Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

pomoc za mucke

Default avatar

Dorfy

Zdravo! Potrebujem informacijo kam naj se obrnem po pomoc za mucke. Zal je (spet) prislo do situacije ko si hrane za mucke ne morem vec privoscit pa tokrat zal ne vidim izboljsave in se po vsej verjetnosti ne bom pravocasno izkopala iz te financne luknje kot sem se v zadnje. Problem je ta da mucka potrebujeta dietno prehrano in iscem cenejse variante od hillsovih briketov c/d. Ti preprecujejo nastajanje kristalov v secilih. Prosim za kakrsno koli informacijo kam naj se obrnem. Samo Peruna ne omenjat ker so grozno nesramni.
Mucke sem dala tudi na splet, pa se zal nihce ne javi, sicer jih oddam z zelo tezkim srcem.
Hvala za pomoc, pa prosim ne me zmerjat, mi je ze tako dovolj hudo.
Default avatar

Queen

Kaj pa, če se obrneš na lokalno društvo za pomoč živalim? Očitno sta mucka že imela težave s sečili, koliko sta pa stara?
Default avatar

kjhg

Kaj pa na Mačjo hišo? http://www.macjahisa.si/

Glej, če si v hudi stiski, prosi v zavetišču, da jih sprejmejo in magari ti mesečno prispevaš nekaj eur, kolikor lahko za njihovo oskrbo. Mogoče z dogovorom, da ko se ti situacija popravi, da jih vzameš nazaj. Iskren človeški pogovor in zaupanje bi med normalnimi ljudmi moral voditi k neki rešitvi.

Oddala jih boš pa verjetno bolj težko, muckov za oddajo je ogromno. Držim pesti, da rešiš situacijo v dobro muckov in da se ti finančno stanje čimprej popravi.

Poskusi pri Mačji hiši, zgubiti nimaš kaj.
Default avatar

cllara

Verjamem, da ste z mucki navezani in bi vam bilo težko drug brez drugega. Še posebej, če bi še mucka ločili, da ne bi našla skupnega doma.
Mogoče bi vseeno poskusila in zaprosila za pomoč društvo za zaščito živali ali mačjo hišo. Da bi ti priskočili na pomoč s hrano, saj ljudje donirajo zanjo. In če se ti odrečeš svojima muckoma bi tudi bila zavržena ali pa bi pristala v njihovi oskrbi. Če pa ju obdržiš imata še vedno dom in skrbnega lastnika, le nekaj hrane bi ti odstopili, da prebrodite te težke čase.
Meni je žal zate in za mucke, držim pesti, da se čimprej uredi finančna situacija in ostanete skupaj tudi v tem težkem času.
Default avatar

Dorfy

Poklicala sem zavetisce za mucke v Sk.Loko, in Perun ker sta pac kolikor toliko blizu, pa povsod hocejo nekaj evrov na dan. A ce nimam za hrano tudi za to nimam, ker moj interes ni to, da se jih znebim, ker jih imam rada, samo oskrbo bi jim rada nudila, pa je ne morem. Gospa v Skofji Loki je bila vsaj prijazna, da me je poslusala in mi svetovala kaj se se da, torej pomoc v obliki hrane, samo oni jo zal ne morejo ponuditi. Gospod v zavetiscu Perun me je pa nazijal, da niso socialna ustanova pa samo lepo sem omenila hrano in kako bi do nje prisla, ce pozna kako cenejso varianto. Veterinarji okoli kranja mi tudi niso bili v pomoc, v DZZZ Kranj pa se ne javijo, sem poslala se sms in cakam na odziv.
Tudi v Macjo hiso sem klicala pa mi gospa ni vedela nic pomagat glede hrane. Glede oddaje pa tam sploh nisem vprasala saj najbrz veljajo enaka pravila kot v vseh zavetiscih.
Default avatar

Gunnar

poskus še na jesenice vprašat, če bi ti tam v njihovem društvu pomagal z mački rešit zadeve, mačja hiša pa rajš čim dlje stran od njih....
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

·uʍop əpısdn əɥʇ

Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken.


Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!
Default avatar

zmekla

Dorfy, imaš kakšne sorodnike, prijatelje, ki bi ti lahko pomagali?

Ne vem sicer, kje živiš, ampak enkrat se kupovala v Mr. Petu (v Lj. na Celovški) za našo psičko in sem slišala pogovor med eno stranko in prodajalko o dietni hrani za mucke. Prodajalka se mi je zdela kar načitana, mogoče bi vedeli za kakšno cenejšo varianto, a ravno tako primerno hrano za tvoje mucke?

Res držim pesti zate, si lahko predstavljam, kako ti je hudo ob misli, da bi jih morala oddati.
Default avatar

lumpaa

jaz kupim 6 kg žakel in na gotovino pride 40€ od royal canina dietna za mačke za kristale,
to je meni še najcenej varianta, je res 40€ ampak je 6 kg, aja mislim da imatudi en trgovina v btc-ju hala a not nekje na sredi , varianto 10 kg pa okoli 50€ ( dietna)
zastonj na žalost ni je pa najceneje

lp
Default avatar

za Dorfy

Dorfy, obrni se na Mačjo hišo s prošnjo, če bi ti lahko pomagali pri reševanju tvoje situacije (magari v končni fazi tudi z iskanjem novih posvojiteljev, če drugače res ne gre).

