Forum.Over.Net

Starševski čvek

PERMISIVNA VZGOJA

Default avatar

AlenkaG

Zgolj iz firbca me zanima, če veste kaj je to in kdo jo v slovenskem prostoro promovira?

In najbolj pomemben podatek - če veste, da jo je idejni oče dr.Benjamin Spock označil kot lastno napako. In se je javno opravičil vsem staršem!
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

Zanesljivi viri

Permisivna vzgoja je francoski erotični roman iz 19. stoletja, avtor je Francois Jacquelerque. V Sloveniji jo zagrizeno promovira znana vesela Štajerka Vesna Vuk Godina. Njena najtesnejša zaveznica in sledilka je neka Alenka G., ki se zaenkrat še ne upa razkriti s polnim imenom in priimkom.
Default avatar

mislim,da...

...je ne upa nihče več promovirati.Še tisti,ki so jo,so se poskrili za gosto grmovje.Škoda je že narejena in že od daleč vidna.

Zelo proti permisivni vzgoji so Bogdan Žorž,Marko Juhant in dr.Bogdan Polajner.

Sem bila na predavanjih pri vseh treh.Večkrat.
Default avatar

AlenkaG

Zanesljivi viri je napisal/a:
Prbližen no...sam da ta AlenkaG je totalni nasprotnik tega. :D

Če pa želiš vedeti kaj o meni...etola dva linka: http://www.instituteteos.si/ in http://alenkagabrovec.blog.com/, pa mal po arhivih Novega tednika poglej, pa Radia Celje in TV Celje! Če ti to ni dovolj, pa začnem delat ob 8:00 in me lahko pokličeš. :D
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

mami miccka

AlenkaG je napisal/a:
Ni se opravičil samo on, pač pa vsa vodilna garnitura (od Glosserja dalje), ki je to desetletja promovirala. Pa tudi tisti bedak Ross Greene, ki je spisal skrpucalo od Eksplozivnega otroka, bi se moral. Kjer opisuje, kako desetletje zdravi na svojih terapijah starše otrok, ki staršem izrečejo čisto vse, od kur.b, pras.cev in kar je še tega. In "strokovnjak" tolaži starše, da se otrok pač mora očistiti, da mora izreči vse te besede, da se pomiri in da naj jih ne jemljejo resno in podobne kozlarije. Ma da te srat prime, ko bereš knjigo. 13-letni mulci so še v ordinaciji dobesedno v k.urac pošiljali svoje starše. Opisan je en primer, ko mulc pošlje očeta v p.m., oče po navodilih tega idiota od dohtarja sinu z mirnim glasom reče, da tako ne sme govorit, sin mu pa odvrne:"Kaj boš pa naredil, ******, če še naprej tako govorim?" in tako dalje in tako naprej. Dohtar samo kima in pove očetu, da mora sina pustiti, naj se "razbremeni". Kazni so seveda prepovedane.Ja, permisivna vzgoja, ki je naredila veliko več škode kot represivna. Otroci, ki so bili permisivno vzgojeni, so namreč dokazano nesposobni odrasti, prevzeti odgovornost (zanje so vedno krivi vsi ostali, nikoli ne oni sami) in se zares osamosvojiti. Žal so nesposobni tudi ljubezni in pravega partnerstva. čeprav so ljubezen dobivali od staršev, pa je niso nikoli mogli vračati, ker staršev, ki jih preziraš, pač ne moreš ljubiti ali spoštovati. In starša, ki ne opravi svoje starševske vloge, ne spoštuješ in ne ljubiš.
Default avatar

AlenkaG

mislim,da... je napisal/a:
Da jih še mal dodam...Christian Gostečnik, Katarina Kompan - Erzar, Andreja Polajnar...pa mislim, da bi se še kdo našel.

