Starševski čvek

motoristke-čelada, boleč vrat

Default avatar
pozdravljene

mogoče ima katera kak nasvet , po 45 letu sem prvič na motorju , čelado imam vredu in kvalitetno, kljub temu pa se mi po nošenju čelade nekaj časa, pojavijo močne bolečine v vratu in ključnici


ker načrtujemo nek daljši izlet, pa me zanima, če obstajajo prav v ta namen mogoče kakšne opornice za vrat ....kakšna druga rešitev ? ker očitno še nimam utrjenih pravih mišic...

lep dan :)
Default avatar
Jao jao, še ena, ki misli da mora vštric z dedcem, ki doživlja drugo puberteto...
Default avatar
Nisi ti za motor, ali pa nimaš v redu čelade, kot praviš sama.
Si jo kupila po meri ali ti jo je samo ded dal, kao dobro?
Upam, da veš, da je za vsako glavo drugačna čelada, povezano z vratom, seve.
Pojdi v en Motoshop in poskusi več različnih velikosti.Saj veš, kje je to označeno?
Default avatar
hahaha, še enkrat ti želim lep dan :))
sonček sije :))

pa uživaj v tem, kar ti rada počneš, jaz bom pa v tem, kar meni ..paše ... če pa imam kak manjši problem, ga pa rešujem :))
Default avatar
ne moreš verjet je napisal/a:
Daj ne lapaj, kaj je narobe s tem če se zrela ženska odloči da bo motor vozila? Nismo vse baby dollke, ki se oblačijo da pritegnejo pozornost nase in nafarbajo da zakrijejo posledice staranja, da jim dedec v pubertete ne pobegne.

Mislim da te vrat ne boli od čelade, ampak od upora. Čez par 100 km bo vse kot more bit.
Default avatar
je Arai, Shoe ali Agv. Vse ostalo je kar neki.
Default avatar
pa uživaj v tem, kar ti rada počneš, jaz bom pa v tem, kar meni ..paše ... če pa imam kak manjši problem, ga pa rešujem :))

--------------------------------

Pa ne misli, prosim, da imaš manjši problem...matr, no, resno vzemi.
Default avatar
čelado sem kupovala v priznani trgovini zelo dolgo, dokler smo našli točno tako, ki mi je popolnoma prav .... verjetno res samo mišice niso utrjene, zato pa sem vprašala, če ima katera podobne težavice :))
Default avatar
Predvidevam da ne voziš sama motorja, ampak si sopotnica. Verjetno ti drža na motorju ne ustreza. Poskusi se malo drugače vsesti. Ali pa mogoče celo strah in zakrčenost. Če pa sama voziš je pa čudno, ponavadi bolijo roke ali pa hrbet. Je pa res, da nekateri motorji niso za sopotnike, in to ne samo cestaki :))) Najboljše je, da voziš sama. Preverjeno.
Default avatar
hvala za odgovore ...ja ne vozim sama, motor je primerne za sopotnika in mislim, da kar udibno seidm, verjento pa sem za prvič res bila nekoliko "ukočena " in trda.... saj bo bolje :)) torej verjetno res ne obstaja kaka opornica ...:)

lep se mejte :)
Default avatar
Nobene opornice ni treba. Vratne mišice se ti bodo počasi utrdile in potem ne bo več bolečin. Na motorju vsake toliko malo pretegni vrat (levo, desno, naprej, naza, pa zaokrožij) in ne bit preveč trda. Pa tudi sicer lahko delaš doma kakšne vaje za vrat.

Drugače pa ... srečno vožnjo. :)
Default avatar
Pomoje si le slabo sedela... Probaj še na ene dve fure it pa potem poročaj.. Meni je tudi malo smešen občutek v vso opremo lezt in čelada me je začela pikico tiščat :( Zgleda da se mi je glava napihnila :))
Default avatar
Problem najbrž ni v čeladi, ampak v tvojem sedenju. Na začetku ponavadi nisi ravno sproščen in mogoče si bila bolj "v krču".

Jaz imam Nolanovo čelado in me nič ne boli. Je pa res da vsako pomlad ko zlezem na motor se na prvi vožnji kar malo bojim. Potem pa ni več problema. Le led je treba prebiti.
Default avatar
hvala za odgovore , čelado imam Nolanovo ( višjega cenovnega razreda) in vem, da je kvalitetna , verjetno pa me je bilo malo strah in je tudi to lahko razlog za "ukočenost" ..pa še mišice so delale druge, ki jih pač vedno ne uporabljam :) sem pa že našla tudi vaje za utrditev vratnih mišic.... bom pa probala :)) lepo se imejte :)
Default avatar
pa dajte razumet, da kvaliteta in cena čelade nima nobene veze z vratnimi mišicami. Še nobena čelada nima opornice za vrat (razen kake ekstra zadeve). Tako da vsaka čelada na glavi pač močno poveča upor zraka med vožnjo (večja površina, če je še kak senčnik ali odprt vizir, še toliko bolj. Zaradi tega je traba z vratnimi mišicami delat, da držimo glavo na mestu, potem pa seveda dobimom muskulfiber v vrat.
Odvisno od motorja, pri nekaterih je sopotnik zadaj toliko višje, da sicer lepo vidi naprej, istočasno pa je zelo izpostavljen vetru, nasprotno pa ima voznik nižjo držo in sedišče, poleg tega mu tudi kaka šipca spredaj usmerja zrak preko čelade, seveda naravnost v glavo sopotnika.

torej utrdit mišice vratu...ali spremenit držo na motorju, če je to mogoče.
Default avatar
Aha, prav sem predvidevala. Sopotnica torej. Ko te ne bo več strah, te tudi bolelo ne bo nič. Pa še dedc bo hvaležen ker ne bo vozil krompirja na zadnjem sedežu. Hec. Uživaj in prepusti se vožnji. Probaj mižat in čutit motor in gibanje. Si kdaj jahala? Meni je jezdenje podobno motoriranju. Pa kar nekaj motoristk nas je, ki smo jezdile konja in motor.
Default avatar
še enkrat hvala za nasvete :), ja sem bolj mala in moram kar gledat naprej okoli rame in bom morala kar precej natrenirat vratne mišice :) malo bo še že bolelo, samo ko ko je pa fajn :))
Default avatar
Mene je vedno prvih par daljših voženj bolel vrat in roke. Potem je bilo bolje. Sva pa delala vsaj na začetku več pavz da sem malo razgibala vrat.
Pri prvem motorju me je sploh rad bolel vrat ker sem gledala celo vožnjo samo na eno stran - zadnji sedež je bil nižje, tako da nisem videla čez moža k je vozil. Takrat me je rad prijel tudi kakšen krč med vožnjo. :)
Pri drugem motorju pa je bil sedež toliko višji da sem videla čez njega in me je bolel vrat res samo tistih prvih par voženj, da sem malo utrdila mišice. So pa bile roke zato bolj na udaru.

Srečno vožnjo
Default avatar
aja pa to res ni od čelade, ampak od upora :)