Vendar, če prav razumem, bi ti lahko skrbela zanju, samo nakup dietne hrane je problem zaradi finančne situacije? Ali bi ti začasna pomoč pomagala ali ocenjuješ da jo potrebuješ na daljši rok? Prepričana sem, da bi ostali mačjeljubci pomagali z donacijami hrane za tvoje, dokler se stanje ne izboljša, sploh če bo to potekalo preko preverjene organizacije kot je Mačja hiša. Jaz takoj podarim 2 kg hrane, ne glede na to da tudi sama nisem v rožnati finančni situaciji. In prepričana sem da se bo takšnih našlo več.

Vem namreč, kako je imeti kronično bolno žival, ki potrebuje dietno hrano in zdravila, ti si pa brez prihodkov. Sama sem trenutno v takšni situaciji, trudim se, da gremo dalje, mesec za mesecem. Me pa skrbi, kaj bo, seveda.

Kontakt MH najdeš na njihovi strani http://www.macjahisa.si/
Default avatar

za Dorfy

Te je sicer mogoče kontaktirati preko mejla?
Default avatar

Morski galeb

Na ZS mi, prosim, sporoči svojo mobi številko. Imam predlog za vzajemno pomoč:-))

Poklicala te bom po 12. uri.
Default avatar

Yo_

Zavetišča so namenjena brezdomnim živalim in ne oskrbi lastniških živali. V kolikor v zavetišče oddaš lastniško žival, plačaš oskrbovalnino in se živali tudi odpoveš. Oskrbovalnina pa je seveda določena glede na vrsto, velikost itd. potrebe zdrave živali in ne krije dietne hrane npr. Prav tako ni neke velike možnosti, da bi v predvidenem času nekdo posvojil 2 živali, ki doživljenjsko potrebujeta drago dietno hrano. Bodimo realni, domov ne dobijo niti popolnoma zdrave, mlade živali.
Avtorici svetujem, da se obrne na lokalno (in ostala društva), ki delujejo na področju zaščite živali in se poskuša dogovoriti za morebitno možnost nakupa hrane preko njih - s kakšnim popustom npr.
Default avatar

Pati..

Samo v zavetišče ne, ker ne bosta ostala živa. Uboga mucka, zelo mi je hudo zanju.Za moje bi našla neko rešitev, samo, da bi jih obdržala, pa če bi šla fehtat.....res no.
Default avatar

punce dejmo se zmenit

in Dorfy pomagamo z denarjem za nakup ustrezne mačje hrane, sem pripravljena pomagati, samo, da jih bo lahko obdržala!!
Default avatar

lkjhg

Okej, kako?
Default avatar

Morski galeb

[quote="Dorfy"]Poklicala sem zavetisce za mucke v Sk.Loko, in Perun ker sta pac kolikor toliko blizu, pa povsod hocejo nekaj evrov na dan. A ce nimam za hrano tudi za to nimam, ker moj interes ni to, da se jih znebim, ker jih imam rada, samo oskrbo bi jim rada nudila, pa je ne morem. Gospa v Skofji Loki je bila vsaj prijazna, da me je poslusala in mi svetovala kaj se se da, torej pomoc v obliki hrane, samo oni jo zal ne morejo ponuditi. Gospod v zavetiscu Perun me je pa nazijal, da niso socialna ustanova pa samo lepo sem omenila hrano in kako bi do nje prisla, ce pozna kako cenejso varianto. Veterinarji okoli kranja mi tudi niso bili v pomoc, v DZZZ Kranj pa se ne javijo, sem poslala se sms in cakam na odziv.
Tudi v Macjo hiso sem klicala pa mi gospa ni vedela nic pomagat glede hrane. Glede oddaje pa tam sploh nisem vprasala saj najbrz veljajo enaka pravila kot v vseh zavetiscih.[/quote


Kje si zdaj?

Menda ja ne čepiš v kakšnem kotu in jokaš? Saj vidiš po odgovorih, da je tako rekoč problem že rešen. Oglasi se, no!;-))
Default avatar

Dorfy

Gunnar bom poklicala se na Jesenice hvala. Morski galeb tebi se napisem tel.st. na zs, vzajemna pomoc mi je vsec, zelo bi bila vesela take pomoci, da bi se ji lahko potem kako drugace oddolzila glede na to da financ ni. Hvala tudi vsemm ostalim za pomoc cetudi samo moralno podporo, ki me drzi pokonci. Hvalezna bom za vsako pomoc v obliki briket c/d ali podobne, denarja pa ne morem sprejeti. Vrnem kako drugace- sivam vecinoma popravila, pecem odlicna peciva...se kaj bi se naslo...moj mejl: [email protected]
Default avatar

Morski galeb

Kar napiši, te pokličem potem, cca 1 uro me zdajle ne bo.
Default avatar

Yo_

Gunnar je napisal/a:
poskus še na jesenice vprašat, če bi ti tam v njihovem društvu pomagal z mački rešit zadeve, mačja hiša pa rajš čim dlje stran od njih....
Glede MH ne bom tu komentirala, ampak ne vem, koliko dejansko lahko pomagajo društva, kajti gre zgolj za prostovoljce, ki operirajo z lastnimi sredstvi, tako da...