pa sem, da se je bradavica zacela zmanjsevati in pigmentni madez bledeti. Izginilo je oboje. Se sama ne morem verjet! Brez posegov, le pridno in dosledno mazanje s kremo je pomagalo.
Default avatar

mar19801

Poskusi Eucerin Even Brighter kremo.
Default avatar

Makalonca

mar19801 je napisal/a:

In, je kaj učinka?

Ker z Vichy,ki je namenjena prav za to,ga ni....
Default avatar

Ničnenuca

Jaz imam tudi 2, pred 3 leti sem bila na laserju in sta se posvetlila, vendar čez čas postane spet temnejše. Me pa moti, ker se oba madeža širita in me ljudje, ki me dolgo niso videli, sprašujejo, kaj imam.
Kozmetičarka mi je takrat rekla, da pozna dermatologa, ki to odstranjuje s kislino. Verjetno ne preostane nič drugega.
Default avatar

neca68

Meni je laser pomagal. imela sem pigment nad ustnico. Po 7-mih letih se pigment še ni ponovil. se mi je pa sedaj pojavil na licih pod očmi. Še ne vem kaj bi, ker je laser kar draga zadeva. Tudi meni Vichy ni pomagal. rada bi pa vedela, če je kaj uspeha pri Ecerinu?