Zakaj pa to sprašujem, ker DOSTIKRAT tu gor zasledim, da jo zagovarjajo nekateri in so potem tud najbolj glasni in napadalni.
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«
Default avatar

Charlie Brownest

AlenkaG je napisal/a:
Are you just another unmarried or divorced marriage counselor?
Default avatar

Dokaze, prosim!

AlenkaG je napisal/a:
Daj kakšen link na primer agresivnega zagovarjanja permisivne vzgoje na tem forumu :)))
Default avatar

Neveden

Kaj pa tiste hipoteze o "indigo otrocih?" A je to še kje popularno?
Default avatar

indigo sranje

Neveden je napisal/a:
Ja no, saj to je to.
Pa sem istega mnenja o hiperaktivcih in podobnem. To je samo popuščanje staršem, da se jim ni treba sekirat. Ožigosajo otroka za posebneža, ga nafilajo s tabletkami in ga pošljejo v razred, kjer se mu morajo sošolci in učitelj podrejat.
Default avatar

klepetulja

No, indigo generacija naj bi obsegala 95 odstotkov populacije. Imam občutek, da menite, da so to posebneži. Niso, cele generacije otrok so drugačne od predhodnikov.

Permisivna vzgoja tudi v reali nima toliko privržencev, kot bi človek lahko sklepal po tem forumu. Kakorkoli že, neokonservativci so pa samo druga plat iste medalje.
Default avatar

bluz

Sem starš, ki je do otrok vljuden: rečem hvala, prosim in se opravičim, če ga poserjem. Prav tako se trudim, da otrok ne omejujem na gibalnem in ustvarjalnem področju. Otrokom rada berem, z njimi rišem, se pogovarjam, grem ven... So dovolj veliki že tudi za družabne igre, ples, petje... Po tretji strani sem pristaš naravnejših prijemov, kot so daljše dojenje, nošenje, veliko fizičnega stika...

Sem pa tudi stroga. Prva beseda starejšega otroka je bila "ne".
Dam možnost, a če je meja prekoračena, je kazen neizbežna. Ne prikrivam, ko sem slabe volje, tečna. Tudi partner je do otrok fajn, on pa še zaropota, poleg kazni...
Skratka, otroci so vzgajani s tršo roko, ki pa ima zelo mehko dlan. Fizične kazni se ne poslužijemo.

Zakaj to pišem? Zato, ker se nimam za permisivnega starša. Ampak nihče, nikoli in nikdar me ne bo prepričal, da indigo-mavričnih in podobno-izraznih otrok ni. Pa še kako so. Pa ne govorim o hiperaktivcih zaradi neprimerne vzgoje ali gledanja risank po 5 ur dnevno od 6. meseca starosti dalje ali tistih, ki nimajo nikakršnih mej in so pobezljani.
Govorim o indigo otrocih. O tistih ki so zelo posebni, pa vseeno vsakdanji, na prvi pogled.
In zakaj sem prepričana v to? Ker me je lasten otrok prisilil v to. Če bi zanikala trditve o tem, bi morala zanikati tudi obstoj tega lastnega otroka. Pa ni edini otrok pri nas doma, je pa edini indigovec.Pa tudi ni edini indigovec v okolišu, kjer živim.

Kdor ga ima sam, NATANKO VE o čem govorim, kdor pa ga nima, si pa lahko samo misli svoje. Pa niso to neki marsovčki ali čudaki, to so tako zelo navadni otroci s tako zelo posebnimi forami, ki so očitne od PRVEGA DNE NJIHOVEGA ŽIVLJENJA, da se moraš včasih uščipnit, da veš, da je resnično.

