Forum.Over.Net

Starševski čvek

Botoks

Default avatar

razmišljam o term

A si je katera ali katteri od vas že privoščil polepšavo z botoksom? sem čez 45 in samska in sem začela resno razmišljati o tem. Malo me je strah. A si je kdo od vas že to umislil? In kakšni so rezultati?
Default avatar

jasna7

vsake 3 mesece 300-400 eur.
Default avatar

Never again!

Jaz sem šla, pa so me potem vsi (upravičeno) skritizirali in še vedno me kritizirajo, tako da: NIKOLI VEČ!
Default avatar

Riba

Tudi mene zelo zanima. Ravno prejšnji teden sem bila na posvetu v eni ordinaciji. Videla sem tudi učinke botoksa "v živo". Saj sta bili bejbi "polikani", a nekako zategnjeni. Ne vem, no. Pa se zaenkrat nisem odločila. A morda katera pove, kateri zdravnik je zelo "spreten" s tem botoksom?
Default avatar

24ž

jasna7 je napisal/a:
Dej ne pretiravi! Na dobrega pol leta ali 8 mes pa res!

Rezultat je ok, če se seveda NE pretirava s količino. g. Planinšek je stručko, je pa seveda najdražji.
Tudi g. Božikov je super.
Default avatar

Riba

24ž je napisal/a:
Vidim, da ste "na tekočem". Eno vprašanje, ali se z botoksom zgladijo tudi globlje gube, ali samo drobcene? Imam eno "veliko" na čelu in nekako dvomim, ali jo bo zadeva zgladila. Hvala!
Default avatar

ABe

Glej, seveda se bo zgladila.

Važno je, da se ne pošpikaš po celem obrazu, ker potem boš kot lutka (ne boš imela obrazne mimike). Botoks ti omrtviči mišico, ki premika določen del obraza. Na čelu je še najmanj opazen - pač ne boš več mrščila čela.
V kolikor bi se pa šla naenkrat špikat okoli ust, oči, čela, bi pa delovala kot lutka, ker ne bi več imela obrazne mimike, štekaš?

Jaz bi stavila na Franca Planinška in Nino Suvorov. Potem se že konča....
Default avatar

jasna7

24ž je napisal/a:

seveda je točno,kar sem napisala.,ker sem se šla pozanimat.To info mi je dal plastični kirurg.Mogoče prvič "drži " več mesecev,potem pa ne več.
Default avatar

botoxed!

Like an inflatable doll :))))

Slika

Slika

Slika
Default avatar

ABe

botoxed, tole ni botox......

Je fino, če ne mešaš polnil, vsadkov z botoksom....
Default avatar

jaz ne

Imam blizu 40 let. Gube sem odlično zgladila z Arganovim oljem. Žal se mi Botoks ne zdi OK.
Ko si enkrat v tem, mislim da ne moreš nehati. Neki začarani krog. Pač, ko bodo prišle gube, pa pač bodo.
Default avatar

ABe

Blizu 40 let?....

Nekatere so pri teh letih še "gladke", druge so že pri 30-ih gubaste. Sicer pa olja gladijo le tiste gube, ki nastanejo zaradi trenutne izsušenosti kože in take se skrijejo tudi ob uporabi mastne solea kreme. Globinskih gub ti ne izbriše nobena maščoba.
Default avatar

Riba

ABe je napisal/a:
Se pridružujem! Ko berem, da si nekdo s kako kremo/oljem zgladi gube, pomeni da jih .... še nima :)
Default avatar

jaz ne

Stara sem 39 let. Pred leti sem bila za svoja leta gubasta, a ne zaradi starosti, pač pa stresa in živčnosti, ki sem jo pred leti doživljala. Sedaj imam čisto gladek obraz, saj sem se znebila tiste situacije, ki me je tudi fizično postarala. Res, neverjetno, kaj dela dolgotrajni stres in slabo počutje, depresija, na zunanji izgled... Bila sem 10 let videti starejša.
Glede Arganovega olja se strinjam, da ne more zgladiti globinskih gub. Zgladi površinske gubice, nastale zaradi izsušenosti kože.
Da ne bom zašla s teme: meni se Botoks ne zdi OK. Prav je, da ženske skrbimo zase in se trudimo max, to zelo cenim. A osebno jaz sem se odločila, da ne bom posegala po Botoksu. Ker potem ne moreš nehati in se vrtiš v tem. Je pa to samo moje mnenje.
Default avatar

Morski galeb

Nimam kakega posebnega mnenja. Naredite z obrazom kukr vam paše. Prosim pa vas, za božjo voljo, vsaj pol minutke vsak dan posvetite vratu in ga namažite s kremo. Ali ga pa vsaj skrijte. Mi ni gršega na zgornjem delu trupa: mastni lasje, napeta koža na obrazu, zguban vrat. Bljah....
Default avatar

mone

Jao mone raje vsak dan uporabljajte dobro UV zaščito z stabilnimi filtri tinosorb M, S pa ne si sončit obraza pa boste garantirano do 50 brez gub.
Default avatar

Mejbi

ABe je napisal/a:
Kaksna neumnost. Pri globjih gubah se uporablja kombinacija hialuronske kisline in botulin toxina.

Sicer si pa lahko sama ogledas kako izgleda poravnana guba. Zlozi list papirja na dva dela. Ko bos list papirja spet razstrla, lahko delas z njim kar zelis vendar vedno bo vidna crta kjer je bil zlozen.

To je plasticen prikaz glajenja gub.

Koza je poskodovana in lahko zmeces milijone...ostala bo sled.
Default avatar

Riba

Še vedno si želim pirti do pravih informacij. Sem v eni oddaji slišala, da z botoksom namreč ne moremo gladiti globokih gub, oz. lahko to enostavno preverimo tako, da kožu na želenem predelu napnemo s prsti in če se bo guba v takem stanju še vedno videla, se bo tudi po uporabi botoksa. Saj je logično, kajne? Tukaj pa verjetno pride v poštev kakšno od polnil (recimo zgoraj omenjena hialuronska kislina)? A je katera imela s tem lastne izkušnje? Hvala!
Default avatar

Mejbi

Riba prav si slisala. Z botoxom ne mores popolnoma zgladiti gub.

Mene je plastik odvrnil od uporabe. Svetoval mi je samo, da se manj mrscim in guba na celu bo manj izrazena...

Predvsem ta podatek, da pocen epitelij ne bo nikdar vec enak, me je odvrnil.
Default avatar

Riba

Mejbi je napisal/a:
Hvala, Mejbi za info. Tudi meni je bilo sicer odsvetovano. Zdravnik mi je rekel, da še sploh nisem za poseg. Stara sem 39. Sicer imam zelo gladko kožo in praktično nič gub. Samo tista na čelu in dve manjši med obrvmi me zelo motijo. A se zelo bojim, da ne bi kaj zafrknila, zato toliko sprašujem :)