Tako da prosim, da ne mešate DEJANSKO POSEBNIH OTROK, DEJANSKO VLJUDNIH IN PRIJAZNIH NE-PERMISIVNIH STARŠEV z dejansko permisivnimi starši in pobezljanimi otroci. Meje so tenko začrtane, ampak očitne.
Default avatar

Neveden

Ha, katera mati pa za svojega otroka reče, da ni poseben?
Default avatar

lahko poveš

Lahko poveš, bluz, zakaj je tvoj otrok poseben, prosim. V čem je poseben? Tudi moj je poseben, drugačen, ampak a niso vsi malo drugačni od drugih? A ni vsak otrok unikat?
Default avatar

skrajnosti

Še hujše mame od permesivnih so tiste, ki to nočejo biti in gredo v popolnoma drugo skrajnost.

Kdaj boste doumele, da so vse skrajnosti slabe?
Pri vzgoji otrok in sploh pri življenju, poslušajte sebe, svoje občutke in instinkte. Pa sodelujte z otrokom, začutite ga. To je edini recept za dobro vzgojo!
Default avatar

bluziš :-)

bluz - malo bluziš:-) In ta teorija je kar nekaj! Tako, kot so že napisali - vsak otrok je poseben. Torej moji tudi, pa jih ne predalčkam med indige, mavričarje,....
Default avatar

PUMA

Permisivna vzgoja je naredila narcise ki so sedaj starši.
Default avatar

gzukk

Že v šolah je permisivna vzgoja. Učenci lahko delajo kar hočejo, učitelj mu ne more nič. Slabih ocen kar tako ne more dat. Učni načrti so tako ustvarjeni, da že vsak naredi vsaj za zadostno oceno, zato ga niti ruknt ne more. Res bi moral biti bedak.
Prebutat ga sploh ne sme. Lahko o tem obvesti razrednika oz. starše. Če imajo straši avtoriteto nad otrokom bo ok, če ne bo.
Potem pa mu ne preostane drugega, kot pisanje vzgojnih ukrepov, ki pa so zelo koristni :)

Ja, jaz tukaj vidim permisivnost.

No in potem je še varjanta, da prijavi zadevo na CSD. Ja, in tam se bo tudi vse končalo, spet :)
Default avatar

AlenkaG

Dokler zna starš postavit meje, a hkrati pusti otroku svobodo. Ga spoštuje in mu ne vcepla svojih prepričan, ter ni do otroka nasilen, lahko zarad mene verjame v smrkce.

Ne maram pa staršev, ki vsiljujejo svoja prepričanja o vzgoji in gledanja na otroke, pa pol pridejo k meni na pomoč, z besedami: Vrihtite ga!

Nikoli ne bom rekla, da sta moja dva popolna in oh in sploh, sem pa ponosna mati dveh malih vragecev, ki sta tolk samozavestna, da si znata izborit svoj prostor in jasno in glasno povedat svoja stališča. Znata manipulirat, še posebno z vsemi tisti, ki mislijo, da se ju da kupit. Zmoreta ogromno in sta priljubljena. Niti za milimeter ju ne bi spreminjala. So mi pa vedno očitali, da sem nora, ker imamo zvečer ritual, a spita že ob osmih. Da sem stupača, ker jima berem knjige in da me res ne razumejo kaj jim delam neke tabele nagrad. Pa kok to, da je gledanje tv nagrada.

Mi pa dvigne pritisk, ko mi kakšna mamica razlaga, kak je njen otrok bogi, kok so učiteljce grozne. Ter kok je cel svet krut in kok je njen otrok poseben in res ni za te šolske kalupe. Wtf

meni osebno najljubša delitev otrok je na osnovi navezanosti. Tud teorija o indigo otrocih ni slaba, če razumeš globino, a na žalost mnogih je le to delo prevedeno, osnova te teorije, pa je še vedno v angleščini.

Vsak otrok je svet zase in vsaka generacija je drugačna. Vrednote so druge, a žal večini to ni jasen. Kot da bi htel na stari črnobeli televiziji, oni brez dalinca, gledat 3 D.
»Ljudje bodo pozabili, kaj ste govorili,

ljudje bodo pozabili, kaj vse ste naredili ,

ne bodo pa pozabili,

kako so se v vaši družbi počutili.«